Andy Murrays svärfar Nigel Sears fördes till sjukhus efter att ha kollapsat vid hovet vid Australian Open

Tennis

Ditt Horoskop För Imorgon

Kim Murrays pappa Nigel har förts till sjukhus efter att ha kollapsat vid Australian Open på Rod Laver Arena - huvudbanan i Melbourne Park.



Sears, tränare till tidigare världens första Ana Ivanovic, såg på sin spelare ta sig an amerikanska Madison Keys.



Händelsen inträffade efter 37 minuter av matchen i andra set. Efter inledande behandling togs Sears av på båren på båren med skjortan borttagen.



Sears fick medicinsk hjälp och 58-åringen fördes bort men var medveten och andades.

Jamie Murray har rapporterat att Sears har åkt till sjukhus och för närvarande genomgår test. Han är medveten, pratar, sitter upp, sa Murray.

Epworth Hospital, där Fred Perry dog ​​1995, ligger bara fem minuter från Melbourne Park. En talesperson för sjukhuset sa att Sears & apos; tillståndet var stabilt.



Nigel Sears kollapsade domstolssidan i Melbourne (Bild: Reuters)

Ana Ivanovics tränare Nigel Sears kollapsar vid Australian Open

Ana Ivanovics tränare Nigel Sears kollapsar på trappan (Bild: Reuters)



Sears kollapsade under en paus i spelet efter att Ivanovic höll här servering i början av andra set. TV visade henne titta upp på läktaren och hon sa till domaren: Jag tror att det är min tränare.

Den oroliga serben och motståndaren Madision Keys väntade sedan på domstolen i 10 minuter innan de leddes av. Sears behandlades i 20 minuter på läktaren innan han fördes till sjukhus.

Matchen återupptogs efter 55 minuter.

Ana Ivanovics tränare Nigel Sears kollapsar vid Australian Open

Spelarna gick av banan efter händelsen (Bild: Reuters)

Ana Ivanovics tränare Nigel Sears kollapsar vid Australian Open

Medicinsk personal hämtar båren efter att Sears kollapsade (Bild: Reuters)

Efter en 50-minuters paus återuppstod spelarna och matchen återupptogs med Keys efter 6-4 1-0.

Ana Ivanovic ser bekymrad ut efter att hennes tränare Nigel Sears kollapsade vid banan (Bild: Getty)

Ivanovic, som var ett set och ett spel upp när Sears kollapsade, är ute av turneringen.

Hon förlorade med 4-6 6-4 6-4 mot Madison Keys. Ingen presskonferens har ännu tillkännagivits och det är inte klart om hon kommer att tala.

Andy Murray spelade på en annan bana mot Joao Sousa i tredje omgången av singlarna när det hände.

Brittiska nr 1 har lovat att flyga hem till London om Kim, som ska föda sitt första barn nästa månad, går tidigt i förlossning.

Andy Murray och fru Kim

Andy Murray och fru Kim: Gravida Kim har inte rest till Australien för turneringen eftersom hon ska föda snart (Bild: Getty)

När Andy fortfarande spelade - och Judy Murray också var ute och tittade på honom - kallades hans bror Jamie till turneringsdirektören Craig Tileys kontor för att uppdateras om läget.

Murray fortsatte sin match och tog sig vidare till fjärde omgången efter att ha slagit Portugal No 1 Sousa 6-2 3-6 6-2 6-2.

Murray fick höra nyheten av sin mor Judy så snart han kom från banan - och han lämnade omedelbart till sjukhuset i sin tennisdräkt. Han kommer inte att prata ikväll.

Judy Muray lämnade också Melbourne Park strax efter Andy.

Davis Cup -kaptenen Leon Smith, som var i Murrays spelares box under matchen, sa: Jag vet inte omfattningen av vad det är. Om han mår helt bra blir det vanligt. Men uppenbarligen måste han ta reda på exakt vad som hände.

kuddkamp trafalgar square

Tidigare proffset Pam Shriver rapporterade på ESPN att Ivanovic var medveten om att Nigel hade liknande tidigare avsnitt och att båda spelarna fick möjlighet att fördröja eller avbryta matchen ytterligare.

Ana Ivanovics tränare Nigel Sears kollapsar vid Australian Open

Personal rusar till Nigels hjälp (Bild: Getty)

Ana Ivanovics tränare Nigel Sears kollapsar vid Australian Open

Innan han fördes bort på en bår (Bild: Getty)

Ana Ivanovics tränare Nigel Sears kollapsar vid Australian Open

(Bild: Getty)

Tidigare värld nr 1 Ivanovic, som vann French Open 2008, är flickvän till Manchester United mittfältare Bastian Schweinsteiger.

Manchester Uniteds tyska mittfältare Bastian Schweinsteiger (R) och hans flickvän, tennisspelaren Ana Ivanovic poserar för bilder på den röda mattan när de kommer för att delta i

Manchester Uniteds tyska mittfältare Bastian Schweinsteiger (R) och hans flickvän, tennisspelaren Ana Ivanovic (Bild: AFP)

Hon arbetade först med Sears mellan 2011-13-och anställde honom sedan igen i somras efter att ha förlorat i andra omgången i Wimbledon.

Sears, 58, är en tidigare spelare som började coacha Daniela Hantuchova 2001 och arbetade också med Amanda Coetzee.

Nigel Sears ser på Ana Ivanovic från Serbien som spelar Marion Bartoli i Frankrike

Sears arbetade först med Ivanovic mellan 2011-13-och återvände sedan till sitt lag igen förra sommaren (Bild: Getty)

Ett uttalande från Australian Open -arrangörerna bekräftade nyheten.

'En man i 50 -årsåldern insjuknade i Rod Laver Arena i kväll. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Matchen avbröts och spelarna uppdaterade om hans skick. Spelarna hade möjlighet att rådgöra med sina lag och gick sedan tillbaka till banan.

'Spelarna återvände till banan vid 20:40.'

Kim Murray och hennes bror Junior Underofficer Scott Sears poserar för en fotograf med sina föräldrar Leonore Sears och Nigel Sears

Nigel Sears (R) med sin fru Leonore, dottern Kim och hennes bror Junior Under Officer Scott (Bild: Getty)

Ingen 20 frö Ivanovics andra omgångsmatch avbröts också i första set när en äldre kvinna tog en tumla nerför trappan och fick tas bort på bår och i nackstöd av medicinsk personal. Den matchen försenades i en halvtimme men kvinnan rapporterades senare må bra.

Efter den matchen sade tvåan i Australian Open 2008: ”Jag mådde riktigt dåligt. Jag skakade faktiskt eftersom ljudet av damen föll var riktigt högt.

'Jag kunde höra det [och] jag slutade direkt. Det var verkligen olyckligt. 'Kanske är det inte en bra tendens att tänka på det värsta men det lät verkligen inte så bra, så jag hoppas bara att damen mådde bra.

”Det var faktiskt bra att vi fick vänta lite eftersom jag verkligen skakade för att jag kunde tänka mig och det var inte så trevligt och sedan berättade de att hon blödde. Jag hoppas att hon mår bra.

Se Även: