Världens ensamaste prinsessa - mobbad och förbjuden att gifta sig eller någonsin styra sitt land

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Många små flickor drömmer om att vara en prinsessa - men för Japans prinsessa Toshi är verkligheten att födas kunglig en mycket ensam tillvaro.



Prinsessan Toshi, även känd som prinsessan Aiko, är det enda barnet till kronprins Naruhito, som besteg Chrysanthemum -tronen för att bli nästa kejsare i Japan förra året.



Marie-Anne Thiebaud

Vid 59 var det ett ögonblick han hade väntat hela sitt liv på men för hans dotter, som nu är 18, förseglade det hennes ensamma öde.



Till och med på dagen för hennes fars uppstigning hade prins Toshis plats blivit smärtsamt uppenbar. Hon var inte vid sin fars sida, inte heller hans fru på 27 år, kejsarinnan Masako.

Kvinnor får inte se kronan av en japansk kejsare, som är världens äldsta monarki, som började 660 f.Kr.

Kronprins Naruhito, kronprinsessan Masako och prinsessan Toshi

Kronprins Naruhito, kronprinsessan Masako och prinsessan Toshi (Bild: Asahi Shimbun via Getty Imag)



Detta var bara början på de restriktioner som nu läggs på kejsarens dotter, som är förbjuden att gifta sig med en vanlig - eller riskerar att förlora allt, inklusive sina titlar och förmögenhet

Och det betyder att prinsessan Toshi aldrig får gifta sig eftersom hon bara får gifta sig med en adelsman, men det finns inga kvar i Japan.



Inte nog med det, utan prinsessan kommer aldrig att själv stiga till tronen som bara män kan styra.

Men prinsessan Toshi kämpade med livet som kunglig redan innan hennes far blev kejsare.

När hon bara var åtta år vägrade prinsessan att gå i skolan eftersom hon sa att hon var offer för mobbning.

Prinsessan Toshi slutade gå i skolan när hon var åtta för att hon sa att hon blev mobbad

Prinsessan Toshi slutade gå i skolan när hon var åtta för att hon sa att hon blev mobbad (Bild: Asahi Shimbun via Getty Imag)

Hon blev så småningom övertalad att återvända till klassrummet men bara om hennes mamma också kunde gå. Det var ett tag innan hon kände sig trygg att gå i skolan på egen hand.

Prinsessan Toshis föräldrar försökte göra hennes skoldag mer uthärdlig genom att regelbundet bjuda in sina klasskamrater till påkostade sammankomster på palatset.

En undersökning visade att hon drabbats av våldsamma saker från pojkar i en annan klass.

Skolan förklarade dock bort händelsen och hävdade att två pojkar av misstag kolliderade med henne, vilket skrämde henne.

I oktober 2016 fanns det fler bekymmer om prinsessan när hon missade nästan två månader från skolan på grund av en ospecificerad sjukdom.

Nya kejsaren Naruhito, kejsarinnan Masako och kungliga familjemedlemmar deltar i & apos; Sokui-go-Choken-no-Gi & apos; ceremoni

Nya kejsaren Naruhito, kejsarinnan Masako och kungliga familjemedlemmar deltar i & apos; Sokui-go-Choken-no-Gi & apos; ceremoni (Bild: Asahi Shimbun via Getty Imag)

Palace -tjänstemän bekräftade att tonåringen hade klagat på magproblem och yrsel, vilket de tillskrev att de studerade till tentor samt tränade för ett friidrottsevenemang.

Sedan i december samma år, när officiella bilder släpptes för att fylla 15 år, blev det chock i Japan över hur tunn och svag hon såg ut, vilket fick många att spekulera i att hon led av en ätstörning.

katie pris carl woods

När hon var på Gakushuin Girls 'Senior High School kunde prinsessan tillbringa tre månader med att studera på Eton i Storbritannien och bo på ett pensionat.

Och under de senaste åren har prinsessan, som älskar att spela cello, följt med sina föräldrar på kungliga uppgifter och sägs planera att gå på universitet.

Men när hon mognar till vuxen ålder verkar det vara lite för den unga kungen att se fram emot - som flera av hennes äldre kvinnliga släktingar redan har upplevt.

Prinsessan Toshi med sina föräldrar

Prinsessan Toshi med sina föräldrar (Bild: Asahi Shimbun via Getty Imag)

louis spencer, viscount althorp

År 2005 gifte sig prinsessan Toshis moster, prinsessan Sayako, med en allmännen inför bara 30 personer.

Hon hade inget annat val än att avstå från sin titel och flytta från kejserpalatset till en vanlig Tokyo -lägenhet.

Hon fick en hemgift på bara 1,3 miljoner pund - bara en bråkdel av de 289 miljoner pund per år som det kungliga hushållet lever på.

För att förbereda henne för sitt nya liv som vanligt måste hon lära sig att köra bil och föras till en stormarknad för att lära sig att handla.

Och förra året förlorade också Toshis kusin, prinsessan Ayako, sin titel och privilegier efter att ha gift sig med pojkvännen Kei Moraya, som arbetar för ett rederi.

Prinsessan Ayako från Takamado fick ge upp sina kungliga titlar och förmögenhet

Prinsessan Ayako från Takamado fick ge upp sina kungliga titlar och förmögenhet (Bild: Asahi Shimbun via Getty Imag)

Ända sedan hon föddes har prinsessan varit omgiven av vansinnigt påkostad rikedom. Det finns en armé av tjänare redo att uppfylla henne varje infall och pengar är inget objekt för vad hon vill.

Hon har aldrig behövt göra något för sig själv och hennes far, kejsaren, sägs bli förvånad över hur avslappnad den brittiska kungafamiljen är.

Det sägs att han är bedövad över att vår drottning häller sitt eget te och serverar sina egna smörgåsar, något som den japanska kungafamiljen någonsin skulle göra.

Det finns nu uppmaningar att modernisera monarkin i Japan så att kvinnor kan styra och gifta sig utanför adeln.

Prinsessan Toshi skulle kunna bli härskare över andra monarkier, till exempel vår i Storbritannien och i Holland.

Prinsessan Mako har också fått ge upp det liv hon kände

Prinsessan Mako har också fått ge upp det liv hon kände (Bild: Getty Images)

I Japan finns det bara tre tronarvingar, kejsaren Naruhitos yngre bror kronprins Akishino, 53, sonen prins Hisahito, 12, och kejsarens farbror prins Hitachi, 83.

Experter har varnat att den kungliga linjen kan försvinna helt om kejserliga huslagen inte revideras.

År 2005 krävde en expertpanel ett erkännande av matrilineal succession och en översyn av lagen för att låta det kejserliga parets förstfödda, oavsett kön, stiga upp på tronen.

topp 4 återstående matcher

Men drivkraften stoppades med prins Hisahitos födelse 2006 - det var den första manliga medlemmen i den kejserliga familjen född på nästan 41 år.

Det finns också farhågor för att förbjuda kvinnor att gifta sig utanför adeln och effektivt tvinga dem att lämna kungafamiljen om de väljer att gifta sig, betyder att det hektiska schemat för officiella uppgifter faller på färre och färre människor.

Läs mer

Bästa urvalet av långa läsningar från NEWSAM Online
Världens mest fertila kvinna Inuti Robbie och Garys fejd Amir Khans ovanliga boende

Av de nuvarande 18 kejserliga familjemedlemmarna inklusive kejsar Emeritus Akihito, 85, och kejsarinnan Emerita Michiko, 84, som inte längre utför officiella uppgifter, är 13 kvinnor.

Att slappna av reglerna är populärt i Japan, med 84 procent av människorna som stöder att låta kvinnor bli importörer, inte minst för att det skulle hålla monarkin relevant i en ständigt föränderlig värld.

Men Japans premiärminister Shinzo Abe är enligt uppgift emot att tillåta kvinnor att styra och tror att eftersom tronen konsekvent har passerat genom den manliga linjen, bör den fortsätta på samma sätt.

Under tiden är prinsessan Toshi kvar i en kunglig limbo - och står inför en stark, ensam framtid.

Se Även: