Dick Strawbridge bad fru att lämna honom på grund av 20-årsåldern och framtida rädsla

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Dick Strawbridge och Angel Adoree föll pladask för varandra, men de träffade en stor stötesten som inte längre kunde ignoreras.



Och Dick var för rädd för att fråga sin nya kärlek hur gammal han var om svaret förstörde allt.



Escape To The Chateau har kanske aldrig funnits om Angel hade bestämt sig för att lyssna på Dick när han bad henne att lämna honom.



Paret, som dokumenterar renoveringen av deras franska slott med 45 rum på Channel 4, träffades första gången på en 40-årsfest som hon var värd för 2010.

Deras delade agent bestämde sig för att sätta ihop paret på grund av deras gemensamma ambitioner och arbetsmoral, men det kan ha verkat som en dålig match först eftersom de knappt pratade alls den kvällen.

Men före detta brittiska arméns överstelöjtnant Dick upptäckte inredningsarkitekten Angel och togs omedelbart av den rödhåriga skönheten.



Dick Strawbridge och Angel introducerades av deras agent 2010

Dick Strawbridge och Angel introducerades av deras agent 2010 (Bild: (Kanal 4 -bilder får inte ändras eller manipuleras på något sätt) KANAL 4 PICTURE PUBLICITY 124 HORSEFERRY ROAD LONDON SW1P 2TX)

”Det första jag såg när jag träffade Angel - jag kallar henne Angela - var hennes leende. Det är fenomenalt, sa han Tiderna . ”Vi pratade knappt den kvällen, men vi visste att det var något vid första ögonkastet. Och vi blev väldigt snabbt förälskade.



Innan han träffade Angel har Dick varit singel i sex år efter att ha splittrats från första frun Brigit Strawbridge, som är mor till hans barn James och Charlotte.

Dick och Angel började se varandra över långa sträckor - med Dick baserad i Cornwall medan Angel var i London - och The Hungry Sailors -stjärnan skänkte henne genomtänkta presenter.

Insåg att hon hade en smak för tappning, Dick skaffade speciella gåvor som fjäderfascinerare och gammaldags stiftuppsättningar för att hänga upp strumpor.

Men det var en fråga som hängde över hans huvud, eftersom Dick, nu 61, var rädd för att fråga Angel, nu 42, hur gammal hon var om det spårade ur deras förhållande.

'Jag var över 50 när jag träffade Angel, och jag frågade inte hennes ålder för det var en skrämmande sak att göra,' sa han till Daily Mail.

Drömmer du om att sälja och köpa en slott som Dick och Angel? Dela dina tankar i kommentarsfältet nedan ...

Dick och Angel

Dick fruktade att åldersskillnaden skulle vara ett problem, men Angel var inte upprörd (Bild: Kanal 4)

Trots deras kraftfulla koppling och fantastiska kemi, befarade Dick att det inte kunde finnas någon långsiktig framtid med ett nästan 20-årigt åldersskillnad mellan dem.

Så han bad osjälviskt Angel att lämna honom och hitta en yngre man som hon kunde bilda familj med.

Han sa till Times: 'Efter att ha tillbringat jul tillsammans visste vi att vi var tvungna att ha samtalet. Jag sa: & apos; Fan, flicka, det här är underbart, men vi måste verkligen tänka på att avsluta det här. & Apos; '

kevin clifton stacey dooley

I en separat intervju förklarade han hur han trodde att det skulle vara det bästa beslutet för Angel.

'Angel och jag hade roligt, sedan sa jag till henne att det var dags för henne att hitta en ung man, skaffa barn, för jag kände att jag inte skulle hålla henne från det', sa han till You Magazine.

Angel var dock inte orolig för sin ålder och hade andra idéer.

Dick fortsatte: 'Och det hon sa, blodig kvinna, var att hon faktiskt ville ha mig.'

'Det hon sa, blodiga kvinna, var att hon faktiskt ville ha mig,' fortsatte Dick och erkände att det fick honom att inse, 'du är länge sedan död. Varför skulle du inte bara hoppa in och leva livet?

Dick och Angel är stolta föräldrar till sonen Arthur, sju och sexåriga Dorothy

Dick och Angel är stolta föräldrar till sonen Arthur, sju och sexåriga Dorothy (Bild: the_chateau_tv/Instagram)

Angel var förundrad över sin man och tvivlade aldrig på om deras åldersskillnad skulle vara ett problem.

'Det [åldersskillnaden] spelade bara ingen roll. Jag tänkte inte på det riktigt, säger hon tidigare till The Sun.

'Ålder är bara ett tal, och Dick har alltid haft en riktigt underbar energi och han är en görare.

'Han är så passionerad om livet. Allt Dick har gjort i sitt liv, han har fått ut det mesta av det. Jag bara älskar det med honom. '

Angel var så allvarlig med att bilda familj att hon satte Dick en deadline när de var 16 månader in i deras förhållande.

Hon gav honom fräckt en kalender med orden & apos; impregnera mig till detta datum & apos; nedskrivet så att han inte skulle glömma.

x factor sångare dör

Dick antog verkligen utmaningen när han slog måldatumet med sju månader och välkomnade sonen Arthur, sju, följt av Dorothy, sex.

Familjens liv förändrades för alltid när de bytte hem med två sängar i östra London för en nedgången 45-rumsslott i Frankrikes Pays de la Loire-region.

Paret är väldigt kär

Paret är väldigt kär (Bild: (Kanal 4 -bilder får inte ändras eller manipuleras på något sätt) Channel 4 Picture Publicity, Horseferry Road, London, SW1P 2TX)

Den vallade egendomen kostade bara 280 000 pund efter att ha förfallit och har sedan dess förvandlats till en påkostad bröllopsplats, som tar avgifter på upp till 38 000 pund per gång.

Så det var det perfekta stället för Dick och Angel att knyta knuten, naturligtvis gratis, när de gifte sig i november 2015.

Deras stora dag presenterades i den första serien av deras Channel 4 -show och firades av deras barn och cirka 200 gäster.

Att renovera fastigheten, som nu värderas till 2 miljoner pund, har varit hårt arbete och Dick var tvungen att vara 'brutal' med sin fru över fastighetsutvecklingen.

Han berättade Expressen : 'Jag var verkligen tvungen att vara ganska brutal och säga & apos; vad måste göras & apos; vad gäller hellre & apos; vad skulle du vilja ha gjort & apos ;.

'Must-doserna får ett kapprum på den här nivån, för om du kommer till vårt hus och vill gå på toaletten kan du antingen gå till en bod eller gå upp flera trappor.

'Vi måste göra måsten först', tillade han.

På grund av deras series popularitet har Dick och Angel några skräckhistorier om nyfikna gäster som drar nytta.

Trots att de hävdar att de definitivt inte är ett 'kändispar' i sina egna ögon, översvämmas deras hem av turister som är ivriga att se inuti.

De ville inte omfamna kändisvärlden men visste att tv -serien skulle ge dem en viss berömmelse, så tillåt inte att showen visas i Frankrike om antalet besökare går genom taket.

Paret har varit tvungna att bli tuffa med några besökare som 'översteg märket' vid flera tillfällen som ledde till att de ombads lämna på grund av en säkerhetsfråga.

'Om barnen är ute och leker, skulle ingen vilja att främlingar kommer till deras land', sa Angel.

'Och ibland gör vi riktigt dumma saker som att bära en diskett enhörningshatt på studsmattan, och du vill ha lite avskildhet!'

Dick och Angel med sina barn

Dick och Angel med sina barn (Bild: )

Det var till och med en incident när en familj bestämde sig för att titta runt i de privata rummen på slottet, men paret är aldrig oförskämd mot någon som dyker upp och ber dem artigt att lämna om de uppför sig illa.

De kommer inte att flytta när som helst snart - eftersom även tanken på att lämna slottet gör ont i Dick's huvud.

'Jag har ingen avsikt att gå någonstans', sa Dick till Hallå! Tidskrift.

'Jag kommer att planteras här. Jag får huvudvärk även när jag tänker flytta.

Parets små barn har redan planer för sitt hem - med Arthur som vill göra orangeriet till en egen restaurang.

Angel förklarade: 'Han är en riktig gourmand och har till och med startat sitt eget varumärke, och tillägger att deras dotter har ögonen på något annat.

'Dorothy vill ha ett av uthusen, som kommer att vara mycket modernt och modernt. Jag får barnvakta de två barnen hon ska få. '

*Escape to the Chateau sänds ikväll på Channel 4 kl 21.00

Se Även: