Snap Map förälder VARNING: Loose Women-stjärnan slår emot Snapchats nya funktion och sätter igång Facebook med MILJONER visningar

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Snapchats Snap Map är en av appens största nya funktioner . Den visar var användare är i realtid när de lägger upp sina bilder.



Men det har också dragits en fördömande dom från Loose Women-stjärnan Nadia Sawalha.



Hon har dykt upp i en Facebook-video tillsammans med sin dotter för att offentligt varna patent om farorna med Snap Map.



kroppen faller från himlen

'Okej killar om några av era barn har Snapchat är det verkligen viktigt att ni lyssnar på vad Maddie, min 14-åriga dotter, har att säga,' sa hon.

(Bild: Snapchat/Youtube)

Denise Van Outens äktenskap

Maddie fortsätter sedan med att förklara: 'Snapchat uppdaterade mig automatiskt och jag var inte medveten om att det var på, och folk i det ögonblicket kunde se vad jag gjorde. Rådet [till föräldrar] skulle vara att kontrollera att dina barn är i spökläge eftersom det är riktigt farligt.'



Nadia pratar direkt med sina följare och säger sedan: 'Det här är så farligt. Jag vet inte vad ni tycker men jag tror att det här är så farligt. Detta är ett steg för långt. Jag är helt förskräckt över detta men vad tycker ni?

'Är jag en riktigt överbeskyddande mamma? Vad tror du? Använder dina barn det? Visste du att det fanns? Jag visste inte ens att det fanns för 24 timmar sedan.'



Sedan det publicerades har videon exploderat över internet och visats över 26 MILJONER gånger i skrivande stund. Många föräldrar som lär sig om detta för första gången skriver i kommentarsfältet.

En kommentator skrev: 'Absolut skamligt. Säkert bör något sådant här inaktiveras automatiskt, så att användaren måste slå på det. Det som oroar mig är att det kommer att finnas många föräldrar som inte ens vet att deras barn är på snapchat, än mindre pratar om säker användning av dessa appar.'

Det dramatiska svaret fick Snapchat själv att utfärda ett uttalande, som Sawalha lade upp på sin Facebook-sida.

har carol vorderman haft ett bröstjobb

Säkerheten i vårt samhälle är mycket viktig för oss och vi vill se till att alla Snapchatters, föräldrar och pedagoger har korrekt information om hur Snap Map fungerar, säger företaget.

(Bild: Snapchat/Youtube)

'Med Snap Map är platsdelning avstängd som standard för alla användare och är helt valfritt. Snapchatters kan välja exakt vem de vill dela sin plats med, om alls, och kan ändra den inställningen när som helst. Det är inte heller möjligt att dela din plats med någon som inte redan är din vän på Snapchat, och majoriteten av interaktioner på Snapchat sker mellan nära vänner.

temaparker för småbarn nära mig

Det spelar ingen roll om du använder en Android- eller iOS-enhet eftersom Snap Map-funktionen för närvarande är tillgänglig över hela världen för alla användare.

Snapchat har för närvarande över 55 miljoner dagliga användare i Europa - varav 10 miljoner är här i Storbritannien.

Totalt skickas det tre miljarder snaps varje dag.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: