SAS: Who Dares Wins stjärna som hörde att hans fru blev knivskuren till döds är förlovad med en kvinna som hjälpte till att återuppbygga hans liv

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

SAS: Who Dares Wins -stjärnan Dan Cross som hörde sin fru bli knivskuren i telefon är förlovad med den 'anmärkningsvärda' kvinnan som har hjälpt till att återuppbygga hans liv.



Tvåbarnspappan, som lyssnade hjälplöst när fru Nicola attackerades av en schizofren hemintrångare, kommer att gifta sig med psykiatrisk kliniker Alex Wells nästa år efter att ha träffat i 15 månader.



är mr tumble gift

Han sa: 'Jag är förlovad med Alex. Hon är en anmärkningsvärd kvinna. Vi går framåt och hoppas att vi ska gifta oss nästa år. Barnen är verkligen nöjda, berättade han BBC Three Counties Radio .



Nikki, 37, dödades brutalt i september 2015 när hon försökte skydda sina två barn Stanley, sex och Isabella, tre, från 25-åriga Marcin Porczynski som hade brutit sig in i deras hem i Hemel Hempstead, Hertfordshire.

Nikki Cross, avbildad här på sin bröllopsdag, dödades i sitt eget hem när hon försökte skydda sina barn från en galen inkräktare (Bild: PA)

Dan, 40, var på jobbet 200 mil bort i Hull när han hörde Nicolas skrik i telefonen när hon vädjade om sitt liv innan hon knivhöggs 10 gånger.



Porczynski erkände senare sig skyldig vid St Albans Crown Court till Nikkis mord på grund av minskat ansvar och beordrades att häktas på en säker psykiatrisk enhet på obestämd tid.

Du kan lyssna på Dan: s hela intervju på BBC Three Counties Radio här.



Marcin Porczynski hade brutit sig in i korset & apos; hem i Hemel Hempstead, Hertfordshire (Bild: PA)

När han talade om att hitta kärlek med Alex, 27, medan han hanterade hjärtesorgen att förlora Nicola, avslöjade Dan att han har sin avlidna hustrus välsignelse som förklarar: 'Vi hade den chatten. Vi hade diskuterat vad som skulle hända om någon av oss dog ung.

'Nikki sa & apos; Jag vill att du ska vara lycklig. Jag vill att du ska hitta någon annan, någon som kan ta hand om barnen & apos ;.

'Jag var clownen och skulle säga & apos; Om jag dör ung vill jag att du ska bära svart resten av ditt liv och aldrig träffa någon annan & apos ;.

'Vi hade samtalet så varje dag från den dag Nikki dog beslutsfattande var alltid baserat på vad Nikki skulle göra, vad Nikki ville och vi gör det fortfarande idag.

Dan var på jobbet 200 mil bort i Hull när han hörde Nicolas skrik i telefonen när hon vädjade om sitt liv (Bild: SOUTH BEDS NEWS AGENCY)

'Nikki ville att jag skulle vara lycklig. Hon ville att barnen skulle vara lyckliga. Hon var den typen av människor och det ger mig självförtroende när jag vet att jag gör rätt.

'Jag trodde ärligt länge att jag aldrig skulle träffa någon annan och så småningom förändrades saker och jag började inse att jag inte ville vara ensam för resten av mitt liv och jag visste vad Nikki ville ha för mig .

'Jag var orolig när jag först trodde att jag var redo att börja dejta igen, & vem skulle vilja nu? & Apos;

Dan startade välgörenheten Nikkis önskemål till minne av sin avlidna fru att hjälpa sörjande barn (Bild: PA)

'Det här är en kille som är allvarligt skadad, han har mycket bagage med sig och Alex tar bara allt i sin strävan.

'Hon är jättebra med barnen. Hon är en psykolog och vet exakt hur de ska hantera dem. De älskar henne i bitar. '

Modige Dan, som efter Nicolas död skapade välgörenhetsorganisationen Nikkis önskemål om att hjälpa barn som drabbats av sorg i hans avlidna hustrus minne, säger att de aldrig kommer att glömma henne.

Dan tillade: ”Det kommer alltid att finnas den sorg som Nikki inte finns i närheten. Vi kommer alltid sakna henne.

'Vi kommer alltid att älska henne. Vi kommer alltid att minnas henne. Vi måste fortsätta framåt och hålla fast vid den fina delen av det förflutna.

'Vi har uppenbarligen våra dagliga problem som vi måste ta itu med när det hände Nikki och som kommer att fortsätta, men i allmänhet är vi en positiv familj och vi kommer att fortsätta vara det.'

Dan pratade med Holly Willoughby och Phillip Schofield om hur rådgivning har hjälpt honom och hans barn att hantera traumat (Bild: ITV)

Dan avslöjade först att han hade hittat kärleken igen i januari när han dök upp på This Morning.

Han sa: 'För ett år sedan i helgen träffade jag Alex, hon passade vackert in i våra liv.

”Det är ett modigt beslut att engagera sig i en sådan här familj, hon är en psykolog och hon kan göra saker med barnen.

'Hon gör minnesboxar där du använder dina händer och andra tekniker för att få tillbaka minnen.

'Det har varit fantastiskt, ganska skrämmande verkligen att någon kommer in som är så perfekt.'

Dan sa att han inte visste vad som hände med hans barn den natten efter att hans fru dödades tills han hörde dem gråta i telefonen (Bild: ITV)

I ett tal med Holly Willoughby och Phillip Schofield förklarade Dan hur rådgivning har hjälpt honom och hans barn att hantera traumat.

Han sa: 'Stanley var sex och Isabella var tre då, jag sa åt henne att gå och gå till min mamma och pappa, men innan hon kunde lämna bröt han sig genom bakdörrarna och dödade henne.

'Jag visste inte vad som hände med barnen förrän jag hörde dem gråta i telefonen och visste att de var okej.'

Dan och hans barn flyttade in hos sina föräldrar efter den hemska natten, men han återvänder ibland till sitt tidigare hem så att han kan 'släppa ut sina känslor privat' och 'känna sig närmare Nikki'.

Dan, en IT -specialist, sa att upplevelsen var så upprörande att han tror att det har gjort honom tuffare och han gick in i showen för att testa sig själv (Bild: Kanal 4)

Dan genomgick traumarådgivning efteråt och sa att han upplevde ”flashbacks” inom den första månaden efter att Nicola dog.

'Jag kände att jag inte kunde andas, jag var tillbaka i det ögonblicket och då insåg jag att om jag ska bli en bra pappa för barnen och se till att de är säkra, glada vuxna då måste jag få hjälp, ' han sa.

Tittarna på Channel 4 visar SAS: Who Dares Wins blev tårar när Dan berättade om hur hans barn motiverade honom att överleva sin familjetragedi.

Tittarna på Channel 4 visar SAS: Who Dares Wins blev tårar när Dan berättade om hur hans barn motiverade honom att överleva tragedin (Bild: Kanal 4)

Dan, en IT -specialist, sa att upplevelsen var så upprörande att han tror att det har gjort honom tuffare och han gick in i showen för att testa sig fram.

I showen testar ex-specialstyrkorna tävlande enligt de strikta kraven från elit-urvalsprocessen.

vem var mr blobby

När han berättade om sin fasansfulla upplevelse för ex-specialstyrkornas soldater Jason Fox och Ant Middleton, som dömer tävlande på showen, blev de två männen tårar.

En knäskada tvingade Mr Cross att stänga av showen och hans avgång utlöste ett känslomässigt stöd av tittare på sociala medier.

Många uttryckte sin respekt för mannen och sa att hans styrka var en inspiration.

Målet med Nikkis Wishes är att samla in pengar i Nikkis anda, främja hennes positiva inställning till livet och stödja barn och familjer i behov av hjälp som lider av sorg av en förälder eller ett syskon.

För att donera till Nikkis önskemål eller för mer information besök www.facebook.com/nikkiswishes

Samaritans (116 123) driver en 24-timmars service tillgänglig alla dagar på året. Om du föredrar att skriva ner hur du mår, eller om du är orolig för att bli hörd i telefonen, kan du skicka e -post till Samaritans på jo@samaritans.org

Se Även: