Terry Wogan visste bara att han dog tre veckor innan

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Sir Terry Wogan förstod allvaret i hans sjukdom tre veckor innan han dog, avslöjade en nära vän igår.



Prästen Brian D'Arcy sa att han inför julen-när Sir Terry tvingades lämna Children in Need och slutade sitt Radio 2-program-led av en dålig rygg.



Och det var först på nyåret som hans hälsa allvarligt började försämras.



Fader D’Arcy avslöjade att Sir Terry kommer att vila i England - hans hem i nästan 50 år - snarare än hemlandet Irland: Jag tror att larmklockorna började ringa för ungefär tre veckor sedan.

Pappa Brian D & apos; Arcy

Pappa Brian D & apos; Arcy (Bild: Om)

Han hade haft lite ont innan dess, och han hade klarat julen. Och familjen hade en härlig jul eftersom jag ringde dem specifikt för att se och allt var bra, och sedan började det [bli värre].



Prästen - som regelbundet dök upp i Wake Up to Wogan i 20 år - sa att han kände att hans vän behövde honom förra veckan, vilket ledde till att han kontaktade Wogans fru. I torsdags sa något till mig: 'Brian, gå och se honom', och jag ringde Helen och hon sa: 'Kom gärna Brian'.

Jag gjorde det, och det var den sorgligaste dagen och den mest givande dagen i mitt liv.



channing tatum och jessie j

Fader D'Arcy sa att den legendariska sändaren, som dog 77 år gammal på söndagen, sannolikt kommer att få en privat ceremoni för familj och nära vänner, följt av ett offentligt minnesmärke.

Medlemmar av allmänheten signerar Book of Condolence på Limerick Town Hall

Medlemmar av allmänheten signerar Book of Condolence på Limerick Town Hall (Bild: PA)

På irländsk radio förklarade han: Hur kan du ha en offentlig begravning för Terry Wogan? Var skulle du lägga den? Wembley skulle inte vara tillräckligt stor för det, så det kommer förmodligen bara vara familj och vänner på en privat begravning. Jag misstänker att det troligen kommer att vara tidigt nästa vecka. Det är i Storbritannien. BBC brukar hålla en ganska offentlig minnesstund senare.

Läs mer: Hyllningar till Sir Terry Wogan när veteranproducenten dör 77 år gammal

Den katolska prästen avslöjade att Sir Terrys sjukdom överraskade alla, inklusive stjärnan själv. Med hänvisning till sitt ovilliga beslut att dra sig ur November's Children in Need sa han: Jag tror inte ens att han tyckte att han mådde bra, förutom att han hade en riktigt dålig rygg och inte skulle ha kunnat stå för hela showen.

26 ängelnummer betydelse
Blommor kvar utanför Sir Terry Wogans hem

Blommor kvar utanför Sir Terry Wogans hem (Bild: PA)

Jag tror att han kontaktade läkaren bara för att se, och läkaren avrådde honom från det, nu är uppenbarligen hans egna medicinska detaljer hans egen integritet.

Fr D'Arcy rörde Chris Evans till tårar när han talade om sitt sista möte med sin gamla vän. Jag var inte säker på hur det skulle bli men så fort jag såg Terry visste jag att det var sista gången jag skulle se honom och skakningen var den sista skakningen med honom, sa han.

Det var en vacker dag, en dag jag aldrig kommer att glömma, en sorglig dag, för det var slutet på en vacker vänskap.

Evans kämpade för att hålla tillbaka känslan när han talade om sin radiopappa, som lämnar sin fru Helen, tre vuxna barn och fem barnbarn.

Vilken man. Vilken jätte av sändningar. Det har verkligen varit och kommer att bli få som han. En av de heltidiga storheterna där uppe med de stora vapen, BBC hall of famers.

Han var radioens Eric Morecambe, Ronnie Barker. Han var vår kapten Mainwaring, vår Basil Fawlty, men han fick oss att skratta varje dag i två timmar och i över 30 år.

Alla oscripted, alla ad-lib, och alltid ytterst säker. Orubbligt självsäker. Och vet du varför? För han tog aldrig något av detta på allvar. Minst av allt själv.

Premiärminister David Cameron beskrev Sir Terry som en god tro nationell skatt. Med Terry Wogan var det absolut vad han var. När jag brukade resa runt i bilen med min mamma lyssnade hon på honom på radion och hon kände att han talade direkt till henne och jag kommer ihåg att jag växte upp när jag såg Blankety Blank och sedan Eurovision Song Contest och han fick dig alltid att le, göra du skrattar. Han har detta fantastiska sinne för att sedan se vad han gjorde med Children in Need, och se det på nära håll, bara oerhört imponerande. Så en stor humor, en underbar människa men också en mycket passionerad man.

jakten anne hegerty

En bok med kondoleanser har öppnats i Sir Terrys hemstad Limerick där lokalbefolkningen och besökare kan dela med sig av sina tankar och minnen.

Läs mer

Sir Terry Wogan dör 77 år gammal
Sir Terry Wogan dör 77 år gammal Hyllningar till Sir Terry Wogan Minns Sir Terry Wogan Chris Evans hyllar den sena stjärnan

Se Även: