Apple kanske tar tillbaka en produkt som du har glömt bort

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Äpple kan vara på väg att lansera en uppdaterad version av iPod Touch, enligt rykten som dök upp under CES 2019.



Det finns inte mycket information här, men leverantörer på CES nämndes för Mac Otakara att en ny 7:e generationens iPod 'kan' vara under utveckling.



Och även om det inte precis är en garanti, finns det några goda skäl till att Apple kanske vill uppdatera iPod Touch.



Medan en enkel MP3-spelare förmodligen inte skulle motivera sin existens i våra dagar är iPod Touch lite annorlunda. Det är i princip en avskalad iPhone i ett mindre, lättare paket som erbjuder många av fördelarna med Apples app-ekosystem.

Färger är en av iPod:s många försäljningsargument (Bild: Apple)

joe exotiska carole baskin

Så för barn i en viss ålder kan iPod faktiskt vara ett mycket önskvärt föremål. Den kan ta anständiga bilder, spela in video av bra kvalitet och erbjuder otaliga spel och appar som du aldrig skulle få på konkurrerande produkter.



Den är liten, lätt och finns i en mängd olika färger vilket gör den perfekt för dem som vill ha lite personlighet i sin musikenhet.

Dessutom, för människor som springer, är det förmodligen lite för riskabelt och skrymmande att ta en telefon, så iPod Touch erbjuder ett visst värde även här.



Den tidigare generationen av iPod använde Apples A8-processor och var tillgänglig i antingen 32 eller 128 GB kapacitet. Den har en 8-megapixelkamera och en 4-tums retina-skärm, vilket alla gör den idealisk för multimediauppspelning.

Det stora problemet är den något höga kostnaden - iPoden börjar på £199, för närvarande.

En sida i boken 'Designed by Apple in California' som visar original-iPoden (Bild: Apple)

Den nuvarande modellen kör till och med Apples senaste version av sitt mobiloperativsystem, iOS.

En ny modell kan lägga till extra lagringskapacitet, bättre kameror samt en nyare CPU – något mycket användbart för människor som spelar på sina mobila enheter.

Om inte annat skulle en ny iPod ge kunderna ett enkelt sätt att komma åt Apple Music, företagets streamingtjänst.

Kanske kommer vi också att se trådlös laddning, men det verkar osannolikt att Apple skulle ta bort hörlursuttaget till förmån för en Bluetooth-lösning på en ny iPod.

Det skulle vara svårt att ifrågasätta vilken effekt iPoden hade på musiken. Medan många försökte skapa den perfekta ljudspelaren lyckades i stort sett ingen det förutom Apple.

Men Apples framgångar med iPhone och iPad har, genom åren, något dödat iPod-sortimentet. De flesta av spelarna är borta för länge sedan, med Shuffle och Nano till våra fina minnen.

Men iPod Touch har hängt kvar, kvar till försäljning, men inte uppdaterad sedan 2015. Det är fyra år, en virtuell livstid inom teknik.

Så skulle du vara intresserad av en uppdaterad iPod? Låt oss veta i kommentarerna nedan och berätta för oss vilka funktioner du vill se.

Senaste Apple-nyheter
Mest lästa
Missa inte

Se Även: