Billiga tågbiljetter - hur man får dolda och billiga priser och delade biljetter

Tågbiljetter

Ditt Horoskop För Imorgon

Tågbiljett (Bild: PA)

Tågpriserna stiger bara, men så kan du hålla nere kostnaderna



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



I början av året var det största hoppet i järnvägspriserna på fem år och med stigande tågresekostnader fortsätter britterna att betala mer för en sämre service.



Förra året avbröt 1 av 25 tåg eller kraftigt försenade och på senare tid var det tusentals tågförseningar och avbokningar under påsklovet, men tågresor är oundvikliga för de flesta av oss som går till jobbet, skolan eller universitetet varje dag eller gör långdistansresorna att besöka vänner och familj längre bort.

Oavsett om du är en daglig järnvägsanvändare eller tenderar att använda järnvägsnätet mindre ofta, finns det effektiva sätt att hålla resekostnaderna nere - tricket är att veta vilket alternativ du ska välja och när.

Från att investera i en järnvägskort om du är en vanlig pendlare för att boka tågbiljetter i god tid för att få det bästa tillgängliga priset för din resa behöver du inte resa ett hål i fickan när du reser runt i Storbritannien. Nedan har vi sammanställt några av de enklaste sätten att spara på priser för att hjälpa dig.



Skaffa ett Railcard

Du kan få ett järnvägskort för £ 30 per år

Innan du bokar, kontrollera om du är berättigad till några rabattkort på railcard.co.uk , vilket sparar pengar under hela året på vanliga resor.



Järnvägskort är tillgängliga för alla under 26, över 60, funktionshindrade eller med en familj (rabatter endast om du reser med minst ett barn) och kostar cirka £ 30 för ett år.

Rabatterna kan användas på alla standardpriser och första klass när som helst, off-peak och avancerade priser, även om de flesta endast fungerar på resor som tas efter 9:30 på morgonen på vardagar).

Med introduktionen av digitala järnvägskort har resenärer nu möjlighet att direkt köpa och ladda ner ett direkt till Railcard -appen (viaeller iTunes ) på en smartphone. När de har laddats ner kan pendlare börja spara direkt - och om telefonens batteri dör kan Railcard bytas till en annan smart telefon.

Dela det

Att dela upp biljettpriset för din resa är ett smart men enkelt trick som kan spara pengar (Bild: PA)

hugh dennis och claire skinner

Ett av de bästa sätten att spara på priser är att dela upp din biljett.

Det kan till exempel vara billigare att boka en biljett från Liverpool till Crewe, sedan Crewe till London, än att helt enkelt köpa en biljett för hela resan.

Det är helt lagligt så länge tåget stannar vid stationerna du har köpt biljetter från.

TrainSplit är ett bra verktyg att använda online om du planerar att använda det här tricket. Den praktiska webbplatsen gör alla beräkningar åt dig och räknar ut hur mycket du kommer att spara. Vi har en komplett guide på hur man tränar med verktyget på Raileasy.co.uk .

Boka 12 veckor i förväg

(Bild: Getty Images)

Tågföretag släpper ut en handfull billiga platser för varje resa de gör cirka 12 veckor före resedatumet.

Dessa early bird -biljetter kan spara dig så mycket som 80 procent rabatt jämfört med kostnaden för biljetter som kommer mycket närmare resedatumet. Att använda den principen innebär att boka en biljett från London till Edinburgh i förväg kan spara dig cirka £ 100 rabatt.

Om du inte kan boka så långt i förväg kan du fortfarande göra stora besparingar genom att boka bara en vecka eller så tidigt - biljetter och reseinformation kan kontrolleras och bokas online via webbplatser som thetrainline.com .

Använd Virgin Train & s bästa biljettsökare

(Bild: Getty Images)

Om du tar ett jungfrutåg och vet exakta datum och tider du ska resa, boka i förväg med hjälp av bästa faresökaren verktyget kan spara dig en liten förmögenhet.

Early bird peak enkelpriser, bokade upp till 24 timmar i förväg, till större städer som Manchester, Birmingham eller Liverpool kan köpas från så lite som £ 7,50.

Biljetter tenderar att säljas ut snabbt, särskilt under högsäsongperioder under hela året så för att vara med den bästa chansen att få biljetter till det billigaste priset är det lämpligt att boka tre månader i förväg om du kan.

Det finns också en Virgin Trains -hack som kan ge dig en returbiljett för halva priset vilket är perfekt för alla som letar efter billiga fjärrtågresor längs västkustens huvudlinje till och från London, Birmingham, Manchester, Liverpool, Glasgow och Edinburgh.

Cashback -besparingar

Gratis cashback -webbplatser som TopCashback.co.uk kan erbjuda fantastiska besparingar på tågbiljetter som köps online.

Just nu erbjuder cashback -sajten alla nya medlemmar £ 15 cashback på tågbiljetter köpta via LOCO2 kostar £ 15 eller mer.

Det praktiska erbjudandet gäller till midnatt den 2 juni, så om du planerar en semester i slutet av maj eller en dagstur med barnen är det dags att boka för att spara lite extra pengar. Följ stegen nedan för att lösa in bonusen.

  1. Anmäl dig till TopCashback.co.uk gratis.

  2. Hitta £ 15 cashback vid köp på LOCO2 -affären för nya medlemmar på länken och klicka dig vidare till LOCO2 för att göra ett köp.

  3. Upp till £ 15 cashback kommer sedan att spåra medlemmarnas konton inom sju arbetsdagar och kommer att betalas för överföring till bankkonton cirka 14 arbetsdagar efter avtalets slutdatum med förbehåll för ett framgångsrikt spårat köp.

Om du spenderar mindre än £ 15 får du bara ut transaktionsbeloppet och om kostnaden för dina biljetter är över £ 15 kommer du bara att få betala £ 15 till din beställning. Den här affären finansieras helt av TopCashback, inte LOCO2 och cashback -bonusen betalas först 14 arbetsdagar efter det att köpdatumet har rapporterats till TopCashback.

ex kröning gatuaktörer

Om du undrar vad en cashback -webbplats egentligen är och hur allt fungerar Läs vår guide för cashback FAQ .

Använd National Rail & rs billigaste biljettsökare

(Bild: AFP)

National Rail -webbplatsen har en användbar Billigaste Fare Finder , som vem som helst kan använda för att kontrollera lägsta pris för alla tågoperatörer i Storbritannien på alla rutter.

julklappar till henne 2016

Det enkla verktyget är perfekt för att planera resor mellan en dag och tre månader i förväg. Allt du behöver göra är att välja önskade datum och tid med hjälp av widgeten och vänta på resultaten.

Om dina datum eller tider är flexibla kan du till och med göra ytterligare besparingar genom att ta ett tidigare eller senare tåg eller resa en dag tidigare eller senare istället.

Tänk på ett säsongskort

En pendlare lägger sin pappersbiljett genom läsaren (Bild: Getty)

Om du ska göra samma resa regelbundet under en vecka eller månad, är det förmodligen värt att köpa en säsongskort istället för att betala för tågresor dagligen.

Till exempel, om du gör en vanlig resa från London till Birmingham, kommer att köpa ett månatligt resekort billigare än att köpa en vecka, och båda alternativen är mycket billigare än att köpa en biljett varje dag.

Resenärer rekommenderas att använda Nationell järnvägssäsongskalkylator att räkna ut kostnader och besparingar för sin resa. Om du köper en månadskort i 10 månader är en årlig säsongskort förmodligen det billigaste alternativet.

Att investera i en årsbiljett kan också innebära att du kan kvalificera dig för ett årligt guldkort som erbjuder ytterligare förmåner och rabatter som kan lösas in under hela året.

Köp inte i biljettmaskiner

Undvik biljettmaskiner om du vill ha det lägsta priset (Bild: Getty)

Att använda en biljettmaskin för att köpa din biljett kan innebära att du automatiskt går miste om det bästa priset.

De flesta biljettautomater i stationen annonserar inte med rabatterade eller gruppbiljetter, så det blir mycket dyrare jämfört med att köpa i förväg online eller i disken. Om du vill spara, undvik att göra detta till varje pris och om du har lämnat det till sista minuten, köp i disken.

Köp inte en returbiljett

Returbiljetter är inte alltid billigare (Bild: PA)

Tågbiljetter prissätts på ett mycket komplicerat sätt och ofta kan två enkelbiljetter faktiskt fungera billigare än en retur. Detta gäller särskilt om du vet vilken tid tåget du kommer tillbaka.

Tricket med att använda singelbiljetter kan användas både i förskott och på dagspriser, det är bäst att kolla online och jämföra kostnaden för två enstaka resor kontra ett returalternativ. Om du också använder delat biljett trick kan du spara ännu mer pengar ovanpå.

Läs mer

Järnvägspriserna stiger 2019
Priserna upp 3,2% - hur dina biljetter träffas Nytt järnvägskort ger 1,2 m halvpriser Slog höjden för tågpriset 2019 Nytt 26 till 30 järnvägskort lanseras ÄNTLIGEN

Se Även: