Pete Doherty nu - drogdöd, EastEnders 'Dot Cotton livlina och Kate Moss vapenvila

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Pete Doherty var alltid toppklass.



Född i Hexham, Northumberland, hans pappa John var major i Royal Signals och hans mamma Jacqueline Michels en korprel i Royal Nursing Corps.



En exemplarisk student, trots att han flyttade runt i landet som militärbarn, uppnådde han 7 A*s i sina GCSE, två As på A-nivå och gick på en poesirundtur i Ryssland med British Council när han var 16 efter att ha vunnit en tävling .



Efter college flyttade han till London för att studera engelsk litteratur vid University of London men slutade ett år i; fick en lägenhet med muson Carl Barat och grundade 1997 The Libertines.

År 2002 hade deras album Up the Bracket förvandlat bandet till vanliga indiestjärnor, men mindre än två år senare blev Pete - som fyller 42 år idag - sparkad ur bandet för att ha övergett rehab mitt i ett spirande drogberoende.

Pete Doherty, höger fram, och hans bästa vän Carl Barat grundade The Libertines

Pete Doherty, höger fram, och hans bästa vän Carl Barat grundade The Libertines (Bild: Publicitetsbild)



År med turbulens följde, från ett explosivt förhållande med Kate Moss till en rad arresteringar och misslyckade rehabiliteringar och de tragiska drogernas dödsfall av några av hans närmaste.

Här är vad som blev av Pete efter hans första strid mot berömmelse ...



Kate Moss

Det osannolika paret träffades i januari 2005 på Kate & # 39; s 31 -årsdag och hade planerat att gifta sig sommaren 2007.

Pete ritade en bild av dem med sitt eget blod, som sålde för 5000 pund förra året.

Pete Doherty och Kate Moss

Pete Doherty och Kate Moss var från 2005 till 2007 (Bild: IF)

Men deras splittring var en allvarlig, där stjärnan anklagade sitt ex för att ha bränt sin älskade nalle Pandy - hävdar att hon aldrig har svarat också.

Sedan 2012, när Kate var gift med The Kills -stjärnan Jamie Hince, hävdade Pete att hon ringde honom ur det blå för att sluta fred och kontrollera hans välbefinnande.

Jag fick ett samtal som kom som en överraskning eftersom vi inte har utbytt ett ord sedan det slutade. Och tro mig, det slutade otäckt, säger han till Daily Mail.

Modellen Kate Moss håller händerna och ser glad ut när hon promenerar på New Yorks gator med sin musikalske rocker pojkvän Pete Doherty

Pete sa att hans romantik med Kate slutade otäckt & apos; (Bild: Splash)

Men hon var vänlig och frågade mig bara vad jag höll på med. Hon ville veta varför jag inte hade skrivit några låtar nyligen och om jag fortfarande tog droger.

Hon berättade att trots allt som hade hänt mellan oss så rotade hon fortfarande efter mig och det var trevligt. Det betyder mycket för mig att veta det.

Samtidigt fick han en son, Astile, 17, med Liam Gallaghers före detta Lisa Moorish 2003 och en dotter med den sydafrikanska modellen Lindi Hingston 2011.

Tragiska dödsfall

Musikern Alan Wass, en nära vän till rockstjärnan Pete Doherty, som dog av en & apos; olaglig & apos; överdos av heroin

Musikern Alan Wass, en nära vän till rockstjärnan Pete Doherty, som dog av en & apos; olaglig & apos; överdos av heroin (Bild: PA)

År 2015 dog Petes vän och före detta Libertines -bandkamraten Alan Wass, 33, av en hjärtinfarkt efter att ha varit & olagligt & apos; gav en injektion av heroin, fastslog en undersökning vid Westminster rättsdomstol.

Fem år tidigare dog Goldsmith -arvinginnan Robyn Whitehead, 27, i en Hackney -lägenhet där hon hade gjort en dokumentär med Pete och hans vän, musiker, Pete Wolfe, i januari 2010.

I förundersökningen vid Poplar Coroner's Court i september 2011 konstaterades att hon hade dött av heroinförgiftning och registrerat en dom om missöden. Som ett resultat av undersökningen dömdes Pete till sex månaders fängelse för innehav av kokain.

År 2006 föll Mark Blanco från balkongen i en lägenhet i Whitechapel, östra London efter att ha roat med folk inuti. Pete fångades lämna platsen på CCTV när Blanco låg och dog på trottoaren.

Pete förnekade all inblandning i hans död och sa att han sprang iväg för att han innehade droger.

Robyn Whitehead dog av heroinförgiftning efter att ha skjutit en dokumentär om Pete (Bild: PA)

Han sa till NME: 'Jag kan förstå att det ser osäkert ut. Hur skämsam tror du att jag är över att jag klev över kroppen och satte den på gatan? & Apos;

'[Filmfilmen] fick mig att må illa, ha ont i magen. Skäms helt. Jag kliver över en döende man ... jag var borgen då. Jag hade fickor fulla av droger.

Rättsmedicinern utesluter självmord och beslutade att Metropolitan -polisen skulle öppna undersökningen igen, men 2011 fastställer CPS att det inte finns tillräckligt med bevis för att anklaga någon i samband med hans död.

På frågan om de tragedier han har associerats med, sa Pete till The Guardian 2019: 'Jag var inte ens i f ** king -landet när Alan dog. Jag såg Robyn [Whitehead] kvällen innan. Mark Blanco ... ja, f ** k vet vad som hände med honom.

Amy Winehouse

Pete hävdade att han hade varit i ett förhållande med Amy Winehouse (Bild: Splash)

Före hennes död av alkoholförgiftning i juli 2011 hade tragiska Amy varit goda vänner med Pete.

Men 2012 påstod han att de faktiskt hade varit älskare men sa att det slutade dåligt.

Detta är svårt för mig att erkänna. Men, ja, det är sant. Amy och jag var älskare, sa han till Mail på söndag .

'Jag älskade henne då, och jag gör det fortfarande idag. Men mot slutet, som bara älskare kan, blev hon ganska elak och grym mot mig. Hon led inte av dårar ... och tro mig, hon hade en elak rätt krok.

Droger och rehab

Pete Doherty (Bild: Rex)

Pete har tillbringat år i och ur rehab

Under sina tidiga dagar i London har Pete berättat hur han finansierade sitt beroende genom att arbeta som gayprostituerad.

I Libertines biografi, Kids in Riot, sa han: 'Jag arbetade på en bar, sålde droger, arbetade på en byggarbetsplats, skrev poesi på kyrkogårdsskiftet på The King's Head - och jag var jävla kung av gamla drottningar för ungefär GBP20. '

Till den chockerande berättelsen berättade han hur han stal från en rik punter vid sitt snygga mews -hus i Chelsea.

Peppa pig röstskådespelare

Han fortsatte: 'Rätt gamla f ** king grävling han var. Det var lite dumt faktiskt. När han sov låste jag in honom i hans rum, knöt ett par byxor över hans huvud och nickade ut alla dessa amerikanska dollarräkningar ur lådan.

Han har försökt rehab flera gånger under åren, och EastEnders & apos; stjärnan June Brown, som spelade Dot Cotton, klev till och med en gång och erbjöd honom en livlina.

Skådespelerskan June Brown, som spelar Dot Cotton i EastEnders, försökte till och med hjälpa honom

Skådespelerskan June Brown, som spelar Dot Cotton i EastEnders, försökte till och med hjälpa honom (Bild: BBC)

June, 94, drev en välgörenhetsorganisation som hjälpte till att betala för missbrukare att få behandling på ett thailändskt kloster som heter Thamkrabok, som påstår sig ha en av de högsta framgångsfrekvenserna i världen.

'Vem som helst kan gå', sa hon då. 'Vi betalar din biljettpris, allt du behöver är att engagera dig för behandling. Jag är ett stort Libertines -fan. Det skulle vara en underbar plats för Pete att sparka sitt missbruk.

Pete anmälde sig men tyvärr bara varade några dagar innan han flydde för de starka ljusen i Bangkok.

Efter en andra period i Thailand 2014 förklarade han att han hade slagit sina demoner en gång för alla, men senare återfallit inom & apos; 10 minuter & apos; att komma hem till Margate, Kent.

Under hans senaste stora intervju, given till väktare år 2019 erkände han att han fortfarande var lika beroende som någonsin men beklagade vad han kunde vara och uppnå om han inte var kontrollerad av sin hunger efter droger.

Mitt hjärta vill veta vad fan det är som händer. Varför slösar jag min tid och pengar och vänskap och kärlek och energi och kreativitet på någon grottig efterrätt? han sa.

'En del av mig skulle [vilja vara ren]. Bara så att jag kan känna saker. Det finns så många människor i mitt liv som förtjänar bättre. Det är verkligen en psykisk brist. Jag skulle vara en kraft att räkna med! Jag skulle ha pengar och självrespekt och rena händer.

Där han är nu

Libertines

Carl kastade Pete en livlina genom att låta honom bo på bandets hotell (Bild: Getty)

När The Libertines chippade in och köpte ett hotell att renovera i Margate, gick de med på att ge Pete en andel i utbyte mot att ha spelat en serie spelningar.

Carl tillät honom att bo på den viktorianska strandpromenaden, som de kallade Albion -rummen, medan det höll på att göras - ett vänligt drag Pete säger & räddade honom & apos ;.

Han sa: 'Det var en dröm att ha en plats där jag inte behövde oroa mig för hyran för första gången. Bara att ha ett tak över huvudet, inte ha en pistol mot huvudet med hot om vräkning eller: ”Du måste skaka mig eller så är du ute på örat.”

Jag vill inte delas eller delas som en f ** king -burk som kan användas som askkopp på en fest.

Under tiden, efter år av främmande från sin frustrerade pappa, återkopplade paret äntligen till Pete för att förklara hur hans pappa hade undersökt sina beroende online och lärt sig lingon.

Han är en otrolig man. Han har gått från att inte prata med mig på grund av droger till att gå online och leta upp narkotikaslang, förklarade han.

'Han sa till mig:' Har du din julstash eller buggar du ut? 'Jag var som: & apos; Vad fan?! & Apos; Det var ett sätt att räcka ut handen till mig, försoning.

Pete tros fortfarande ha ett förhållande med sångerskan Katia de Vidas och bor i Margate där han uppträder med Pete Doherty och Puta Madres och blev inlagd på sjukhus 2019 efter att ha prickat fingret på en igelkottspik.

Se Även: