Konstiga ord som britter använder som slang för pengar - inklusive bacon, cheddar och bröd

Engelska Språket

Ditt Horoskop För Imorgon

Slang för pengar kan ofta vara förvirrande(Bild: Getty Images)



är keanu död i eastenders

'Bacon,' cheddar 'och' bröd 'är några av de konstiga och galna sätt som britter hänvisar till pengar, har det framkommit.



Fraser som 'dosh', 'anteckningar' 'bob' och 'deg' är också vanligare nu som 'spondulix', 'reddies' och 'buckaroos'.



Andra erkände att de kallar sina hårt förvärvade kontanter som 'byte', medan 'lolly', 'bucks', 'Arthur Ashe' eller 'plunder' också gjorde listan.

Regionala favoriter inkluderar 'bob' (42 procent) i Yorkshire, 'tuppence' (41 procent) i sydväst och 'kil' (39 procent) i London.

'Bucks' (35 procent) är också populärt i Skottland och medan 'koppar' (35 procent) är vanligt i East Anglia, enligt studien.



Alla älskar lite lolly (Bild: Getty Images / Cultura RF)

Appen för att dela pengar Pingit samarbetade med lexikografen och Countdown's Dictionary Corner-värden, Susie Dent, för att hjälpa till att lysa upp det olika språket dosh.



Hon sa: Ny teknik har verkligen påskyndat den hastighet med vilken slang går vidare-och slang var redan språket som rör sig snabbast.

Slang har olika funktioner: många av de ord vi använder är lekfulla och många är stamliga; vi talar på samma sätt som de grupper vi ingår i.

Mycket är också eufemistiskt, så det är ingen överraskning att en tredjedel av oss är förvirrade över deras betydelse och ursprung.

Nästan hälften av den vuxna befolkningen tycker att det är svårt att diskutera ämnet pengar.

Slangord hjälper oss att navigera i dessa konversationer genom att få oss att känna oss mer bekväma och självsäkra.

francesca allen kärleksö

Studien fann också att mer än hälften av britterna regelbundet använder slangord för pengar men sju av tio erkänner att de blir förvirrade om några av betydelserna.

Och 59 procent förstår inte vad valör avser olika termer.

Av orden som gör att vi känner oss förvirrade, ligger ”noshörning” på listan med nästan hälften (49 procent) förvirrad av dess betydelse.

Detta följs av 'Pavarotti' (49 procent) och 'ringblomma' (48 procent).

Allt handlar om kilen i fickan (Bild: Getty Images)

Studien av 2 000 vuxna via OnePoll fann också att 47 procent tror att pengaspråk utvecklas, med 28 procent som håller med om att när nya ord för pengar skapas, faller historiska eller traditionella ord av vägen.

Tre av tio tror också att utvecklingen av pengar och betalningar under de senaste tio åren har påverkat de ord de använder varje dag, till exempel när de talar om att 'tappa' för betalning eller 'pinga över' pengar.

Förändringen av det språkliga skyddet ser också ut att fortsätta eftersom 41 procent tror att vi kommer att ha olika ord för pengar och betalningar om 20 år när tekniken fortsätter att utvecklas.

När tekniken tar in nya ord, faller äldre ord i onåd hos yngre åldersgrupper, med 'tuppence' som används av 54 procent av människor över 55 år jämfört med bara 16 procent av 18-24-åringar.

Tar du hem baconet? (Bild: Getty Images)

gloria grahame peter turner

Tre av tio (31 procent) personer inom den yngre generationen anser att fraser som 'skriva en check' eller 'svepa ditt kort' som gammaldags, jämfört med bara två av tio (19 procent) bland alla åldersgrupper.

Trots de många orden för pengar visade forskningen att 66 procent av oss inte gillar att prata om det och ytterligare 45 procent tycker att processen är besvärlig.

Men mer än hälften av britterna (54 procent) säger att de använder sig av slangord för pengar som får dem att känna sig tryggare när de diskuterar dosh.

Darren Foulds, VD för Pingit, sade: Från det ögonblick de infördes skapade pengar sociala relationer - från byteshandel med varandra i antiken till överföring av pengar bland vänner och företag i modern tid.

Det är därför ingen överraskning att vi har utvecklat ett rikt ordförråd för att göra våra samtal mer lättsamma och roliga.

& apos; & apos; Oavsett om vi diskuterar 'dosh', tjatar om 'lapparna' eller ber en kompis att 'pinga över det', är en sak klar: så länge pengar och betalningar utvecklas kommer språket vi använder runt det att fortsätta att utvecklas på konstiga och underbara sätt.

Resultaten släpptes av Pingit, en app som underlättar enkla peer-to-peer-betalningar med bara ett mobilnummer.

För mer information besök www.pingit.com eller ladda ner appen.

skotsk 10 pundssedel

TOPP 50 SLANGORD FÖR PENGAR

  1. Kontanter
  2. Anteckningar
  3. Dosh
  4. Mynt
  5. Guppa
  6. Deg
  7. Koppar
  8. Tuppence
  9. Granatsplitter
  10. Reddies
  11. Bockar
  12. Nackdelar
  13. Silver
  14. Bläckfiskar
  15. Bröd
  16. Lolly
  17. Plundra
  18. Din
  19. Göra
  20. Brons
  21. Smackers
  22. Spondulix
  23. Kil
  24. Moola
  25. Papper
  26. Knicker
  27. Ponny
  28. Ölpinnar
  29. Apor
  30. Arbete
  31. Bacon
  32. Oner & apos; Wunner & apos;
  33. Buckaroos
  34. TILL
  35. Lady Godiva
  36. Grön
  37. Nuggets
  38. Bunce
  39. Arthur Ashe
  40. Cheddar

De mest förvirrande slangorden för pengar, och var termerna kommer ifrån, enligt Susie Dent:

  1. Noshörning (utvald av 49 procent av britterna)-Ingen vet säkert var denna 400-åriga term för pengar kommer ifrån. Vissa människor kopplar det till värdet av noshörningshorn eller tanken på att betala genom näsan (noshörning är från grekiskan för 'näshorn'). Kanske antydde ankomsten av den första noshörningen i Storbritannien känslan av något värdefullt.
  2. Pavarotti (49 procent) - Slang för en tonpund eller tenner, detta är en ordlek på namnet på den berömda 'tenoren' Luciano Pavarotti.
  3. Marigold (48 procent) - Fram till 1800 -talet var mynt snarare än sedlar normen, och deras färg skapade ett antal termer. Guld till exempel gav oss termerna 'pepparkakor', 'gula pojkar' 'kanariefåglar' och 'guldfink'. 'Marigold' betecknade en gång något guldmynt, men det används nu mer specifikt för summan av en miljon pund.
  4. Commodore (48 procent) - Resultatet av en komplicerad och smart bit av rimmande ordspel för £ 15. Cockney rimmar slang för en femma är en 'Lady Godiva', och gruppen Commodores är mest känd för sin låt 'Three Times A Lady'.
  5. Kex (47 procent) - En förlängning av den populära slangförbindelsen mellan pengar och mat, 'kex' förenar bröd, deg, kaka, socker, potatis och många andra livsmedel i penninglexikonet, som ses som antingen häftklamrar eller livets sötningsmedel.
  6. Kål (47 procent) - Pengarnas färg, som kommer från USA, har också skapat en mängd slangord. Begreppet 'greenback' uppstod snabbt efter skapandet av dollarräkningen av Abraham Lincoln, och ett antal gröna grönsaker följde i dess spår, till exempel 'grönkål', 'sallad' och 'kål'. 'Kål' hade faktiskt redan använts av Londons skräddare på 1600 -talet för materialklämmor från ett jobb och såldes med vinst.
  7. Bikupa (47 procent) - Rimmande slang för fem; därav en lapp på fem pund.
  8. Sir Isaac (46 procent)-Sir Isaac Newton var ansiktet på den gamla kilot innan det gick ur cirkulation.
  9. Archer (46 procent) - En hänvisning till ärekränkningsärendet som involverar romanförfattaren Jeffrey Archer. Termen är slang för summan av £ 2000, en hänvisning till det belopp som Archer påstås erbjudit som mutor som låg till grund för fallet.
  10. Darwin (45 procent)-En sedel på tio pund, som har Charles Darwins ansikte.

Läs mer

Martin Lewis & apos; bästa pengar råd
Få hundratals tillbaka från ditt kreditkort Risker vs belöningar för peer2peer Sanningen om privata parkeringsbiljetter Varning för alla som dras över

Se Även: