Tesco väcker stor upprördhet i Storbritannien genom att göra denna ändring av sina måltidsaffärer

Tesco

Ditt Horoskop För Imorgon

3 £ ... för detta?(Bild: REUTERS)



Funderar du på att släppa lunchpaketet imorgon och åka över till din lokala Tesco för att hämta ett lunchmåltid? Var beredd, för en stor förändring har just hänt på hyllorna över en natt.



Upprörda Tesco -kunder över hela landet har upptäckt det Tesco har bytt alla sina vanliga 500 ml flaskor Coca-Cola och Pepsi, för en ny, Sylvanian familjer i storlek 375 ml.



Coop öppettider jul 2019

Men det är inte det. Förutom att kraftigt krympa storleken på deras måltidsaffär kolsyrade drycker tar stormarknadsjätten fortfarande samma pris på 3 £ för erbjudandet. Åh fasan.

Se skillnaden! Rån i dagsljus (Bild: )

topless piero glory

Men innan du börjar bojkotta Tesco, har den nya förändringen i flaskstorlek inget att göra med dem, och är faktiskt ned till den nyligen initierade sockerskatten, som officiellt träffar Storbritannien i morgon (6 april). Så vi antar att alla andra stormarknader kommer att följa snart.



Eftersom man gillar Pepsi, Coca-cola och Old Jamaican Ginger Beer har alla vägrat att ändra sitt recept, kommer dryckerna med måltider att bli mycket mindre för att ge plats för skatteprishöjningen.

Nej, resten av världen har inte blivit större, så här ser de ut nu (Bild: )



Men vi var inte de enda som märkte den chockerande krympningen, med andra medlemmar av allmänheten som också släppte sin frustration över den stora neddragningen på Twitter ...

Men Tesco bekräftade tidigare i veckan att alla Tesco äger läskedrycker från märket falla under tröskeln för avgiften - sjutton månader innan skatten träder i kraft, vilket innebär att det inte kommer att bli någon prishöjning på Tescos egna märken läsk från och med idag.

hösten eric cantona

En talesman för Tesco talade om ändringen av deras måltidsaffär, på Tesco har vi gjort många små förändringar under åren för att göra det lättare för våra kunder att göra hälsosammare val.

Vi var verkligen stolta över att vara den första återförsäljaren som sänkte socker till under 5 gram per 100 ml i alla våra egna läskedrycker 2016, vilket hjälpte våra kunder att konsumera mindre socker samtidigt som de åtnjöt samma goda smak.

Samma sak har hänt med Coca-Cola-flaskor också (Bild: REUTERS)

Undrar du hur du kommer att fungera utan din vanliga portion på 500 ml? Ta ett blad ur Skottlands Irn Bru-gate-bok och börja fylla på flaskorna som nu är överdimensionerade från alla gamla lager på tidningskiosker medan du fortfarande kan.

cheryl cole och tre

Läs mer

Mer om stormarknader
Tesco lanserar veganzoner i butiker Cadbury skapa chokladorange Twirl M&S julserie Saltad karamell Baileys är här

Eller, helt enkelt gräva lite djupare på Tesco, där en kunnig Twitter-användare har upptäckt att de nya Coca-Cola-priserna inte verkar stämma. Användaren, som heter Tele_Vision, har märkt att medan deras nya 375 ml -flaska kostar 1,30 pund, så gör deras nya & apos; Special Edition & apos; 750 ml flaska.

Alla hjältar bär inte kappor ...

omröstning

Är sockerskatten en bra idé?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JaLåt bli

Se Även: