Manlig showbiz -stjärna vinner High Court -föreläggande för att tysta utpressare som krävde £ 50k för att undertrycka 'påståenden' att han begick 'allvarligt brott' mot kvinna

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Välkänd manlig showbiz-stjärna vinner High Court-ordning för att tysta utpressare



En välkänd showbiz-stjärna har vunnit en High Court-ordning mot en utpressare som påstod att han begick ett & mycket allvarligt & apos; brott mot en kvinna och krävde 50 000 pund för att hålla tyst.



terry wogan dödsorsak

Domstolen hörde att mannen, som bara kan kallas LJY för att skydda sin identitet, fick ett brev från en okänd avsändare som påstod att han var från en & apos; mycket diskret organisation. & Apos;



Det hävdade att en av dess & apos; klienter & apos; hade påstått att LJY begått ett & mycket allvarligt & apos; brott mot henne för några år sedan men gav inga detaljer.

Den sa att historien var mycket övertygande och 'skulle vara på samma sätt övertygande för myndigheterna eller pressen'.

Mannen identifierades endast som LJY



Efter att ha avgjort sin dom i London sa domaren Justice Warby att brevet föreslog att det påstådda brottet orsakade & apos; klienten & apos; att förlora på ekonomiska möjligheter och sökte & apos; ekonomisk ersättning & apos; på 50 000 pund.

En tidsfrist på fyra dagar gavs, med rabatt för tidig uppgörelse.



I brevet stod det att om LJY inte betalade skulle detaljerna i ärendet släppas via nyhetsbyråer och onlineresurser.

Det fortsatte: 'I den nuvarande politiska och sociala miljön känner vi oss säkra på att du kommer att förstå att detta kommer att ha varaktig skada på din karriär, ditt rykte och ditt personliga liv.

'Detta skulle i sin tur nästan säkert skada dig mer än den blygsamma ekonomiska uppgörelse vi söker.'

Domen meddelades av High Court (Bild: Getty)

pitch invader champions league

Trots en varning om det motsatta bad LJY sina representanter att kontakta polisen och hans advokater.

Polisen trodde att det var en & apos; bluff & apos; och sa att sex identiskt formulerade brev hade skickats till individer-även om LJY var det första välkända offret.

leslie asköring vitlinglyra

LJY sa att han ville försöka stoppa & apos; person (er) okända & apos; från att genomföra sina hot som & apos; det finns ingen motivering för dem & apos; och att han aldrig hade varit ansvarig för & apos; alla sådana påstådda brott.

Han beskrev sig själv som 'arg och upprörd över att någon kunde göra detta mot mig'.

LJY: s rådgivare, Jacob Dean, sa att brevet var ett uppenbart och uppenbart utpressningshot och kan 'bara vara toppen av ett isberg'.

Domaren bedömde att föreläggandet var motiverat på grund av trakasserier, missbruk av privat information och förtal.

Se Även: