Nytt 26-30 'Millennial' järnvägskort kommer att lanseras i januari - men det kommer inte att finansieras av staten

Tågbiljetter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det så kallade & apos; millennial railcard & apos; kommer att återvända för 4 miljoner unga trots en orolig rättegång som lämnade tvivel om framtiden.



National Rail-företaget bakom två-tillsammans och 16-25-järnvägskortet-har avslöjat att det kommer att lansera subventionerade resor till alla 26-30-åringar den 2 januari.



Men trots att kanslern tillkännagavs i oktober: s budget - kommer den inte att finansieras av regeringen efter en finansieringsrad.



På tal om initiativet, som ursprungligen var planerat att lanseras nationellt i maj, sa National Rail att 4 miljoner människor kommer att vara berättigade att dra fördel av 1/3 av sina fritidsresor, för £ 30 per år.

Det kommer att vara det första järnvägskortet som bara är digitalt och kan köpas på www.26-30railcard.co.uk på nyåret.

Efter nedladdning kan kunderna börja resa direkt, utan att behöva vänta på inlägget. Om telefonen tar slut på batteriet eller går vilse kan den bytas till en annan mobil enhet.



26-30 Railcard blir det sjunde järnvägskortet som lanserades sedan 1974 (Bild: PA)

'Storbritanniens järnvägsföretag är glada att meddela att National Rail 26-30 Railcard kommer att finnas tillgängligt över hela landet före årets slut', förklarar Jacqueline Starr, chef för Rail Delivery Group.



rob knox harry potter

'Det betyder att fler unga människor kan utforska Storbritannien för mindre med våra tåg och dra nytta av att spara en tredjedel på tågresor, vilket gör det billigare att komma ut och njuta av havet eller besöka familj och vänner.'

I december förra året släpptes 10 000 nya digitala järnvägskort (motsvarande 1 för varje 500: e person) i omlopp av East Anglia som en del av ett pilotprogram. Trots att det sålde slut på bara några timmar förlängdes denna prövning den 13 mars för att 'samla ytterligare insikter' om huruvida kortet var 'rätt för åldersgruppen'. Den här gången sålde det ut ännu snabbare.

Men en rad över finansiering senare innebar att det aldrig blev helt offentligt, trots att förbundskansler Philip Hammond tidigare hävdade att det skulle vara 'tillgängligt för alla från våren 2018'.

Philip Hammond sa ursprungligen att det skulle införas för att hålla levnadskostnaderna nere för cirka 4,5 miljoner fler 26-30-åringar, tack vare fördelar som en tredje avresa (Bild: Getty)

Det framgick att systemet hade sparkats i det långa gräset över oenigheter inom regeringen om vem som skulle finansiera subventionerade resor.

Idag har järnvägskortets fullständiga utbyggnad äntligen bekräftats, men det kommer inte att få ett öre från regeringen.

Rail Delivery Group - som representerar järnvägsföretag - sa att initiativet istället kommer att finansieras av tågoperatörerna.

Det kommer att göra det möjligt för unga att spara en tredjedel på alla järnvägspriser i Storbritannien - men det kommer inte att inkludera säsongskort. En minimipris på £ 12 kommer också att gälla mellan 4.30 och 10, med andra ord topptid.

Vem kan ansöka om ett 26-30-järnvägskort?

Alla i åldern 26 till 30 år kan ansöka om det nya järnvägskortet.

Men om du förnyar den dagen innan du fyller 31 år kommer du att kunna använda den ett år extra.

Detsamma gäller för dem som väljer det treåriga alternativet. Om du köper ditt pass dagen innan du fyller 29 får du tre år på toppen - vilket tar dig till dagen före din 32 -årsdag.

Hur kommer det att fungera?

Kortet fungerar på liknande sätt som för 16-25-åringar, som har funnits i en eller annan form sedan 1974.

I alla fall, med järnvägskort nu digitala du behöver inte oroa dig för att bära med dig papperskortet.

Ladda istället bara appen på din telefon och visa den för inspektören när du blir ombedd.

falsk svart änka spindel uk

När kommer 26-30-järnvägskortet att vara tillgängligt att köpa och för hur mycket?

Det kommer att finnas att köpa på www.26-30railcard.co.uk för £ 30 per år när den pågår den 2 januari 2019.

Framgångsrika sökande kommer att kunna ladda ner Railcard -appen och få tillgång till den på sin smartphone.

Den goda nyheten är att du inte kommer att behöva vänta på att den ska komma i posten och om din telefon tar slut eller går vilse kan den bytas till en annan mobil enhet.

Hur är det med alla andra?

(Bild: Getty)

Om du är en frekvent resenär men inte kvalificerar dig för ett järnvägskort kan du fortfarande ansöka om ett nätverkskort, oavsett din ålder.

Detta är Network Rail & rs; s alternativa rabattkort som ger dig 1/3 av de flesta resorna i Network Rail -område - det kan också spara pengar på resor i och runt London.

Kortet kan användas över hela London till Cambridge, Margate, Dover, Hastings, majoriteten av sydkusten och delar av Worcestershire och Exeter.

Om du reser till en stor brittisk stad kan du använda rabatten till närmaste Network Rail -hållplats och sedan köpa en fullprisbiljett för resten av din resa.

Läs mer

Hemligheter för resegenierna som slog systemet
Familjen reser jorden runt gratis Resa utan att någonsin ta slut Mannen som fick en flygning på 40 000 pund för 200 pund Jag har varit i 125 länder för £ 10 per dag

Network Railcard kostar £ 30 och är giltigt i 12 månader - det finns ingen åldersbegränsning.

Den extra fördelen är att upp till tre vuxna som reser med dig också kan lösa in 1/3 av deras biljettpris. Dessutom kan du få 60% rabatt på priser för upp till fyra barn (i åldern 5 till 15 år).

Det finns dock en fångst - Network Railcard kan inte användas före kl 10 måndag till fredag, till skillnad från ett vanligt järnvägskort som kan användas dygnet runt - om du inte reser med Virgin Trains. På vardagar finns det också en lägsta utgift på £ 13 per vuxen, eller £ 1 per barn.

Du kan registrera dig eller läsa mer om kortet på Network-railcard.co.uk .

Vem som helst kan också få ett 'två tillsammans' -kort. Detta erbjuder en tredjedel av resor, men bara om du reser med samma person. Med tanke på att det ofta kommer att betala sig själv under en enda resa, är det värt att ta ett om det är någon du ofta reser med.

För de lyckliga få som fortfarande har ett år eller så tills deras 16-25-kort löper ut, köp eller förnya ditt pass dagen innan din 26-årsdag och du får lagligt ett extra år-vilket gör det till ett 16-26-kort.

I ytterligare tre år måste du planera längre fram och förnya ditt kort dagen före din 24 -årsdag, vilket kommer att förlänga utgångsdatumet till dagen före din 27 -årsdag.

Järnvägskort förklaras

Spårkort ger resenärer en tredjedel av sina resor året runt. Vem som helst kan köpa en, förutsatt att du faller i en av de obligatoriska åldersgrupperna. Du kan använda dem på både första och standardklasspriser.

Kunder kan välja att köpa ett ett- eller treårskort, priserna börjar på £ 30. Alternativen inkluderar:

  • Two Together Railcard: Få en tredje rabatt för två resenärer.

  • 16-25 Railcard: För dem i åldern 16-25 eller 26 år eller äldre och på heltid.

  • Senior Railcard: För dem som är 60+ år - kan du också få ett treårskort för £ 70.

  • Family & Friends Railcard: En tredje rabatt på vuxenpriser och 60% rabatt på barnens priser över hela landet.

  • Network Railcard: En tredje avresa för alla (över 16) i Network Railcard -område - här är hur .

    produkter för torrt hår
  • Jobcentre Plus Reserabattkort-gratis- 50% rabatt på biljetter till arbetslösa som kräver arbetssökandestöd eller universell kredit i 3-9 månader (18-24 åringar) eller 3-12 månader (över 25 år)

  • Handikapppersons järnvägskort: 20 £ för ett år och en tredjedel av resor för den person du reser med 24/7 i Storbritannien.

Se Även: