Martin och Shirlie Kemp 'är skyldiga äktenskap med George Michael' när de öppnar hemligheten för kärlek

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Han blev kär i att hon tittade på Top Of The Pops med sina föräldrar. Hon blev kär i honom när hon såg honom på omslaget till tidningen Smash Hits.



Sedan introducerade en viss George Michael Shirlie Holliman för Martin Kemp och Wham!, Deras drömmar gick i uppfyllelse.



Idag, nästan 40 år senare, bevisar de att lyckligtvis någonsin kan hända.



Detta par Old Romantics, som hjälpte till att göra soundtracket till tonåren för miljoner popfans, är fortfarande galet, hopplöst förälskade.

Martin Kemp med resten av besättningen i Spandau Ballet (Bild: Getty)

Så mycket är klart när de sitter så nära varandra som möjligt på vårt Zoom -samtal från deras Hertfordshire -hem. Jag känner mig lite av ett krusbär när de snyggt tittar på varandra när vi pratar.



hur gammal är dick strawbridge

Shirlie är nu 58 och Martin, 59, men trots tiden, barnen, kamperna och tragedierna pratar båda om det ögonblick Cupids pil slog som om de fortfarande var i ny kärlek.

1982 var Martin basist i Spandau Ballet, medan Shirlie var backdansare i ett nytt band, Wham !.



Martin säger: Jag kommer ihåg att jag var i närheten av min mamma och pappa, ryggen låg mot soffan eftersom jag satt på golvet och tittade på torsdagskvällen Top Of The Pops and Wham! kom på.

Shirlie med Wham! 1985 (Bild: Getty)

Jag såg Shirlie där och blev helt förälskad genom tv: n. Du vet, du hamnar i den bubblan där du inte kan tänka dig något annat. Och så var det för mig i ett par veckor tills vi äntligen träffades.

Shirlie rör vid hans hand och säger till Martin: Jag såg dig i en tidning. Jag fick precis den känslan, jag tror att jag har blivit kär. Det var så min förälskelse började. Efter det spelade du i mina drömmar länge.

Att veta hur förälskad Shirlie var med Martin, George Michael bestämde sig för att ordna ett möte, och när bandet dök upp på en teaterpremiär, ringde honom.

Martin slutade lämna henne sitt nummer, men Shirlie, som tidigare hade träffat Wham! bandkamraten Andrew Ridgeley, kunde inte plocka upp modet hon behövde för att ringa honom.

Efter två veckor gav Martin nästan upp hoppet.

Martin och Shirley Kemp gifte sig i St Lucia 1988

Shirlie, som växte upp på ett rådsgård i Bushey, nära Watford, Herts, säger: Jag trodde att han kanske var utanför min liga. Jag lämnade hans nummer i fickan i evigheter. George var som, 'Jag förstår bara inte varför du inte ringer honom'.

Jag sa till honom att det var skrämmande att ringa honom. Jag menar, han var - han är - bara så underbar. Det var George som ringde Martin till slut. Vi var i hans sovrum, och han tog upp telefonen, slog numret och gav mig bara telefonen. Jag var inne i den djupa änden då.

Martin, som växte upp i Islington, norra London, säger: Jag tror verkligen inte att Shirlie hade ringt mig om han inte hade gjort det. Vi är skyldiga honom allt. Och han fortsatte att vara en stor del av våra liv. Han var inte George Michael, superstjärnan, han var en av våra bästa kamrater.

Martin och Shirley Kemp larkar om kamerorna på 1980 -talet

euromillions siffror i natt

Martin och Shirlie gifte sig i St Lucia 1988 och har just släppt en gemensam självbiografi, It's a Love Story, som kartlägger toppar och dalar i deras förhållande.

1995 diagnostiserades Martin med två hjärntumörer. Den största avlägsnades i en operation som ledde till dyslexi, minnesförlust och epilepsi.

I tre år kunde Martin, som hade börjat skådespela efter att ha lämnat Spandau, inte arbeta. Paret hade inte råd med sin inteckning och var tvungna att minska.

Den andra tumören, medan den var mycket mindre, var djupt i hans hjärna.

Och när det 18 månader senare började växa i oroväckande takt berättade läkare för honom att det enda alternativet var invasiv operation som kunde lämna honom blind och förlamad.

George Michael och Shirley Kemp i ett tidigare osynligt julfoto

Martin säger: De skulle behöva dra isär två hjärnhalvor för att försöka få till det. Skadan skulle ha varit enorm, jag skulle nog ha tappat synen, användningen av mina ben.

mening bakom nummer 11

Jag skulle ha gått igenom det, eftersom läkaren hade sagt till mig att det var det enda sättet. Men Shirlie reste sig och sa: 'Jag tror inte att vi vill göra det'.

Hon spenderade de närmaste månaderna på att försöka hitta ett annat sätt, och så småningom fann hon en ny typ av behandling med laser för att spränga tumörer utan behov av operation.

Proceduren var en framgång, och Martin tvivlar inte på att Shirlie räddade hans liv. Han säger: Shirlie som vägrade acceptera det som läkaren sa räddade mig. Det gjorde vår kärlek ännu starkare.

Martin och Shirley Kemp delar två barn tillsammans

Shirlie, som fick en hit 2 med Heartache efter att ha bildat Pepsi & Shirlie med Helen DeMacque, säger: Men han räddade också mitt liv. Jag tror vad mitt liv skulle vara utan honom.

Martin fick delen av Steve Owen i EastEnders 1998, något han också kan tacka George Michael för. George hade besökt uppsättningen och föreslog att de skulle ta honom vidare.

George, som hittades död i sitt hem på juldagen 2016, saknas mycket. Shirlie säger: Mitt förhållande var inte med superstjärnan George, det var väldigt intimt. Vi skulle gärna sitta tillsammans, bara ta en kopp te och en pratstund.

Hon och Martin erkänner att de lider av Empty Next Syndrome sedan deras barn lämnade hemmet. Son Roman, 27, är en radio -DJ och kom trea på 2019 års I'm A Celebrity, och dottern Harley, 31, släppte sin debutsingel i år.

Martin och Shirley med sina hundar Popsey och Oscar (Bild: ITV)

Få 5 £ rabatt på It & apos; s A Love Story (RRP £ 20) med erbjudandekod XA9 Ring 01256 302699 eller beställ online på NEWSAMbooks.co.uk

persikor geldof och thomas cohen

Martin säger: Vi hade det riktigt svårt. Du förlorar inte bara dem, du förlorar dina vänner, bullret, liv och rörelse. Men vi är stolta över våra barn. De är riktigt trevliga människor.

Spandau Ballet, som sålde 25 miljoner album och hade 23 hitsinglar, splittrades i början av 1990 -talet efter en tvist om royalties.

Sångaren Tony Hadley, 60, sa nyligen att han hellre hade gått med i 1980 -talets rivaler Duran Duran.

Martin förstår. Han säger: Min erfarenhet av Spandau var helt underbar i 10 år, och sedan föll det sönder. När jag tittar på Duran Duran nu tycker jag att de är riktigt coola, gör bra musik, och de ser fortfarande ut som ett riktigt gäng vänner, och det är jag avundsjuk på.

Martin med sin tvålfrun Tamzin Outhwaite 2002 (Bild: BBC)

Han säger att skriva boken med Shirlie var som terapi och säger: Så nu vill vi göra fler saker tillsammans, minst en om året.

När vi måste vara isär uppskattar vi varandra mer när vi är tillsammans.

Det är en av anledningarna till att vi har hållit på så länge. När du kommer hem och inser att du älskar varandra mer än någonsin, vet du att du alltid var tänkt att vara tillsammans.

  • It's a Love Story av Shirlie och Martin Kemp, NEWSAM Books, £ 20, är ​​ute nu.

Få 5 £ rabatt på It & apos; s A Love Story (RRP £ 20) med erbjudandekod XA9 Ring 01256 302699 eller beställ online på NEWSAMbooks.co.uk (Gratis P&P vid beställningar över £ 15)

Se Även: