FA Cup-trofén gör Antiques Roadshow historia genom att bli showens högst värderade objekt någonsin

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

BBC -programledaren Fiona Bruce, avbildad på BBC Antiques Roadshow

En FA Cup -trofé har gjort historia på BBC: s Antiques Roadshow(Bild: PA/)



En FA Cup -trofé har gjort historia på BBC: s Antiques Roadshow.



Fotbollsutmärkelsen, som är den längsta betjänande pokalen någonsin i ligan, värderades till mer än 1 miljon pund av silvexperten och fotbollsälskaren Alastair Dickenson.



Genom att slå tidigare rekord i serien, är objektet det nu högst värderade objektet som någonsin har dykt upp i serien.

Värderingen, gjord i Royal Hall i Harrogate, North Yorkshire, överträffar värdet av den tidigare innehavaren, en modell av Sir Antony Gormleys Angel of the North -skulptur, som värderades till 1 miljon pund.

LÄS MER: Antique Roadshows stjärns son kan ha sovit & apos; när du körde före krock



FA Cup -pokalen

FA Cup -pokalen värderades till mer än 1 miljon pund (Bild: PA)

Infört av BBC Sport Gabby Logan och Leeds Uniteds tidigare manager och FA Cup -vinnaren Eddie Gray 1972 fick objektet den högsta värderingen som Dickenson någonsin gett under sina 20 år på programmet.



Programledaren Fiona Bruce sa att pokalen - som skapades 1911 av Fattorini och söner, italienska invandrare som kom till Storbritannien i slutet av 1800 -talet - har en 'mycket speciell plats i engelska fotbollsfans hjärtan'.

Gabby Logan förklarade cupens betydelse och avslöjade att pokalen hade haft en av de längsta tiderna i någon sportpokal, efter att ha använts i 81 år, tills den slutligen byttes ut 1992.

TV -presentatör Gabby Logan

Gabby Logan avslöjade att pokalen hade haft en av de längsta tiderna i någon sportpokal (Bild: Philip Coburn / Sunday NEWSAM)

Trots dess värde hävdade Alastair Dickenson att troféens utsmyckning föreslog att den inte hade skapats för att vara en fotbollstrofé, och mer sannolikt var utformad som en 'vin- eller champagnekylare'.

'Nu kan jag bli utesluten från varje fotbollsplan i landet för att säga detta, men jag misstänker att detta kan ha varit en hylla, att den kanske inte är speciellt tillverkad', sa han.

'Jag tror att eftersom det har alla dessa druvor och vinstockar på sig, kan det ha varit en vin- eller champagnekylare.

'Det svåraste av allt är att sätta ett värde på det. Detta är, vid sidan av Wimbledon -pokalen, den mest kända cupen i landet.

Se Även: