Hur många kalorier i McDonald's Big Mac - och hur den kan jämföras med den nya jätteburgaren

Mcdonald's

Ditt Horoskop För Imorgon

Vi behöver verkligen inte berätta att snabbmat inte är det hälsosammaste alternativet, men det kan komma som en överraskning för dig att lära dig hur mycket dina favoritburgare verkligen packar bort.



Med de nya McDonalds Big Mac -storlekarna till salu tittade vi på hur stor skillnad det är mellan hamburgarna - och vad är ditt bästa alternativ.



Även om det är uppenbart att det största alternativet kommer att ha flest kalorier, kan skillnaden mellan alla tre visa sig mer överraskande. Mac Jnr är egentligen inte så mycket mindre än originalet, men Grand kan visa sig vara en behandling för långt.



kate garraway se igenom

Naturligtvis kommer ibland bara en Grand Big Mac att göra det - oroa dig inte, vi kommer inte att döma dig.

Skulle du? (Bild: McDonalds)

Hur många kalorier finns det i en Big Mac?

Den ursprungliga Big Mac kommer in på 508 kalorier enligt McD & s.



(Bild: AFP)

Vad annars:



Fett 25 g

Mättat fett 9,5 g

Socker 9 g

Salt 2,3 g

... men hur kan det jämföras med de nya Big Mac.

Det är på väg att bli ännu större ... (Bild: Getty Images)

Hur många kalorier finns i en Grand Big Mac?

Nya Grand Big Mac har 741 kalorier enligt McDonald & apos; s . Det är 233 mer än originalet.

Det har också:

Fett 37 g

Mättat fett 15 g

Socker 12 g

Salt 3,5 g

Läs mer

McDonald & apos; s
Hur många kalorier i en Big Mac -burger? Inuti världens finaste McDonalds Hur man gör speciell Big Mac -sås Hur Big Mac -datorer uppfanns

Hur är det med Mac Jnr?

Den lilla versionen har 400 kalorier enligt McDs, 20 g fett och 7,4 g mättat fett. Det är 108 färre än originalet.

Är kalorierna korrekta?

I slutändan är det rimligt att vilja ha en uppfattning om hur många Big Mac du kan äta, eller hur?

I dagsläget är snabbmatrestauranger skyldiga att lista näringsinformationen på deras webbplats, menyer och ibland förpackningar så att det är lättare att hålla koll på dessa kalorier.

Men tänk om vi berättade att de belopp som listats av några av dessa företag inte är helt rätt?

En utredning av Business Insider tog några kända och populära livsmedel från McDonalds, Chipotle och Pizza Hut ner till Colombia University i USA för att testa fyra populära måltider för kalorier.

För att mäta de givna kalorierna använde forskare något som kallas a bombkalorimeter . Det är kemi och det finns ekvationer inblandade. Viktigare är att det är korrekt.

Resultaten var upprörande.

McDonald & apos; s

McDonald's säger att det finns 508 kalorier i sin Big Mac. Bombkalorimetern fann dock att mackan faktiskt har 702. Det är 23 procent extra.

(Bild: Publicitetsbild)

Om du skulle äta ytterligare 23 procent på en diet med 2 000 kalorier per dag under ett år skulle du äta och 167 000 extra, vilket skulle innebära att du skulle lägga på nästan tre och en halv sten. Kära nån.

I Storbritannien kommer en stor pommes frites med 444 kalorier.

Enligt studien listar McDonalds dem också felaktigt - portionen kommer in på 594 kalorier när den testas.

'Vår webbplats innehåller näringsinformation för alla brittiska produkter och är uppdaterad och korrekt', sa en talesman för McDonald till NEWSAM Online.

främsta skönheten och odjuret
Din hälsosamma guide till takeaway -mat

Pizza Hut

(Bild: Getty)

I stället för att rätten kommer in på 640 kalorier, som Pizza Hut noterar, innehåller den faktiskt 865. Det är 26 procent fler kalorier att bränna. Om du hade en om dagen skulle du äta 190 000 kalorier extra per år och lägga på mig mycket.

En talesman för Pizza Hut sa till NEWSAM Online: ”Var och en av våra pizzor är gjorda individuellt och färska att beställa.

'Medan vi strävar efter att hålla kaloriinnehållet så konsekvent som möjligt, kan det finnas en viss variation från skiva till skiva.'

Chipotle

Över på burgerbaren går en av dina favoritlunch-och-luncher, kycklingburriton, dåligt. Chipotle säger att den har 1315 kalorier. Den riktiga figuren? 1670. Det är 21 procent mer.

(Bild: Getty)

'Vår mat tillagas i våra restauranger och monteras på beställning av de människor som arbetar där (inte med maskin som du skulle ha gjort i en förpackad matproduktionsanläggning), så det finns alltid möjlighet till variation i kalorier, även om vi jobbar hårt för att vara säker på att delar är konsekventa och korrekta, säger en talesman för Chipotle.

Sallad, någon?

NEWSAM Online kontaktade restaurangerna om Business Insider Investigation vid tidpunkten för lanseringen.

Se Även: