8 billiga tågbiljetter hackar för att hjälpa dig att ta en fyndplats

Billiga Biljetter

Ditt Horoskop För Imorgon

Planerar du en dagsutflykt denna halvperiod?(Bild: Getty)



Medan årliga prishöjningar och resekaos som regelbundet kämpar mot brittiska transportsystem är oundvikliga, finns det flera saker du gör för att minska kostnaderna för dina tåg- och bussresor.



Om du planerar en lång och kostsam resa under en halv period, bokar du i förväg, investerar i ett järnvägskort eller dela tågbiljetter kan alla dramatiskt sänka priset du kommer att betala.



Om du undrar vad de bästa alternativen är för dina reseplaner har vi en fullständig lista över bra sätt att spara pengar och få ut det mesta av kollektivtrafikalternativ nedan.

Och för alla föräldrar som är i desperat behov av idéer för roliga dagar under skoluppehållet kan du bläddra i vår fullständiga guide till de bästa billiga halvdagarna för hela familjen och hur du köper billiga teaterbiljetter.

Billiga resehackar

1. Spara £ 15 via Trainline

Om du anmäler dig till quidco som ny medlem och köp dina tågbiljetter online via Trainline kommer cashback -webbplatsen att ge dig en £ 15 bonus för att täcka en del eller hela kostnaden .



Erbjudandet är tillgängligt när du spenderar £ 15 eller mer före midnatt den 28 februari - så här kan du lösa in bonusen:

Anmäl dig till Quidco.com gratis



Leta efter & apos; £ 15 Trainline bonusavtal & apos; och klicka dig vidare till Trainline för att köpa din biljett som vanligt, se till att du spenderar £ 15 eller mer för att kvalificera dig.

Quidco spårar sedan din beställning inom sju dagar och betalar ut din bonus till ditt medlems konto inom 30 dagar.

2. Satsa på ett järnvägskort för familj och vänner

Järnvägskort kan sänka dina resekostnader med en tredjedel - det betyder att om du spenderar över £ 90, även på en engångsresa, är det värt att få en.

Familjen och vännerna är perfekta för familjer med små barn eller stora grupper som reser tillsammans.

Kortet ger 60% rabatt på barnpriser (för alla mellan fem och 15 år) och användare kan i genomsnitt spara 137 £ per år samt särskilda partnerrabatter på attraktioner och evenemang.

Det kostar £ 30 för hela 12 månader och kunder kan köpa det online på www.railcard.co.uk .

Järnvägskort förklaras

Spårkort ger resenärer en tredjedel av sina resor året runt. Vem som helst kan köpa en, förutsatt att du faller i en av de obligatoriska åldersgrupperna. Du kan använda dem på både första och standardklasspriser.

Kunder kan välja att köpa ett ett- eller treårskort, priserna börjar på £ 30. Alternativen inkluderar:

  • Two Together Railcard: Få en tredje rabatt för två resenärer.

  • 16-25 Railcard: För dem i åldern 16-25 eller 26 år eller äldre och på heltid.

  • Senior Railcard: För dem som är 60+ år - kan du också få ett treårskort för £ 70.

  • Family & Friends Railcard: En tredje rabatt på vuxenpriser och 60% rabatt på barnens priser över hela landet.

  • Network Railcard: En tredje avresa för alla (över 16) i Network Railcard -område - här är hur .

  • Jobcentre Plus Reserabattkort-gratis- 50% rabatt på biljetter till arbetslösa som kräver arbetssökandestöd eller universell kredit i 3-9 månader (18-24 åringar) eller 3-12 månader (över 25 år)

  • Handikapppersons järnvägskort: 20 £ för ett år och en tredjedel av resor för den person du reser med 24/7 i Storbritannien.

3. Köp £ 1 tränarsäten

Om du har tid på dig och letar efter otroligt billiga resor, bör fyndjägare gå till Megabus eller National Express .

Båda erbjuder ofta £ 1 platser och täcker samma rutter, så kom ihåg att jämföra priser mellan de två.

National Express erbjuder en lågprisfinderverktyg där resenärer kan hämta en av tusentals £ 5 enkelriktade biljetter till populära destinationer i Storbritannien. Men bokare bör notera att National Express tar ut en obligatorisk £ 1 bokningsavgift på alla bokningar och dessa förskottsbiljetter återbetalas inte.

4. Halvpris Transpennine Express studentbiljetter

Järnvägsnätet Transpennine Express släpper sina biljetter upp till 12 veckor i förväg, och de säger att dessa biljetter initialt lanseras med 30% rabatt på dagens kostnad.

Studenter kan öka denna besparing till halva priset när de använder TPESTUDENT rabattkod online på www.tpexpress.co.uk eller via TPExpress -app . De kommer också att avstå från bokningsavgiften - så du behöver inte betala extra för att boka online.

För att lösa in det måste du ha ett giltigt 16-25 järnvägskort och alla köpta biljetter återbetalas inte.

Stora grupper kan få hela 20% rabatt (Bild: EPA)

5. Spara 20% Virgin Train gruppbiljetter

Om du är den & apos; utsedda bokaren & apos; för en grupp på 3-9 personer kan du spara upp till 20% rabatt på utvalda Advance -priser via Virgin Trains .

Spårkort är inte giltiga på den här affären - men eftersom det inte är troligt att alla kommer att ha ett kort kan besparingen fungera ännu bättre.

Boka din resa på Virgin Trains biljett erbjudande sida här , för att se specialrabatterade förskottspriser för din grupp.

  1. Grupp-e rabatt är endast tillgänglig på förskottsbiljetter som köps online på Virgintrains.co.uk/tickets-offers/group-travel .

  2. Platser måste bokas senast 23:59 en dag före resan och i mån av tillgång.

  3. En rabatt på 20% på utvalda förskottspriser gäller för alla vuxna och barnpassagerare.

6. Köp i förväg för att spara 43% rabatt

Trainline hävdar att det kan spara kunder upp till 43% på priser över hela landet om de bokas upp till 12 veckor tidigt. Detta erbjudande omfattar snabba tåg som kör till Storbritanniens största städer - Birmingham, Manchester Liverpool, Sheffield, Leeds och Edinburgh när du använder online bästa prissökningsverktyg .

Biljetter kan hämtas gratis från en lokal station två timmar efter köpet, du behöver bara komma ihåg att ta med dig ditt betalkort och bokningsreferens. Mobilbiljetter via smartphone -appen eller att skriva ut egna biljetter är också gratis.

Priser på 2 £ om du reser med barn utanför toppen på Southern Rail (Bild: E +)

7. 2 £ lågtrafikbarn & apos; biljetter på Southern Railway

Om du måste resa på Southern Rail (vi känner din smärta!) Men det finns några fördelar med att använda den dysfunktionella järnvägsoperatören.

Om du är förälder och reser med upp till fyra barn i åldern mellan fem och 15 år kommer du att debiteras endast £ 2 per enkel resa under lågtider.

Kampanjen är tillgänglig på resor över alla södra rutter, förutsatt att din resa börjar eller slutar utanför London zoner 1-9 , men London-baserade resor mellan zonerna 1-9 är inte giltiga. De rabatterade biljetterna kan köpas online, i en biljettautomat eller biljettkontor.

8. East Midlands Trains - bästa priser från £ 15

East Midlands tåg & apos; Bästa priset & apos; sökverktyg kan förse dig med en billig biljett till London, Skegness, Norwich, Peterborough Nottingham och Liverpool året runt - men du måste boka 12 veckor tidigt.

East Midland Trains körs i hela England - med fem snabba tåg som reser till och från London Kings Cross varje timme sju dagar i veckan.

Ta en titt på regionala tjänster nedan, för att boka nu besök officiell East Midlands Trains webbplats här .

Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vilket innebär att vi kan få provision på försäljning av produkter eller tjänster vi skriver om. Denna artikel skrevs helt oberoende, se mer information här.

2020 quiz frågor och svar

Läs mer

Billiga tåg- och bussresetips
Hur man sparar på buss- och tågresor Virgin Trains bokar hemligheter Billiga tågpriser Railcard -hack måste du veta

Se Även: