Lidl -hängfilmen på £ 6,99 som kan spara dig £ 100 på vintern

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Siffror från energihjälp visa att eftersom vintervädret slår till så spenderar vi 17 miljoner pund mer på att värma upp våra hem.



I en tid då budgetarna fortfarande slingrar från jul och lönedagen är långt borta, kan allt du kan göra för att få ner det som en bra plan - men kan något så enkelt som att hänga film för fönstren verkligen hjälpa?



ian Botham lämnar Sky Sports

Lidl tycker det. Dess avtagbar, transparent statisk plastfilm - finns i butikerna nästa vecka - erbjuder mer än £ 100 rabatt på dina värmeräkningar.



Det är inte det enda företaget som erbjuder den här typen av produkter - med Wickes och Hem bas säljer även plastfolie till fönstren med liknande värmehållande egenskaper.

Tanken är att filmen fungerar som ett extra värmebeständigt lager-att göra englasade fönster till tvåglasfönster och tvåglasfönster till trippelglas.

Och det verkar fungera. Granskare berömmer en enorm förändring i rumstemperatur, en enorm skillnad i värmenivåer och säger att det hjälpte till att 'hålla mitt hem varmt även genom det mycket kalla vädret'.



Installationen tar cirka 10 minuter och det finns massor av guider på YouTube för att hjälpa dig att installera det.

Men det är långt ifrån det enda snabba och billiga sättet att spara energi i vinter.



Här är ytterligare tre billiga, effektiva sätt att spara energi när temperaturen sjunker:

1. Försegla dina dörrar

Slå helt enkelt drag-exklusive skum- eller gummitape runt dina dörrar och andra sprickor där utkastet kommer in. Du kan köpa det på Wickes , B&Q och Hem bas - igen, det borde inte kosta mer än £ 5.

2. Säg & apos; gardiner & apos; för kallt

Mer ljus, mindre värme

Häng gardiner framför fönster, dörrar och oanvända eldstäder - för en fullständig lista över dragiga hörn klicka här . Du kan köpa begagnade gardiner för ett par kronor i en välgörenhetsbutik. Ju tyngre material, desto bättre.

man u skjorta 2013

3. Fyll i golvbrädorna

Om du har gamla golvbrädor kan du eliminera sprickorna med fyllmedel. StopGaps och DraughtEx är diskreta tätningar som du kan peta på plats med ett kreditkort.

Men om du har en budget kan du fylla luckorna med pappersmaskin eller en blandning av sågspån och PVA -lim. Blanda i en träfläck, så är det mindre troligt att din hyresvärd märker det. Läs mer om varje metod här .

Läs mer

Få en bättre affär på energi
Bästa tjänster för automatisk växling av energi Energiprisstaket förklaras Snabba knep som kan spara dig £ 342 Storbritanniens sämsta energibolag

Se Även: