Inuti JK Rowlings herrgård på 2,2 miljoner pund där hon skrev fyra Harry Potter -böcker

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

JK Rowling skrev fyra av Harry Potter -böckerna i huset

JK Rowling skrev fyra av Harry Potter -böckerna i huset(Bild: Getty)



JK Rowling skrev berömt sina första Harry Potter -böcker på en gammal skrivmaskin på ett café i Edinburgh medan hon var en ensamstående mamma som kämpade.



Men framgången med Harry Potter and the Philosopher's Stone var så fenomenal att det inte dröjde länge innan hon blev den ultimata trasan till rikedom.



Trots att hon förkastades av 12 förlag innan hon äntligen säkrade en affär, har JK Rowlings debutroman nu sålt massiva 120 miljoner exemplar.

bästa puderfoundation uk

Hon är nu en vanlig figur på Storbritanniens mest rika listor, trots att hon har gett tiotals miljoner pund till välgörenhet.

Och från att kämpa för att klara av varandra kunde den bästsäljande författaren köpa sin egen fantastiska herrgård på 2,25 miljoner pund, där hon skulle skriva flera av böckerna i den magiska serien.



Huset ligger i ett av Edinbrghs snyggaste områden

Huset ligger i ett av Edinbrghs snyggaste områden

JK Rowling bodde i den otroliga periodfastigheten med sin man, Dr Neil Murray, och tre barn i ett av Edinburghs snyggaste stadsdelar.



Det fanns till och med ett skrivrum i fastighetens fantastiska trädgård - säkert att ha varit en inspiration när hon slutförde Harry Potter -serien.

När hemmet släpptes ut på marknaden 2009 sålde det det bara sex veckor och visades mer än 16 000 gånger på fastighetsmäklarens webbplats.

Det kom till och med ett eget trädgårdsskrivrum

Det kom till och med ett eget trädgårdsskrivrum

Det tvåvånings, fristående radhuset är byggt över två våningar med en kontorsbyggnad i trädgården, där JK kunde ha arbetat.

Även om det hade blivit ombyggt fastighetsmäklaren, Rettie, insisterade på att det hade gjorts för att 'komplettera bevarade viktorianska perioden funktioner'.

Trädgården beskrivs som 'diskret anlagd och muromgärdad trädgård', som också har ett soligt sommarhus - perfekt för att slänga bort härliga kvällar i varmt väder.

Loungen har stora fönster för att släppa in så mycket sol som möjligt

Loungen har stora fönster för att släppa in så mycket sol som möjligt

Det finns ett dubbelgarage och flera uthus.

James Whitson, direktör för Rettie, sa: ”Det här var ett ikoniskt hus i Edinburgh och det var en förmån att få anförtro sig försäljningen.

”Det faktum att vi säkrade en köpare så snabbt visar att även i de mest utmanande ekonomiska miljöerna har vi goda förutsättningar att tillgodose våra kunders behov i den högre delen av marknaden.

Det finns ett mysigt matbord för familjen för JK, hennes man och tre barn

Det finns ett mysigt matbord för familjen för JK, hennes man och tre barn

'Utöver detta illustrerar det också att det finns brist på kvalitetsförsörjning i Edinburgh och att när en fastighet är korrekt prissatt, på ett utmärkt läge, kommer det att väcka stort intresse och i de flesta fall en köpare.'

nummer 45 i bibeln

Den 54-åriga raker i massiva mängder från inte bara hennes serie Harry Potter-böcker, som har gett upphov till en mycket framgångsrik filmfranchise, nöjesparker, leksaker, spel och många andra varor.

Hon är också hjärnan bakom en annan supersuccéfilmserie, Fantastic Beasts-filmerna, och har en slutsåld West End-pjäs, The Cursed Child.

Det finns också ett sommarhus i trädgården

Det finns också ett sommarhus i trädgården

Förutom de många trollkarlsmässiga spin-offs har JK Rowling bevisat sig själv som en av landets mest populära kriminella författare.

Hon skrev som Robert Galbraith och hade publicerat fyra romaner i Cormoran Strike -serien, med planer på en femtedel på gång.

Hennes värde har nu uppskattats till en gigantisk £ 795million, upp till £ 45million under de senaste 12 månaderna, enligt Sunday Times Rich List.

Det finns en muromgärdad trädgård

Det finns en muromgärdad trädgård

kate middleton bar botten foto

Under coronakrisen donerade JK Rowling en enorm £ 1million till hemlösa välgörenhetskris och tillflykt, som hjälper människor att hantera misshandel i hemmet.

Hon tillkännagav den enorma gåvan den 2 maj, samma dag som den fiktiva slaget vid Hogwarts.

Redan år 2000 lanserade författaren, som har sålt mer än 500 miljoner böcker världen över, den första av sina välgörenhetsstiftelser.

Den stora köksmiddagen är perfekt för familjens måltider

Den stora köksmiddagen är perfekt för familjens måltider

Volant Charitable Trust använder sin årliga budget på 5,1 miljoner pund för att bekämpa fattigdom och social ojämlikhet samt ge pengar för att hjälpa unga från ensamstående föräldrahem och betalar också för forskning om multipel skleros.

nicole kidman plastikkirurgi före och efter

JK Rowlings mamma hade sjukdomen och gick bort, bara 45 år gammal.

Harry Potter -skaparen är också president för Pepparkakor, en stol som hjälper en förälderfamilj.

Periodens fastighet hade renoverats

Periodens fastighet hade renoverats

År 2005 grundade JK Rowling tillsammans med politiker Emma Nicholson välgörenhetsgruppen Lumos, som arbetar för att främja slutet på institutionalismen för barn runt om i världen.

Hittills har det hjälpt mer än 17 000 barn och unga.

År 2013 donerade den godhjärtade JK alla intäkter från The Tales of Beedle the Bard till välgörenheten - massiva 19 miljoner pund

Multipel skleros är en annan orsak som ligger mycket nära författarens hjärta efter hennes mammas hjärtskärande tidiga död av tillståndet 1990.

Hon var en av de största givarna till det nya Center for Regenerative Medicine och Edinburgh University 2006 och har sedan dess gett anläggningen, som har bytt namn till Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic, ytterligare 25 miljoner pund.

Se Även: