Staffie -fans försvarar husdjur mot 'onda' etiketter som hund förklarade Storbritanniens favorit

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En ung brun färg Staffordshire Bull Terrier

Det finns många missuppfattningar om rasen(Bild: Getty)



Storbritannien är utan tvekan en nation av hundälskare, och många av oss var mycket nöjda när Staffordshire Bull Terrier tillkännagavs som Storbritanniens favoritras igår.



kan dwp ta reda på om besparingar

ITV genomförde en undersökning bland 10 000 människor för att avgöra vilken som är Storbritanniens favoritras och den älskade Staffie förklarades officiellt som topphund .



De allra flesta NEWSAM -läsare som reagerade på historien på Facebook var nöjda med att rasen äntligen får ett positivt erkännande, med många applåderar valparnas 'lojala', 'kärleksfulla' och 'mjuka' natur som gör dem till fantastiska familjedjur.

Vissa Twitter -användare var angelägna om att avlägsna hundens dåliga rep i ljuset av nyheterna och publicerade förtjusande bilder av deras 'farliga' och 'onda' pooches.

Det fanns dock fortfarande några tittare som uttryckte sin bestörtning över resultaten, med flera sociala medieanvändare som beskriver hundarna som 'farliga' - men personalälskare har snabbt försvarat dem.



En skrev: 'Staffies är farliga hundar. Vem ifrågasätter detta? Potentiellt farligt för människor och säkert för andra djur, katter och hundar. '

Till vilken en annan Twitter -användare svarade: 'Jag växte upp med en personalie och hon var den mest kärleksfulla och skyddande hunden. Om du tar upp dem för att vara farliga, kommer de att vara det. Idiot'.



Staffordshire Bull Terrier

Staffies har utsetts till nationens bästa hund (Bild: Getty)

En annan skrev: 'Jag har redan sett några idioter som kallar dem fula chavshundar och onda babymördare. Jag tror ärligt talat att dessa muppar är i minoritet och jag hoppas att våra pooches kommer att få den kredit som de är skyldiga'.

Så varför är det fortfarande stigma i samband med rasen?

Enligt Dog's Apostles Trust beror det delvis på hundens kamphistoria som har försämrat rasen med den & farliga hunden & apos; etikett, liksom deras muskulösa utseende.

En talesman för välgörenheten berättade för NEWSAM Online: ”Det finns massor av missuppfattningar och myter kring Staffordshire Bull Terrier, troligen på grund av deras tjocka och muskulösa utseende.

Men det är viktigt att komma ihåg att det finns större variation i beteendemässiga egenskaper inom raser än mellan dem - så vi kan inte döma en hund utifrån dess utseende mer än en bok efter dess omslag.

'Som med alla hundraser är majoriteten av Staffies fantastiska, glada, vänliga och roliga familjemedlemmar - beteendeproblem uppstår bara där de inte har en bra tidig socialisering, konsekventa interaktioner och positiv träning.'

Välgörenhetsorganisationen sa att det ofta ser mycket personal på sina centra på grund av överavel eller hundar som lämnas in av människor som kanske inte har insett hur mycket omsorg och uppmärksamhet de verkligen behöver.

Förra året antogs 973 Staffies och Staffie -korsningar i Dogs Trusts nätverk av återhämtningscentra.

ryan mark parsons föräldrar

'Vi ser direkt den positiva skillnaden dessa hundar gör för sina ägare & apos; liv, så vi var glada över att se denna ras krönt som nationens favorit, 'Dog's Trust tillagt.

`` Vi hoppas att denna boost för Staffies kommer att uppmuntra människor att anamma de tillgiven och lojala egenskaper som vi vet är så sanna för rasen. ''

För alla som vill adoptera en Staffie har Dog's Trust för närvarande 78 från valpar till OAP (ålderdomshästar) som alla hoppas kunna bege sig till sina eviga hem väldigt snart.

Läs mer

Hundberättelser
Människans könsorgan slet av bulldog Dödssjuk hund har hinklista Pojke, 12, tappade promenader hem från skolan Löshundar förgiftade av skyddsägare

Se Även: