David Jason avslöjar att spela Del Boy Trotter hjälpte honom att sörja sin älskares död

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

David Jason distraherade sig från sin smärta genom att spela in tre Only Fools and Horses-specialerbjudanden i mitten av 90-talet(Bild: BBC)



Endast Fools And Horses -legenden Sir David Jason har beskrivit hur Del Boy hjälpte honom att hantera en av de lägsta punkterna i hans liv.



amazon fresh uk platser

Sir David, 80, sa att engagemanget för hans arbete hjälpte honom att återhämta sig känslomässigt från sorgen över att förlora sitt livs kärlek.



När hans partner walisiska skådespelerskan Myfanwy Talog dog i cancer i 50 -årsåldern 1995, gick han igenom en fruktansvärt sorglig period och plöjde sin energi för att filma en succétrilogi om Only Fools and Horses -specialerbjudanden.

Han sa: Det tog lite tid att återhämta sig från det. Så snart jag kom över det värsta, ägnade jag mig åt att jobba så hårt jag kunde och komma tillbaka i växeln. Inte en lätt sak att göra till en början, men det är vad du måste gå upp och göra ibland.

David Jason och Mfwanwy Talog avbildade vid Bafta Awards 1991 (Bild: ExpressStar)



Sir David trodde aldrig att han skulle hitta kärleken igen, innan produktionschefen Gill Hinchcliffe, 61, förändrade hans liv.

steven gerrard lexie gerrard

Han sa: Du går inte ut och letar efter det. Lyckligtvis hände det så och det hjälpte till att läka tidigare minnen.



Sir David sa att Gill, som han gifte sig med 2005, fick hans blick när han gjorde The Darling Buds Of May.

David Jason med Myfawny Talog, hans långvariga följeslagare som dog i cancer 50 år gammal (Bild: PA)

regé-jean sida flickvän

Han tillade: Naturen gick sin gång. [Jag tänkte] god sorg, var har den här varit hela mitt liv?

Sir Davids egen känslomässiga resa hjälpte honom att skildra inspektör Jack Frost som hanterade förlusten av sin fru i A Touch of Frost.

Han förklarade: Du kräver lite erfarenhet som har hänt i ditt liv för att få lite verklighet i situationen eller karaktären.

Sir David har sedan dess hittat kärleken igen med Gill Hinchcliffe, avbildad här 2019 (Bild: Getty)

Så jag kallade till ögonblick av tragedi och upprörd när min flickvän för tiden gick bort, och min mamma och pappa.

När han talade till BBC Radio 2: s God morgon söndag, tillade han: Jag har den största respekten för människor som har en religiös känsla, eftersom det verkligen hjälper människor genom svåra tider. Jag är själv inte en särskilt religiös person.

1313 ängelnummer betydelse

Se Även: