Bästa temaparker i Storbritannien för småbarn och små barn

Resenyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Temaparker är idealiska för en rolig familjedag, men ibland är de inte idealiska om du har små barn som inte är tillräckligt stora för åkattraktionerna.



Sedan finns det de spännande berg -och -dalbanorna som kan vara en hit med tonåringar och äldre barn, men lite för läskiga för mindre barn - och även om de är modiga nog, om de inte är tillräckligt långa kanske de inte kommer att prova resan ändå .



Den goda nyheten är att nöjesparker har noterat och anpassat sig till småbarn och små barn, samtidigt som de har lagt till nya funktioner för att göra parkerna lite mer barnvänliga också.



Vi pratar dedikerade zoner, små barnvänliga åkattraktioner och mjuka lekplatser där de kan fördriva tiden medan äldre barn köar för de skrämmande åkattraktionerna.

Vi tar en titt på de bästa brittiska nöjesparkerna för småbarn och små barn nedan ...

1. Paultons Park , Hampshire

Peppa Pig World



Tre magiska ord för föräldrar: Peppa Pig World.

Paultons Park har ett helt land tillägnat de älskade barns karaktär komplett med sju tematurer inklusive Peppas Big Balloon Ride, Miss Rabbit Helikopter Flight och George Dinosaur Adventure Ride.



För att inte tala om att förra året tillkom två nya åkattraktioner - kolla in vår recension här.

Naturligtvis finns det också många mötes- och hälsningsmöjligheter så att små kan umgås med sina favoritkaraktärer - och det finns till och med en leksaksaffär på plats om du vill bjuda dem på ett extra minne av dagen.

Peppa Pig World ingår i entréavgiften för nöjesparken, och resten av parken är också skräddarsydd för yngre barn så det finns mycket att se och göra, från de vrålande dinosaurierna i The Lost Kingdom till barnvänliga berg- och dalbanor.

Hur mycket? Barn under 1 meter går gratis. Boka online för att få billigare biljetter - individuella priser börjar från £ 30,50.

2. Legoland Windsor Resort , Berkshire

(Bild: Legoland Windsor Resort)

Legoland är skräddarsytt för barn under 12 år och erbjuder en avslappnad familjedag med många äventyr för hela familjen.

Låtsas vara en jätte när du vandrar genom Minilands, återupplever dina favoritberättelser på Fairy Tale Brook eller för de modiga, det finns också berg-och dalbanor med drag-tema!

selena gomez niall horan

För något extra speciellt kan du också välja en övernattning på temat Legoland Resort Hotel eller Castle Hotel där det finns gott om extrafunktioner inklusive levande underhållning, temarum och förmåner inklusive tidig inträde till parken.

För mammor och pappor med spädbarn finns det ett särskilt behandlingscenter för barn där du kan amma/flaska eller byta blöjor eller köpa barnmat. Restauranger erbjuder också faciliteter för att värma barnmat.

Legoland kommer inte alltid billigt - men det finns gott om erbjudanden och rabatter som kan göra det till ett fynd.

Hur mycket? Biljetterna börjar från £ 29 vid bokning i förväg, från £ 47 till portpris.

3. Alton Towers Resort , Staffordshire

Om dina barn är limmade på skärmen när någon CBeebies -show är på TV: n, kommer du att vilja gå till Alton Towers Resort.

Temaparken har ett särskilt CBeebies Land - komplett med ett temahotell om du funderar på en övernattningspaus.

Det finns 14 åkattraktioner och attraktioner, alla skräddarsydda för små; åk på bil med Postman Pat, titta på en show på Furchester Hotel, ta en magisk båttur med temat In the Garden Garden - och blivande spänningssökande kommer säkert att älska Go Vroomster -turen.

Under tiden för föräldrar finns privata matrum och vagnparker i hela CBeebies Land, medan restaurangerna erbjuder barnstolar och faciliteter för uppvärmning av flaskor.

Det är en idealisk kompromiss om du har små barn och tonåringar, eftersom det finns något som passar alla.

Hur mycket? Barn under 3 år går gratis. Boka online för att få rabatter - individuella biljetter från £ 33pp (£ 56 grindpris).

Fyra. Gullivers temaparker

Gullivers temaparker är utformade speciellt för familjer, så alla åkattraktioner och attraktioner är skräddarsydda för mindre barn. (Faktum är att grupper av vuxna eller ensamstående vuxna utan medföljande barn inte är tillåtna i parken).

Välja från Gullivers värld Warrington , Gullivers Kingdom Matlock Bath eller Gullivers land Milton Keynes .

Det finns berg- och dalbanor, vattenturer, stänkzoner, timmerränder - allt som större barn får njuta av i andra nöjesparker, bara den här gången är det de små som får ha det roligt.

Småbarn fortfarande för unga för åkattraktionerna? Det finns gott om lekplatser både inomhus och utomhus som de också kan njuta av. Åh, och för djurälskare finns det en Dinosaur and Farm Park i Milton Keynes komplett med djurparker och ett förlorat rike.

Det är värt att notera att även om du inte kan hyra barnvagnar, så har parken & funbuggies & apos; tillgängliga, det är små bilar som du kan skjuta runt ditt barn i.

Hur mycket? Barn under 90 cm går gratis. Gateprisbiljetter från £ 19,95, men du kan få rabatter online.

5. Drayton Manor, Staffordshire

Drayton Manor Thomas Land

(Bild: Drayton Manor)

Hem till Europas enda Thomas the Tank Engine -teman, Drayton Manor har en uppsjö med tematurer, attraktioner och chansen att träffa alla dina favoritkaraktärer inklusive Thomas själv!

Flyg högt upp på James and the Red Balloon -turen, en Thomas & Friends -pråm eller till och med Terence's Driving School där ungdomar kan köra sin egen traktor.

harry och william fejd

När det gäller anläggningar finns det omklädningsrum i alla toalettblocken, samt barnmatningsområden i Thomas Land som har en privat skåp för ammande mödrar.

Parken erbjuder också Stay and Play -paket som inkluderar övernattning, frukost och parkbiljetter.

Hur mycket? Om du förbokar online går barn under 2 år gratis, 2-3-åringar betalar £ 5, barn upp till 12 betalar £ 10. Vuxenbiljetter från £ 18. Portpriserna börjar från £ 20 för barn, £ 30 för vuxna.

6. Blackpool Pleasure Beach

(Bild: Birmingham Post and Mail)

Blackpool Pleasure Beach har allvarligt spännande berg- och dalbanor, från den ikoniska Big One till snart-att-öppna-ikonen.

Men för små barn och småbarn är det Nickelodeon Land där du vill bege dig. Möt Chase & Marshall från PAW Patrol, gå med i Spongebob Square Pants och Patrick, eller upptäck nya länder med Dora Explorer.

Under 2 -årsåldern får ett gratis Pleasure Beach Pass för att komma in i parken, som inkluderar attraktioner som den kinesiska Puzzle Maze, Pleasure Beach Express och Bradley & Bella's Learning Garden.

Hur mycket? Armband från £ 19,50 styck, inklusive inträde till Nickelodeon Land, när de bokas online. Portpriserna börjar från £ 39.

    Se Även: