Man Utds Anthony Martial mysterium: Osäkerhet inför säsongen, skjortdilemma nr 9 och överföringshopp

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

När Manchester United återvände för försäsongsträning i början av juli var Anthony Martial iögonfallande i sin frånvaro.



Kampanjen 2020-21 var utan tvekan den tuffaste säsongen i karriären på Old Trafford och han missade Frankrikes Euro 2020-lag.



Med tanke på hans besvikelse och skadeproblem förväntades det att den franske anfallaren skulle bli en av de första som dök upp i klubbens Carrington -träningskomplex.



Men det fanns inga tecken på 25-åringen. Åtminstone har det inte varit några observationer av Martial i de bilder som publicerats sedan United började träna den 5 juli.

Hans kondition är oklart, med tanke på att han varit ute sedan april med ett knäproblem.

jag är en kändis 2019 line up
Anthony Martial har inte setts träna för Manchester United under försäsongen

Anthony Martial har inte setts träna för Manchester United under försäsongen (Bild: Pool via REUTERS)



Men klubbens ovilja att klargöra situationen talar för mycket och gör lite för att lätta på spekulationer om hans framtid i klubben.

Martial har ett problem som han kanske aldrig tidigare har upplevt i United. Även när han och före detta chefen Jose Mourinho hade delat ett frostigt förhållande, var han fortfarande i strid med speltiden.



Men nu verkar det som att United snabbt har gått vidare utan honom.

Med Marcus Rashford, Edinson Cavani och Mason Greenwood tillgängliga förra säsongen, har Martial kastats åt sidan - antingen sittande på bänken eller lämnas helt utanför trupperna.

De senaste 18 månaderna har varit suboptimala enligt hans mått. Martial lyckades bara med fyra mål i Premier League 2020-21 och bara sju i alla tävlingar, hans sämsta avkastning på sina sex säsonger på Old Trafford.

Edinson Cavani och Marcus Rashford var i bättre målskytt från förra säsongen

Edinson Cavani och Marcus Rashford var i bättre mål från förra säsongen (Bild: REUTERS)

Låt dig inte luras av hans nonchalanta person; detta är en spelare helt utan självförtroende och hans skaderekord har bidragit till detta.

amir och faryal går sönder

Knäskadan han ådrog sig under Frankrikes seger över Kazakstan i april kom efter att han hade satt upp det första målet med en suverän sololöpning. Nu har hans senaste bakslag väckt tvivel om han kommer att kunna delta i försäsongen.

Om det finns några goda nyheter är det att han kan få chansen att imponera på Ole Gunnar Solskjær om han återhämtar sig i tid.

Marcus Rashford kommer att genomgå en axeloperation efter att ha försenat operationen på sin skada halvvägs genom säsongen.

Det antas att den engelske landskampen kan vara avstängd till oktober, vilket gör att Cavani och Martial kan kämpa om den centrala anfallarplatsen.

Martial är en spelare som beundras av Solskjær och norrmannen var besviken över att förlora den tidigare Monaco -mannen på grund av skada på internationell tjänst.

Marcus Rashford kommer att opereras på en axelskada i sommar

Marcus Rashford kommer att opereras på en axelskada i sommar

'Tyvärr stukade han knäet med Frankrike', sa han.

betydelsen av nummer 57

'Det är alltid när de går iväg på landskamper ... du kan hålla tummarna och hoppas att de kommer tillbaka i form.

'Att förlora Anthony för vad som kan vara resten av säsongen är mycket nedslående, särskilt när rapporter därifrån [Frankrike] var att det inte var något allvarligt men det ser dåligt ut.

Det fanns till och med påståenden att Martial kunde ha tagit truppen till finalen men Solskjær utesluter det. Så, var är nu?

Det finns en bra anledning för Solskjær att behålla sin tro. Under kampanjen 2019-20 hittade han sin bästa form för de röda djävlarna i en förödande frontlinje som innehöll Rashford och Greenwood och gjorde 23 mål i alla tävlingar.

Kanske var det den formen som fick United att ompröva sitt beslut att skriva på Erling Haaland, tillsammans med flera avtalsenliga skyldigheter som följde med att förvärva norrmannen.

Jadon Sancho anlände från Borussia Dortmund i ett avtal på 73 miljoner pund

Jadon Sancho anlände från Borussia Dortmund i ett avtal på 73 miljoner pund (Bild: Getty Images)

Planerna på att skriva på en annan anfallare har enligt uppgift blivit försenade ännu en gång efter att United äntligen erövrat Jadon Sancho från Borussia Dortmund för 73 miljoner pund. Med det har Martial fått en livlina.

Rashfords uppsägning i kombination med oro över Cavanis långsiktiga kondition innebär att han kan inleda säsongen som ett andra val genom mitten, med 19-åriga Greenwood som fortfarande är favoriserad av Solskjær som högerback.

Men hans uppoffring kan vara att när Sancho tar tröja nr 7 i sin nya klubb kan Martial bli tvungen att ge upp tröjan nr 9 som han har haft sedan han kom till klubben 2015.

Cavani kommer troligen att få skjortan efter Uruguayans imponerande målnäringar, där 34-åringen hittade nätet 17 gånger förra säsongen.

Rapporter om att Solskjær hade placerat Martial på transferlistan verkar vara för tidigt och han kommer att hoppas kunna bidra till Man Uniteds säsong.

Ole Gunnar Solskjær har visat tro på Anthony Martial trots sin dåliga formkörning

Ole Gunnar Solskjær har visat tro på Anthony Martial trots sin dåliga formkörning (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

Det är underförstått att norrmannen berättade för klubbens styrelse i maj att han ser Martial som en viktig spelare framåt. Enligt Daily Mail, han tror att tillägget av Sancho kommer att förbättra deras attack, men inte tillräckligt för att övertyga honom om att sälja Martial.

Solskjaer försäkrade till och med angriparen om att han skulle placera sig i första lagslaget för nästa säsong efter att ha haft privata samtal med forwarden, även om mer tid på bänken kunde se anfallaren söka sig bort från klubben, med Borussia Dortmund och Juventus tros vara angelägen.

hur mycket av internet är porr

Men Martial kommer att behöva bevisa sin skicklighet för United -tränaren - och snabbt återfå sin form - om han ska göra ett viktigt bidrag till klubbens titelutmaning under den kommande säsongen.

Vill du ha en exklusiv förhandsförhandsvisning av din klubb - både i din inkorg och genom din brevlåda? Gå hit för att ta reda på mer och säkra din kopia.

Se Även: