Skivorna värda mer än ett HUS: 20 mest värdefulla vinylskivor avslöjade - har du några?

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Vinyl-samling

Under de senaste åren har antalet vinylskivor som sålts ökat i takt med att gamla skivor växer i popularitet.



Och tillsammans med en ökad popularitet har värden skjutit genom taket också.



Vinyl är så trendigt just nu och mycket samlingsbart, så det förvånar mig inte att vissa kräver allvarligt höga priser, säger Will Thomas verkställande direktör på LoveAntiques.com .



”Det är klart att vinylskivorna som är värda mest är de som har ägts av en kändis eller gjorts i begränsat antal, som med det mesta, ju sällsynta föremålet är desto mer värdefullt är det.

aj vs fury date

Så för att ta reda på exakt vad du ska leta efter i välgörenhetsbutiker och loftet, kontaktade LoveAntiques vinylspecialisten och skivbutiksägaren Phil Barton.

Läs mer



Dolda skatter - kan du ha någon av dessa?
De gamla iPoderna är nu värda 670 pund styck Boba Fett -siffran är nu värd 10 000 pund £ 50 000 & apos; rock & apos; hittades på en strand Dessa retro Walkmans värda £ 100s

Mest värdefulla vinylskivor

Det här är de 20 mest värdefulla vinylbitarna du kan hitta just nu, enligt Barton

  1. 'White Album' av The Beatles som ursprungligen ägdes av Ringo Starr - 730 876 pund. Ringo Starr sålde sitt exemplar av 'White Album', förra året på auktion för 910 000 dollar, vilket var det första som någonsin skapades - de andra Beatles -medlemmarna hade den andra, tredje och fjärde pressningen.



  2. Det kommer att bli dagen/Trots all fara av The Quarrymen - 100 000 pund. Originalet från 1958 är den enda kända kopian av pre-Beatles-skivan inspelad på en lokal elbutik av McCartney, Lennon och Harrison med trummisen Colin Hanton och pianisten John Duff Lowe.

  3. 'Love Me Do' av The Beatles - £ 80 500. Det finns bara en känd pressning av den ensidiga acetaten, oredigerad version med inräkning, därav den enorma prislappen.

  4. Music For Supermarkets av Jean Michel Jarre - £ 10 000 - £ 30 000. År 1983 gjorde Jarre 1 kopia av detta album och förstörde sedan masterband, varför priset är så högt för den här skivan.

  5. Do I Love You (Indeed I Do) av Frank Wilson - £ 25 000. Endast två original har någonsin dykt upp på Motown -etiketten offshoot Soul.

  6. God Save The Queen av Sex Pistols - £ 12.000. Innan de sparkades av A&M -etiketten pressades cirka 300 av dessa, vilket gjorde denna skiva mycket sällsynt.

  7. Skulle du tro av Billy Nicholls - 10 000 pund. Endast 100 exemplar av detta 60 & # 39; s psyk/folk/rockalbum, tryckt i sin ursprungliga skepnad, tillverkades.

  8. Please Please Me av The Beatles - £ 7500. Det är viktigt när du köper Beatles -album för att kontrollera matrisnumren som skärs i avrinningsspåret. Dessa siffror gör att du kan räkna ut vilken press du har. Eftersom Beatles -album gjordes av miljoner är det ofta dessa siffror som gör skillnaden mellan en vinyl på 10 pund och en skatt på 1000 pund

  9. Kind Hearted Woman Blues av Robert Johnson - 7 000 pund. Det finns bara två fotografier av honom och hans 78: s skivor är lika sällsynta, särskilt de som släpps på Vocalion -etiketten.

    carl frampton fight time
  10. Bohemian Rhapsody/I'm In Love With My Car av Queen - £ 5000. EMI: s specialutgåva av singeln var också en inbjudan till ett företagsevenemang. Av denna anledning kom det sju rekordet med tändstickor, en penna, en biljett, en meny, en yttre korthylsa, en halsduk och en EMI -bägare. Om du har en komplett samling med alla de olika föremålen, så är detta extremt värdefullt.

  11. Pride by U2 - £ 5000. Det pressades ursprungligen i Australien på klar vinyl, färgad vinyl är extremt samlingsbar, särskilt när endast 5 kopior gjordes, som med detta U2 -album.

  12. Midsommarnattens scen/Sara Crazy Child av John’s Children - 4 000 pund. Singeln trycktes på 7 vinyl men släpptes av någon anledning aldrig.

  13. Latch On/Only A Daydream av Ron Hargrave - £ 3000. Det finns bara sex brittiska exemplar som finns, därför den höga värderingen.

  14. Led Zeppelins första album 1969 - £ 3000. Led Zeppelins första vinylalbum är mycket vanligt, men den första pressningen hade turkos bokstäver med bandets namn på framsidan. Det ersattes snabbt med den nu bekanta orange bokstaven.

  15. Love Me Do/PS I Love You av The Beatles - £ 3000 250 demokopior av denna 7: a singel 1962 innehöll stavfel, 'McArtney'.

  16. Space Oddity/Wild Eyed Boy From Freecloud av David Bowie - £ 3000. Endast ett par exemplar av den sju singeln med en osläppt bildhylsa är kända för att existera.

  17. Tinkerbells Fairydust LP av Tinkerbells Fairydust - £ 3000. En något dunkel brittisk popgrupp, Tinkerbells Fairydust spelade in detta bubblegum psyk -album för Decca, men det släpptes aldrig. Den hade en extremt ovanlig förpackning och en laminerad framhylsa med ett mono stereo 'kikhål' på baksidan.

  18. Erotica av Madonna - £ 2000. Bildskivor är också mycket samlingsbara och när Madonna släppte det här albumet 1992, togs det snabbt bort från försäljningen eftersom tåsugande bilden på omslaget sammanföll med liknande berättelser om Sarah Ferguson, hertiginnan av York. Följaktligen såldes inte många så det är ett sällsynt fynd.

  19. Love is Strange by Wings - £ 1500 - £ 2000. Love is Strange skulle släppas som en 7: a från Wildlife -albumet, men Paul McCartney ändrade sig i sista minuten, men några exemplar läckte ut på marknaden och är nu värdefulla skivor.

    nummer 111 betyder
  20. Tudor Lodge by Tudors Lodges - £ 1200. Detta är deras enda album och släpptes på den legendariska Vertigo -etiketten.

Hur man säger om något är samlingsbart

En original 10-tums 78RPM acetatinspelning av & till, var det du & apos; och & apos; Hello Little Girl & apos; av The Beatles på hans auktionshus i Warrington

En av dessa skulle vara trevlig ... (Bild: Gettyv)

Om du inte har något av dessa, förtvivla inte.

Priserna ändras i likhet med trenderna och det som är moget för inkludering i dag kanske är ovärdigt om några månader, förklarar Barton, som äger syster Ray Records.

'Den här listan är inte definitiv, den innehåller solida år -till -år -artister, några wildcards och några riktigt galna priser.

Men vad ska du se upp för? Här är hans 6 bästa tips.

1. Kontrollera alltid att vinylen och ärmen matchar
Vi har sett det hundratals gånger där rekordet inte matchar omslaget så se till att du köper det du tror att du köper!

2. Några tillägg?
Kontrollera om ett album har textark, affisch, klistermärken eller andra tillbehör. Enligt vår erfarenhet kommer allt som saknas att devalvera rekordet.

3. Skick är ALLT
Samlare uppgraderar ständigt sina vinyler med sådana som är i bättre skick och alltid är på jakt. En myntplatta är en där både hylsa och skiva ser ut som om de just kommit från fabriken.

Om det är något fel kommer rekordet inte att betygsättas som mint och kommer därför inte att ha ett topppris. Andra betyg inkluderar: Utmärkt, mycket bra, bra, rättvist och dåligt. Att köpa dåliga/rättvisa skivor är meningslöst eftersom de inte kommer att spela eller se bra ut och därför inte kommer att stiga i värde.

4. Leta efter en bra ren glans på vinylen
Alla märken ska vara uppenbara. Använd ett bra rengöringsmedel, vi rekommenderar Near Mint eller tändvätska. Applicera båda med en mjuk, luddfri trasa. Se också till att hylsans kant inte har klippts, skrupelfria säljare kommer ofta att klippa en trasig kant ren med en giljotin eller vass kniv för att få skivor att se mer presentabla ut.

5. Förvara din vinyl upprätt på en sval torr plats
Undvik exponering för direkt solljus eftersom det kommer att orsaka att locken bleknar och vinylen vrider sig. Att köpa PVC -ärmar och poly fodrade innerhylsor är båda bra långsiktiga investeringar och kommer att hålla din vinyl i toppskick.

6. Signerad utgåva?
Om en ärm har signerats, kontrollera dess härkomst noggrant. Av vår erfarenhet är en helt signerad Beatles -hylsa otroligt sällsynt och extremt värdefull, men behöver åtföljande pappersarbete.

Vissa artister signerar massor av produkter och andra sällan. Det är mycket viktigt att undersöka din marknad, en helt signerad Sex Pistols -ärm med en Sid Vicious -signatur är värd mycket mer än med en Glen Matlock -signatur.

jan Vertonghen christian Eriksen fru

Se Även: