Modepolis: Poliser överväger att släppa Swat-uniform för traditionell krage och slips i bildskakning

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

In with the old: Norfolk Police funderar på att återgå till traditionell krage och slips(Bild: Getty)



Bobbies kan gå tillbaka till grunderna, släppa Swat-stil uniformer till förmån för en traditionell krage och slips.



En styrka överväger att återinföra den traditionella bilden av poliser efter att en undersökning visat att allmänheten anser att utseendet är mer professionellt, ärligt och tillgängligt.



nytt everton kit 2014

Norfolkpolisen gick samman över hela landet för fyra år sedan när de antog svarta dragkedjor med dragkedja och stridsbyxor som anses vara 'mer praktiska och slitstarka'.

Det var en del av en trend som gradvis sett att officerare flyttade sig bort från den traditionella skjortan och tunikan som gynnades av den fiktiva tv -polisen Dixon från Dock Green mot en blick som av vissa beskrivs som 'paramilitär'.

Men från januari kommer 47 officerare från Norfolk Wymondham säkrare grannskapsteam att delta i en prövning av specialdesignade vita skjortor.



En taleskvinna för polisen i Norfolk sa: 'Den vita skjortan ser tillbaka till den traditionella bilden av brittisk polis med en krage och slips som ersätter den svarta dragkedjan med dragkedja.

'Oberoende akademisk forskning har identifierat att allmänheten anser att polisens befintliga bild är mer professionell, ärlig och tillgänglig än sin svarta motsvarighet.'



Ut: Den svarta Swat-uniformen kan bytas ut (Bild: Getty)

Chefkonstabel Phil Gormley sa: 'Den här nya skjortan, som framgångsrikt har antagits av Metropolitan Police Service, är utformad för att möta den moderna polisens stränghet samtidigt som tjänstemän kan projicera en bild som är lika professionell och smart som den tjänst de levererar. '

Det är ännu inte klart hur mycket växeln skulle kosta om den rullades ut till alla Norfolk 1 500 officerare.

'Vi är medvetna om våra ekonomiska utmaningar och i dessa besparingstider skulle vi arbeta för att minimera eventuella merkostnader och uppnå stordriftsfördelar vid en förändring av officerarnas uniform', tillade Gormley.

vad betyder 418

Det slutliga beslutet kommer att baseras på feedback från tjänstemän och allmänheten.

giles och mary-döttrar

Dave Benfield, generalsekreterare för Polisförbundet i Norfolk, sa att det var ett drag som troligen kommer att välkomnas av ledamoten.

'Ur ett federationsperspektiv står vi helt bakom rättegången', tillade han.

Tidigare Met-kommissionär Sir Paul Stephenson förra året uttalade sig mot det helt svarta kit som gynnas av ett ökande antal konstabularier.

Han sa att han ville att hans officerare skulle se ut som 'traditionella brittiska bobbies'.

Han berättade för LBC Radio: 'Jag är väldigt passionerad om att fortsätta se till att poliser från polisen ser ut som poliser i vita skjortor och inte är så ivriga att gå i andra delar av landet mot olika slags uniformer som ser mer paramilitära ut. . '

Se Även: