Jeremy Corbyn var den största anledningen till att väljarna inte ställde sig bakom Labours nya undersökningar

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Steve Reigate)



Jeremy Corbyn var den största anledningen till att väljarna inte backade Labour, enligt en ny undersökning.



Forskning som utfördes i efterdyningarna av den katastrofala natten för Corbyn fann att cirka 43% av de människor som inte röstade Labour angav partiets ledarskap som sin orsak.



Corbyns lojalister var snabba med att skylla på Brexit för partiets narkotikaproblem, med Labour -ledaren själv som sade att valet hade 'till slut övertagits av Brexit och vi som parti representerar människor som röstade både kvar och lämna.'

Men bara 17% av de som inte röstade på Labour sa att partiets inställning till Brexit var orsaken.

jessica hayes älskar ön

Labours ekonomiska politik fick bara 12% som en faktor för att röster skulle gå någon annanstans.



Berättelsen var liknande för tidigare Labour -anhängare som hade röstat Labour och Conservative - Corbyn var den överlägset största faktorn för att förlora sina röster.

som linda gifter sig i eastenders

För Labour -avhoppare till det konservativa partiet var Brexit en högre faktor (31%), även om ledarskapet fortfarande var den främsta orsaken (45%). de röstade inte på Labour.



Det var samma sak för Labour -avhoppare till Liberaldemokraterna, om än i mindre omfattning.

Läs mer

Allmänna valresultat 2019
Corbyn & apos; ledsen & apos; för valkatastrof Nästa Labour -ledare löpare och ryttare Vem är din MP? Fullständiga resultat och karta Stora djur som tappade sina platser

29%av dessa väljare sa att ledarskapet var den främsta anledningen till att de inte röstade Labour den här gången, följt av Labours Brexit -inställning (21%) och deras ekonomiska politik (6%).

Opinium Research genomförde en onlineundersökning bland 5 641 brittiska vuxna i åldern 18+ den 13 december 2019 för sin omröstning på dagen.

Se Även: