Varningar om ädla falska änkespindelbett när siffrorna stiger i Storbritannien

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En falsk änkespindel som vilar på trälister

En falsk änkespindel som vilar på trälister(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Spindelbett från ädla falska änkor kan vara så allvarliga att det kräver sjukhusbehandling, har en ny studie avslöjat.



Och det kommer mitt i en plötslig ökning av deras antal nyligen i Storbritannien.



Hotet från den ädla falska änkespindeln har diskuterats bland spindel- och vårdspecialister i många år.

Den nya studien, publicerad i den internationella medicinska tidskriften Clinical Toxicology, hävdar att vissa bettoffer upplever symtom som liknar de äkta svarta änkespindlarna och att vissa allvarliga fall kräver inläggning på sjukhus.

Den ädla falska änkespindeln Steatoda nobilis kommer från Madeira och Kanarieöarna och har nu potential att bli en av världens mest invasiva spindelarter, Gloucestershire Live rapporterar .



Det dokumenterades först i Storbritannien för över 140 år sedan, men under de senaste decennierna har arten plötsligt ökat i antal, vilket väsentligt har utökat sitt utbud och densitet.

En spindel

Deras antal har ökat nyligen



vad gör jimmy nail nu

Orsakerna bakom denna plötsliga expansion är inte klara.

Forskare har uteslutit klimatförändringar som den troliga orsaken men har föreslagit att en ny genetisk mutation inom arten kan ha gjort ädla falska änkor mer anpassningsbara till nya miljöer.

Dessutom har arten gynnats av en ständigt ökande globaliserad ekonomi, som har liftat i containrar och lådor över hela världen.

Mänsklig rörelse har till stor del bidragit till att sprida denna art över hela Europa, Nordafrika, Västasien och delar av Nord- och Sydamerika.

I delar av Irland och Storbritannien har det blivit en av de vanligaste arterna av spindlar som finns i och runt urbana livsmiljöer.

Med ökningen av falska änkespindlar runt hem, blir bett allt vanligare, och forskare börjar nu inse dessa spindlaras fulla medicinska betydelse.

Black Friday Storbritannien 2018 erbjudanden

Envenomationssymtom kan vara både lokaliserade och systemiska, allt från mild till försvagande smärta och mild till intensiv svullnad.

Vissa offer har upplevt skakningar, minskat eller förhöjt blodtryck, illamående och nedsatt rörlighet.

I sällsynta fall har offren utvecklat mindre sår på bettplatsen eller måste behandlas för allvarliga bakterieinfektioner.

Ett team av forskare från NUI Galway etablerade en DNA -databas för att låta kliniker som hanterar fall bekräfta artidentiteten med hjälp av genetisk analys.

Dr Michel Dugon, chef för venom systems lab vid NUI Galway och senior författare till studien, sa: Förutom deras medicinskt betydande gift är ädla falska änkor extremt anpassningsbara och konkurrenskraftiga i naturen.

För två decennier sedan var denna art nästan okänd i Irland, Storbritannien eller på kontinentala Europa.

Vi har fortfarande mycket att lära om dess genetik, ursprung, beteende och utveckling. En sak är dock säker, denna art är här för att stanna, och vi måste lära oss att leva med den.

Dr John Dunbar, postdoktor vid laboratoriet vid NUI Galway och huvudförfattare till studien, sa: Vi har bara sammanställt envenomationsfall där vi hade en tydlig identifiering av spindeln som är ansvarig för bettet.

Vi var tvungna att förlita oss på DNA -extraktion och genetisk profilering för att bekräfta några fall.

Vi uppmuntrar människor att ta ett fotografi av spindeln direkt efter att ha blivit biten.

Vår senaste studie bekräftar utan tvekan att ädla falska änkor kan orsaka allvarliga envenomationer.

Denna art ökar sitt utbud och befolkningstäthet vilket utan tvekan kommer att leda till en ökning av bett.

Även om de flesta fallen kommer att få ett milt resultat, måste vi fortsätta att noga övervaka bett av den ädla falska änkan för att förstå det potentiella antalet symptom och för att behandla allvarliga fall när de uppstår.

adam don monty don

Se Även: