Martin Lewis 'Money Saving Expert förklarar den billigaste dagen att köpa din bilförsäkring

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Martin Lewis

Money Saving Expert grundare Martin Lewis och hans team har avslöjat när du ska leta efter en ny bilförsäkring(Bild: ITV/Martin Lewis Money Show)



Martin Lewis 'Team Saving Expert -team har förklarat den billigaste dagen att köpa din bilförsäkring - och det kan spara dig hundratals pund.



royal rumble 2019 brittisk tid

Om du jämför priser exakt 23 dagar innan din nuvarande policy tar slut kan du sänka ditt pris till hälften.



MSE analyserade mer än 70 miljoner citat från jämförelsesajter för att hitta denna optimala tid.

Naturligtvis beror det belopp du kan spara på dina individuella förhållanden och om du har gjort några krav under det senaste året.

Money Saving Expert noterade också att det också fortfarande är lika billigt några dagar på båda sidor av detta 23-dagarsmärke.



Men att lämna det till sista minuten kan komma att kosta dig hundratals pund mer, eftersom MSE säger att försäkringsbolag är mer benägna att se dig som högre risk.

Forskningen från Expert för att spara pengar - som publicerades i sitt veckovisa nyhetsbrev - baseras på jämförelsepriser, snarare än citat från din befintliga försäkringsleverantör.



Har du gjort stora besparingar på din bilförsäkring? Låt oss veta: NEWSAM.money.saving@NEWSAM.co.uk

bilförsäkring

Bilförsäkring kan vara dyr så det hjälper att shoppa runt och jämföra priser (Bild: Getty)

822 ängelnummer betydelse

MSE -teamet sa: 'Vi har berättat det för dig i flera år, så det kanske inte låter som en hemlighet, men vi klassar det fortfarande så som miljoner gör det INTE.

Men att få offert i sista minuten före förnyelse betyder att du faktiskt anses vara en högre risk - försäkringsgivare säger att sådana förare statistiskt sett är mer benägna att göra anspråk, så de betalar ofta 100 pund mer.

'Om du har mindre tid, skynda dig, eftersom priserna tenderar att stiga ju närmare förnyelse du kommer.'

Bilförsäkring är en av de största utgifterna för förare, så det är alltid värt att jämföra priser när ditt förnyelsedatum närmar sig.

Använd webbplatser som Jämför marknaden och gå jämför för att hitta de billigaste priserna.

cj den vackra gifta

Det kommer när bilförsäkringsföretag har sparat miljarder under de senaste 12 månaderna när människor stannade hemma, avbröt resor och slutade pendla.

Men vissa leverantörer erbjuder återbetalningar eller reducerade priser för att återspegla färre som kör.

I fler bilnyheter ger Halfords bort MOT till ett värde av £ 40 vid köp i butiker.

Det finns ingen minsta utgift, vilket innebär att du kan köpa en 10 liters hink för £ 1 och kvalificera dig för en gratis MOT.

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: