Ytterligare två järnvägskort blev precis digitala - hur du nu kan köpa, förnya och visa ditt kort direkt från din telefon

Tågbiljetter

Ditt Horoskop För Imorgon

Paddington Station

Om du äger ett järnvägskort kan du nu komma åt det direkt från din telefon(Bild: Getty)



Railcard -innehavare kan nu få tillgång till sina kort var som helst och när som helst, förutsatt att de har en smartphone till hands, har National Rail meddelat.



Tre månader efter digitaliseringen av 16-25 -järnvägskortet har versionerna Two Together och Friends and Family följt efter - vilket innebär att du nu kan köpa, förnya och visa ditt kort på språng från din telefon eller surfplatta.



Spårkort erbjuder resenärer ett sätt att spara en tredjedel på sina resor året runt.

är joe pasquale död

De är mest användbara för vanliga resenärer - till exempel studenter - även om vem som helst kan köpa en, förutsatt att du hamnar i en av de obligatoriska åldrarna.

Den digitala uppgraderingen innebär att du nu kan beställa ditt kort var som helst i Railcard -appen - som sedan kan visas för biljettinspektören på begäran.



Vem kan spara med ett järnvägskort

Glöm inte mer ditt kort! (Bild: Getty)

Två tillsammans -järnvägskortet - perfekt för par - berättigar båda kortinnehavarna till en tredje rabatt när de reser tillsammans.



Med ett Family and Friends -kort kan du få en tredjedel av de flesta vuxna biljettpriserna och 60% rabatt på barn & apos; biljettpriser (5-15 år) i hela Storbritannien.

Du kan ha två vuxna namngivna på ett kort, så när en korthållare inte använder det kan den andra, vilket är perfekt för föräldrar.

Resenärer som valde mot det digitala kortet har fortfarande möjlighet att beställa en papperskopia på sin lokala tågstation eller online-priset förblir detsamma på £ 30 för ett ettårspass.

Läs mer

Billiga tåg- och bussresetips
Hur man sparar på buss- och tågresor Virgin Trains bokar hemligheter Billiga tågpriser Railcard -hack måste du veta

Jyoti Bird, direktör på National Rail sa: 'Järnvägskort utvecklades av tågföretag för att hjälpa kunderna att spara pengar på resor som ansluter dem till människor, möjligheter och andra platser i Britan.

”I genomsnitt åker järnvägskortsinnehavare 50 miles per resa och sparar cirka £ 150 vardera på järnvägsresor.

”Med fyra av fem vuxna i Storbritannien som äger en smartphone var det viktigt för oss att kunna tillhandahålla järnvägskort i format som gör resandet ännu enklare.

'Med introduktionen av digitala järnvägskort behöver kunderna inte längre oroa sig för att tappa eller glömma sina järnvägskort när de reser hem lastade med väskor och presenter.'

dustin diamond sexband

Järnvägskort förklaras

Spårkort ger resenärer en tredjedel av sina resor året runt. Vem som helst kan köpa en, förutsatt att du faller i en av de obligatoriska åldersgrupperna. Du kan använda dem på både första och standardklasspriser.

Kunder kan välja att köpa ett ett- eller treårskort, priserna börjar på £ 30. Alternativen inkluderar:

  • Two Together Railcard: Få en tredje rabatt för två resenärer.

  • 16-25 Railcard: För dem i åldern 16-25 eller 26 år eller äldre och på heltid.

  • Senior Railcard: För dem som är 60+ år - kan du också få ett treårskort för £ 70.

  • Family & Friends Railcard: En tredje rabatt på vuxenpriser och 60% rabatt på barnens priser över hela landet.

  • Network Railcard: En tredje avresa för alla (över 16) i Network Railcard -område - här är hur .

  • Jobcentre Plus Reserabattkort-gratis- 50% rabatt på biljetter till arbetslösa som kräver arbetssökandestöd eller universell kredit i 3-9 månader (18-24 åringar) eller 3-12 månader (över 25 år)

  • Handikapppersons järnvägskort: 20 £ för ett år och en tredjedel av resor för den person du reser med 24/7 i Storbritannien.

Se Även: