Kvarvarande matcher i topp fyra -tävlingen som Liverpool och Arsenal bland hoppfulla

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Premier League -fotbollen återvänder i helgen - med loppet om de fyra bästa kommer att bli en av de mest fascinerande aspekterna av de återstående nio spelomgångarna.



Manchester City ser ut att ha titeln sydd utan en dramatisk kollaps när de går in i deras sammandrabbning mot Leicester City med en 14-poängs ledning på andraplatsen Manchester City.



United och rävarna kommer att bråka om andra platsen, men det är kampen bakom de tre bästa lagen som ser ut att vara de mest spännande.



Fjärdeplacerade Chelsea är i form, efter att inte ha förlorat på 14 matcher sedan Thomas Tuchel tog över. Men West Ham och Tottenham jagar dem, medan Liverpool, Everton och till och med Arsenal fortfarande är med ett skrik.

Här, Spegel Sport tittar på de återstående matcherna för klubbarna som kämpar om den sista kvalificeringsplatsen i Champions League.

Mikel Arteta och Jurgen Klopp siktar på att jaga sina rivaler i loppet om europeisk fotboll nästa säsong

Mikel Arteta och Jurgen Klopp siktar på att jaga sina rivaler i loppet om europeisk fotboll nästa säsong (Bild: REUTERS)



Chelsea

Chelsea ligger för närvarande fem poäng efter Leicester på tredje plats, men kommer att sikta på att sluta högre än sin nuvarande fjärdeplats.

Besöket av Brendan Rodgers & apos; sida den 15 maj kan vara avgörande för att avgöra var båda klubbarna slutar, medan Chelsea också har chansen att slå ett slag mot West Hams topp-fyra förhoppningar den 24 april.



Tuchels sida möter en tuff resa till Etihad den 8 maj, medan de förutom matcherna nedan också har en omarrangerad hemmamatch mot Brighton att spela, plus matcher i Champions League och FA -cupen.

Chelsea är för närvarande fjärde men Thomas Tuchel siktar på att se över Man Utd och Leicester

Chelsea är för närvarande fjärde men Thomas Tuchel siktar på att se över Man Utd och Leicester (Bild: Getty Images)

3 apr: West Brom (H)

10 apr: C Palace (A)

24 apr: West Ham (A)

1 maj: Fulham (H)

8 maj: Man City (A)

12 maj: Arsenal (H)

88*.8

15 maj: Leicester (H)

23 maj: En villa (A)

West Ham

En fjärdeplacering skulle vara en massiv prestation för David Moyes och West Ham

En fjärdeplacering skulle vara en massiv prestation för David Moyes och West Ham (Bild: Pool via REUTERS)

West Ham ligger bara två poäng bakom fjärdeplatsen men har en tuff inkörning, inklusive potentiellt avgörande sammandrabbningar mot andra topp-fyra hoppfulla Leicester, Chelsea och Everton.

David Moyes & apos; sidan måste också vara försiktiga i matcher mot Newcastle, Burnley, Brighton, West Brom och Southampton - som alla är desperata efter poäng för att undvika fallet.

Att säkra Europa League -fotbollen skulle representera en enorm framgång för West Ham efter att de slutade fem poäng från tappzonen förra terminen - men att kvalificera sig för Champions League vore enormt för klubben.

5 apr: Wolves (A)

11 april: Leicester (H)

17 april: Newcastle (A)

24 april: Chelsea (H)

1 maj: Burnley (A)

8 maj: Everton (H)

11 maj: Brighton (A)

15 maj: West Brom (A)

23 maj: Southampton (H)

Tottenham

Tottenham kommer att hoppas att Harry Kanes mål kan skjuta dem till topp fyra

Tottenham kommer att hoppas att Harry Kanes mål kan skjuta dem till topp fyra (Bild: Pool via REUTERS)

Jose Mourinhos sida ökar för sent i Champions League -platserna, efter att ha vunnit fyra av sina fem senaste ligamatcher.

De ligger bara tre poäng bakom fjärdeplacerade Chelsea, men deras öde ligger utanför deras händer efter att ha spelat sina London-rivaler två gånger.

Spurs spelar Man City i Carabao Cup -finalen söndagen den 25 april och har som ett resultat en hemmamatch mot Southampton att spela utöver matcherna nedan.

4 april: Newcastle (A)

11 apr: Man Utd (H)

17 april: Everton (A)

1 maj: Sheff Utd (H)

8 maj: Leeds (A)

12 maj: Wolves (H)

15 maj: En villa (H)

23 maj: Leicester (A)

Liverpool

Liverpool har kvalitén att komma tillbaka i topp-fyra-loppet, men har de tillräckligt med matcher kvar?

Liverpool har kvalitén att komma tillbaka i topp-fyra-loppet, men har de tillräckligt med matcher kvar?

Liverpools titelförsvar har gått katastrofalt fel bland annat tack vare en förlamande skadekris, och de är fem poäng bakom Chelsea som går in i en enorm sammandrabbning mot Arsenal på lördag.

Jurgen Klopps sida har utan tvekan kvalitén att vinna majoriteten av sina återstående matcher - men om det räcker för att kvalificera sig för nästa säsongs Champions League beror mycket på andra lag & apos; resultat.

De kan ha chansen att slå ett slag mot de fyra högsta förhoppningarna hos hårda rivaler United, beroende på hur Ole Gunnar Solskjærs sida går mellan nu och 1 maj.

Liverpool möter också en Champions League-kvartsfinal mot Real Madrid den 6 april, före returen åtta dagar senare.

3 apr: Arsenal (A)

10 apr: En villa (H)

17 april: Leeds (A)

24 april: Newcastle (H)

1 maj: Man Utd (A)

8 maj: Southampton (H)

11 maj: West Brom (A)

15 maj: Burnley (A)

23 maj: C Palace (H)

Everton

Carlo Ancelottis Everton kan ännu säga sitt i topp-fyra-loppet

Carlo Ancelottis Everton kan ännu säga sitt i topp-fyra-loppet (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

Everton ser ut att vara outsiders i loppet efter att ha förlorat sina två senaste matcher - även om de har ett spel i handen över alla lag ovanför sig.

Det spelet, som är ett tillägg till matcherna nedan, är en resa till Villa Park - och en seger för Carlo Ancelottis sida skulle teoretiskt sätta dem på nivå med femteplacerade West Ham.

Everton möter sin gamla chef David Moyes när de besöker Hammers den 8 maj, i ett spel som ännu kan ha inflytande på de fyra bästa skakningarna.

5 apr: C Palace (H)

12 april: Brighton (A)

17 april: Tottenham (H)

24 april: Arsenal (A)

1 maj: En villa (H)

8 maj: West Ham (A)

11 maj: Sheff Utd (H)

15 maj: Wolves (H)

23 maj: Man City (A)

Arsenal

Martin Odegaard har varit ett kvalitetstillskott för Arsenal men Gunners & apos; topp-fyra hopp hoppar av snabbt

Arsenals bästa chans att kvalificera sig till Champions League verkar vara genom Europa League (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

Arsenals bästa chans att kvalificera sig till nästa säsongs Champions League är genom att vinna Europa League, med kvartsfinalmatcher mot Slavia Prag som kommer den 8 och 15 april.

The Gunners är nio poäng bakom Chelsea, och även om det inte är ett oöverstigligt gap, har Mikel Artetas sida inte lagt ihop segrar i rad i ligan sedan slutet av januari - vilket gör att de står inför en uppförsbacke för att säkra även en Europa League plats.

Som sagt, Arsenal kommer fortfarande att få säga sitt i loppet om europeisk kvalificering, med sammandrabbningar som kommer mot Liverpool, Everton och Chelsea, tillsammans med några potentiella bananhud-matcher mot Sheffield United, Fulham, Newcastle, West Brom och Brighton.

Registrera dig för vårt boxningsnyhetsbrev!

Varje måndag avgör vi vår dom i helgens slagsmål och, ännu viktigare, vad som är nästa för vinnarna och förlorarna.

Det är enkelt att registrera sig, klicka bara på den här länken, ange din e -postadress och välj & apos; Boxning & apos; från listan.

3 apr: Liverpool (H)

11 apr: Sheff Utd (A)

17 april: Fulham (H)

24 april: Everton (H)

1 maj: Newcastle (A)

8 maj: West Brom (H)

12 maj: Chelsea (A)

15 maj: C Palace (A)

23 maj: Brighton (H)

Se Även: