Mannen som bärgade Hitlers toalett: Stor samling av nazistiska och militära memorabilia som används i Hollywood -blockbuster

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En Apache-helikopter svävar på stålgrå himmel ovanför den översvämmade landsbygden i Suffolk. Försiktigt lutar sig piloten över och stirrar vantro på gården nedanför.



Det finns inga grödor eller nötkreatur i sikte. Istället är fälten fulla av tillräckligt många nazistiska stridsvagnar och tunga artillerigevär för att starta en invasion i full skala.



Tack och lov är detta inte det tredje rikets återkomst. Det är landets största samling av fordon från andra världskriget, monterat över 30 år av före detta fallskärmsjägaren Bruce Crompton.



Hans fordon har dykt upp i Hollywoods mest kända krigsfilmer, inklusive Saving Private Ryan, Full Metal Jacket och Captain Corellis Mandolin.

Deras nästa huvudroll är i den nya Transformers -filmen, som kommer att släppas i juni, vilket redan har orsakat kontroverser efter att läckta fotografier visade Winston Churchills hem Blenheim Palace täckt i Swastikas under inspelningen.

Skalet på en Panther -tank från andra världskriget som Bruce hävdar kommer att vara värt £ 5 miljoner pund när den har restaurerats. (Bild: )



En tank i Saving Private Ryan 1998 (Bild: www.alamy.com)

Bruce med Churchills bad (Bild: )



Bruce har också lärt tankar till A-listor som Tom Hanks, Brad Pitt och Stephen Spielberg. Men jobbet med att hitta och köpa dessa militära memorabilia är mycket mindre glamoröst.

Bruce har riskerat kidnappning och hade laddat vapen viftade i ansiktet för att hitta några av hans mest uppskattade ägodelar.

Bruce skrattar när Apache äntligen rullar iväg och försvinner i fjärran.

De kommer hit hela tiden för att se vad vi har, säger han med en tjock Cockney -accent.

Det är platt som en pannkaka runt här; det finns inget annat för piloter från den lokala militärbasen att titta på. Jag skyller inte på dem för att ha tittat. Det här är de ultimata pojkleksakerna.

rugbyspelare med mnd

Bruce & # 39; s samling överstiger nu 50 fordon, inklusive några av världens sällsynta tankar.

Den tyska Tiger-tanken som för närvarande restaureras av ex-militära ingenjörer i hans lager är en av bara två eller tre i världen. När den är klar kommer den att vara värd mer än £ 5 miljoner.

Bruce poserar med en sällsynt japansk fältpistol från andra världskriget (Bild: )

En sektion från ett Dakotaplan från Bruce & apos; s samling (Bild: )

Hans samling innehåller också Winston Churchills bad, som järnvägsentreprenören räddade från en bunker i en nedlagd tunnelbanestation, Hitlers toalett från sin lyxyacht Aviso Grille och det ikoniska & apos; Born To Kill & apos; emblazoned hjälm från Full Metal Jacket.

De sällsynta artefakterna visas i TV -serien Combat Dealers, vilket har gjort Bruce till en kulthjälte.

Hans passion är brittiska och amerikanska militära memorabilia men hans nazistiska redskap är sällsynta och mer värdefulla. Det har också fört en stadig rad Hollywood -regissörer till hans dörr.

Bruce leder oss in i en enorm metallbod full av tankar och lastbilar. Nästan hälften av utrymmet är fyllt med en enorm uppvisning av nazistiska krigsmaskiner och skyltdockor i tyska uniformer.

Det här är i stort sett hela scenen som spelades in i början av Brad Pitts krigsfilm Fury, säger Bruce, bröstet svullnade av stolthet.

Han klipper en färgstark figur, hans lysande rosa byxor, tweedjacka och guldbroderade hängslen sticker ut i skarp kontrast till de kakigröna fordonen.

Hitlers toalett från Bruce Crompton -kollektionen (Bild: )

Tysk toalettrulle från Bruce & apos; s samling (Bild: )

Hans anekdoter från filmuppsättningarna han har besökt med sina stridsvagnar, och från att filma Combat Dealers, är lika levande.

Bruce klappar kärleksfullt styret på en nazistisk motorcykeltank i Kettenkrad, känd som & quot; kaninen & quot; som Tom Hanks & apos; karaktär red i Saving Private Ryan.

När de ville filma den scenen hade min kille Jack nappat för en jävla, säger Bruce.

De ville inte vänta, så de tog en annan stuntman och gick iväg. De uppskattar inte hur dyra de här grejerna är - nazistjackorna är värda 10 000 pund vardera!

tom hiddleston din ashton

Men det finns ett sätt att köra dessa tankar. När stuntmannen försökte vända gick det nästan över. Det stabiliserade sig bara. De behöll den filmen där inne - det är en stor del av filmen.

NEWSAMman Warren Manger poserar med Bruce och några av hans samling (Bild: )

Bruce vid ett evenemang med sin utrustning (Bild: Wag TV)

Tom Hanks var en absolut gentleman, en kamrat i militären som skrev ett friskmakat brev till Bruce & # 39; s dotter Lois, som var sjuk på sjukhus.

Det var mer livligt på uppsättningen Fury.

Bruce säger: Brad Pitt var en rak kille, vi bytte bilder på våra bulldoggar i matsalen. Sedan frågade han mig vad ett Scotch Egg var. Jag sa: De är underbara, prova dem.

Nästa sak visste jag att ett halvt skotskt ägg kom flygande över rummet när han spottade ut det.

Ännu mer färgstark är historien om Cherie Blair, då premiärministerns fru, som besökte uppsättningen Band of Brothers och ammade sin son Leo tvärs över matbordet från Bruce när han åt.

Du borde inte lägga alltför mycket om det, säger Bruce. Men jag var tvungen att köra upp till Leeds för ett möte efteråt. Jag höll på att dö för att någon skulle fråga mig om min dag, men ingen gjorde det.

Bruce familj har ingen militär historia, men han blev besatt av armén efter att ha fått en Tommy Gun-actionfigur när han var sex år gammal och den sitter fortfarande stolt bland hans samling.

Han fick sin första historia fem år senare, en tysk hjälm som grannen använde som blomkruka. Efter sex år i fallskärmsregementet tillsammans med skådespelaren Lewis Collins, som spelade Bodie i The Professionals, började han lägga till i sin samling.

Samlingen innehåller några nazistiska krigssatser (Bild: )

Bruce under sina fallskärmsjägars dagar grävde en dike under en träningsövning med sin kompis Lewis Collins, som senare spelade Bodie i Professionals. (Bild: Samla okänd)

Det började bara som en hobby, men Bruce insåg att det fanns stora pengar att tjäna efter att ha köpt en massa gasmaskar och sålt dem för en stor vinst.

Det som gav Bruce kanten över tävlingen var hans vilja att spendera månader på att skura jorden efter de sällsynta stridsvagnarna och vapen innan han investerade mer tid och pengar för att återställa dem.

Han har hittat otroliga reliker på de osannolikaste platserna. Han hittade en akvatisk Schwimmwagen -tank - i huvudsak ett pansarbadkar på hjul - i ett kloster i Le Mans i Frankrike.

Bruce säger: Munkarna använde den fortfarande för att rulla ner till affären för att köpa sina grönsaker.

I Österrike fick Combat Dealers -teamet en grym överraskning när de drog en nazisttank från en flod.

prislista för nhs behandlingar

Det fanns fortfarande en jackboot på pedalen med en skelettfot inuti, säger Bruce.

Bruce har också funnit sig själv stirra ner en pistol fat vid mer än ett tillfälle.

År 1989 befarade han att han skulle kidnappas av tidigare Viet Cong -soldater efter att ha körts djupt in i djungeln på jakt efter övergivna amerikanska dräkter.

Och strax före Balkankrigets start reste Bruce och hans team till Sarajevo för att träffa en serbisk general som hade högar med maskingevär från andra världskriget att sälja.

Brad Pitt i Inglourious Basterds med några av Bruce's kit (Bild: PA)

Bruce (i mitten) på parad med fallskärmsregementet

Bruce säger: Spänningen där nere var intensiv. Generalen var en fantastisk stor kille, men innan han ens skulle prata om en affär vill han ha oss på persikansnaps.

detta är ditt liv presentatörer

Efter två flaskor mådde jag illa och han var förlamad. Sedan började han få ut alla dessa vapen, tappade dem i våra ansikten och sköt dem i taket. Jag tänkte, & apos; Herregud, det här är det.

Men det var bara en varning att inte krångla med honom. Han gjorde affären bra som guld eftersom vi matchade honom drink för drink. Människor är så konstiga.

De tog oss tillbaka och visade oss denna enorma hög med vapen. När vi frågade om det var mycket de sa nej, du måste vänta här.

De gick direkt till Sarajevo fängelse, tog bort alla gamla maskingevär från vakterna och sålde dem till oss. Vi betalade 80 pund per pistol, tog dem ur drift och sålde dem för 2500 pund vardera.

Men du får några dumgy karaktärer i den här branschen. Det finns ett kriminellt inslag.

Jag kände en tysk kille som förlorade sitt liv med detta för några år sedan. Det är därför jag alltid tar med mig ett par ex-militära killar som back-up.

Bruce (i mitten) med Fury -regissören David Ayer (till höger) och en producent (till vänster) på filmuppsättningen, där Bruce & # 39; s stridsvagnar användes för att återskapa viktiga scener.

Bruce Crompton poserar med Winston Churchills bad (Bild: )

För det mesta försöker Bruce undvika onödiga risker. Hans stridshandlare håller honom upptagen och han har redan ett par års värde av restaureringsarbete som väntar på sin gård, som han nyligen upptäckte var hem för en tysk krigsfånge som vägrade återvända till Sovjetiska Östtyskland

Inte för att han har tappat sin passion för att jaga mer otroliga artefakter. Han tillbringar fortfarande minst två helger varje månad på vägjakt efter nästa stora upptäckt.

Bruce säger: Jag har redan ställt upp för att åka till Ryssland till Volgograd för att se ett svärd som gavs till Stalin av vår kung, George VI. Det är fantastiskt vad som fortfarande finns där ute om du vet var du ska leta.

Combat Dealers startar på tisdag kl 21 på Quest, Freeview Channel 37.

Se Även: