Tesco Clubcard, Nectar, myWaitrose eller Boots Advantage: Vilket lojalitetssystem är bäst?

Stormarknader

Ditt Horoskop För Imorgon

Storbritannien är en nation av lojalitetskortälskare, med cirka 90% av vuxna som har minst ett belöningskort i plånboken eller handväskan.



Men medan vi är glada att bära och svepa dem, när gör du anspråk på dina poäng, vad är knepen för att få bättre värde, och det finns andra som helt enkelt inte är värda att ha med dig?



Vi har brutit ner några av de bästa lojalitetssystemen och exakt vad du får för pengarna du spenderar.



Klubbkort

Du kan fyrdubbla värdet på dina kuponger med vissa Clubcard -partners

Du kan fyrdubbla värdet på dina kuponger med vissa Clubcard -partners (Bild: PA)

Klubbkort är ett av Storbritanniens mest populära lojalitetssystem och är oftast associerat med stormarknadsjätten Tesco.

Du får en poäng för varje £ 1 du spenderar i butik eller online, inklusive på Tesco Direct , F&F klädlinje eller till och med på Tesco Mobile . Du får också en poäng för varje £ 2 som spenderas på Tesco Fuel eller varje £ 4 om du har en inteckning hos Tesco.



Du kan också samla poäng med en mängd partners.

Till exempel kan du samla 1500 poäng per år om du får energi med EON , eller om du fyller din bil på Esso.



Om du använder en finansiell Tesco -produkt kan du också öka din Clubcard -samling ytterligare - med Tesco Clubcard -kreditkort till exempel tjänar du poäng när du använder den. Så du får en poäng för varje 4 £ du spenderar på Tesco och för varje 8 £ du spenderar överallt.

Inbetalning

Var tredje månad skickar Clubcard dig kuponger baserat på hur många poäng du har byggt upp. I grund och botten är en Clubcard -poäng värd 1p - tjäna 150 poäng och du får en kupong för 1,50 £.

omröstning

Hur många lojalitetskort har du?

2000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

IngenEttTvåTre

Men du kan faktiskt konvertera dina kuponger till rabatter värda upp till fyra gånger deras värde med Clubcard Boost, där du konverterar dem till vissa partners.

Så till exempel kan du få en vuxen biobiljett på Odeon för £ 4,50 i Clubcard -kuponger, eller £ 13 i kuponger kan konverteras till en biljett till Alton-tornen (vilket skulle kosta massiva £ 53 om du köpte den på dagen!).

Det finns andra fördelar med Clubcard -medlemskap. Till exempel kommer du att få kuponger skickade och erbjuda dig pengar på artiklar som du ofta köper i butiken, medan det också finns en julsparare som hjälper dig att spara pengar under hela året för att täcka julkostnaden som Tesco kommer att stöta på längs med sätt.

Nektar

Det finns mer för Nectar än bara Sainsbury

Det finns mer för Nectar än bara Sainsbury

som vann bb 2013

Shoppare kan hämta Nektar poäng när de spenderar med mer än 500 märken. Personligen kan du tjäna poäng när du handlar på platser som Sainsbury , men online finns det mycket mer som erbjuder poäng, inklusive Argus , ASOS , Dorothy Perkins och RAC .

I grund och botten, när du handlar online, gå till Nectars webbplats först och gå sedan till din valda återförsäljares webbplats via Nectars eShops -sektion. Nectar får betalt en remissavgift när du sedan handlar med en av deras partners och de skickar tillbaka en del av det till dig i form av poäng.

Eftersom det finns så många olika sätt att tjäna Nectar -poäng varierar avkastningen. Till exempel med Sainsbury’s och easyJet du får en poäng tillbaka för varje £ 1 du spenderar, men detta fördubblas till två poäng för varje £ 1 som spenderas med partners som ASOS, Argos och Laithwaite .

Samtidigt kan du få 15 000 poäng när du går med i Sky eller upp till 1 000 poäng när du bokar en semester genom Expedia .

Återigen kan du öka din insamling med vissa finansiella produkter också. Sainsbury's Bank har en rad kreditkort som erbjuder två poäng för varje £ 1 du spenderar i butik och en poäng för varje £ 5 som spenderas någon annanstans.

Faktum är att med Köp kreditkort och dubbla erbjudande kreditkort , använd kortet fyra gånger i snabbköpet under din första månad med kortet och du får en bonus på 5 000 poäng. Du måste dock ansöka senast den 21 maj för att dra nytta av detta erbjudande.

Inbetalning

katie piper före sur bild

500 poäng är värda £ 2,50 i kuponger, så i huvudsak är en poäng värd 0,5 p. Eller så kan du helt enkelt använda dem för att betala vid kassan i Sainsbury.

Men som med Clubcard Boost får du en bättre avkastning när du spenderade dem med vissa partners. Till exempel kan 500 poäng förvandlas till £ 3,75 att spendera på Pizza Express.

Boots Advantage

Boots Advantage -användare skickas regelbundet personliga erbjudanden

Boots Advantage -användare skickas regelbundet personliga erbjudanden

Med Boots Advantage -kort du tjänar fyra poäng för varje £ 1 du spenderar i Boots, oavsett om det är online eller i butik.

Över 60-talet kan registrera sig för 'More Treats for Over 60s' (iögonfallande namn, eller hur?) Som erbjuder ytterligare belöningar, inklusive 10 poäng för varje £ 1 som spenderas på Boots-märkta produkter.

Inbetalning

Varje poäng är värd 1p, men varnas för att du inte kan betala för något med dina poäng. Med andra ord, om du har 200 poäng kan du bara använda dem för att köpa något värt £ 2 eller mindre.

Du får också regelbundna personliga erbjudanden - du hittar dem på ditt Advantage -kortkonto på webbplatsen eller i Advantage -appen.

Läs mer

Skär ner din mataffärsräkning
Bästa lojalitetsprogram att registrera dig för 17 livsmedel du inte visste att du kan frysa Hur jag matar min familj för £ 5 per måltid Stormarknadsaffärer

Morrisons More

De Morrisons More -kort är ersättaren för det gamla Match & More -schemat.

Du tjänar fem poäng för varje £ 1 du spenderar i butik eller online i snabbköpet, vilket ökar till 10 poäng för varje £ 1 på bränsle hos Morrisons (sjunker till fem poäng från maj) och 25 poäng för varje £ 1 som spenderas på presentkort i lager.

Inbetalning

För varje 5000 poäng du tjänar får du en kupong på 5 £. Dessa kuponger kan sedan spenderas med Morrisons online eller i butik.

Gnistor

Att samla gnistor kan ge dig en träff och hälsning med Rosie Huntington-Whiteley

Att samla gnistor kan ge dig en träff och hälsning med Rosie Huntington-Whiteley (Bild: Rex/Shutterstock)

vad betyder 541

Gnistor är ett lojalitetsschema från Marks & Spencer , där du tjänar 'gnistor' när du handlar.

Du tjänar 10 gnistor för varje 1 kr du spenderar (samt en bonus 10 gnistor för varje transaktion), medan du också får 25 gnistor varje gång du skriver en recension av en produkt du har köpt på M&S.

Du får till och med 50 gnistor varje gång du 'shoppar' - i princip när du återvinner dina gamla, oönskade kläder med M&S.

Inbetalning

M&S skapar ett urval av personliga erbjudanden just för dig; du kan sedan välja att 'aktivera' dem online.

Ett erbjudande kan till exempel vara 50% rabatt på alla färska örter eller 20% rabatt på currypaket. Ju fler gnistor du tjänar, desto fler erbjudanden låser du upp. Sparks har inte ett kontantvärde - de översätts inte till en rabatt i butik på samma sätt som andra system gör.

Det finns då vissa 'fördelar' som låses upp på vissa nivåer.

Så när du träffar 3000 gnistor får du se förhandsgranskningar av den nya säsongen före alla andra, medan du på 5000 gnistor kan förhandsgranska och köpa försäljningsartiklar en dag innan de går till M&S webbplats.

Vid 14 000 gnistor kommer du att bjudas in till speciella evenemang, som catwalkshower och matmästarklasser, medan du vid 17 000 kommer att kunna njuta av olika upplevelser som alla utgifter som betalas till M&S vingårdar eller träffas och hälsar på butikens modeller som Rosie Huntington-Whiteley.

myWaitrose

myWaitrose -användare kan njuta av gratis varma drycker

myWaitrose -användare kan njuta av gratis varma drycker

myWaitrose fungerar annorlunda igen, utan poäng tilldelade när du spenderar. Istället njuter du av vissa erbjudanden, till exempel gratis te eller kaffe när du handlar i butik eller pengar från din butik när du köper en utvald tidning.

Du kan också 'välja dina egna erbjudanden' - hundratals 20% rabatt finns på vissa artiklar, och du kan välja tio att dra nytta av.

När du väl har valt dem länkas dessa erbjudanden till ditt myWaitrose -kort.

Se Även: