Inne i Billy Connollys kärleksfulla familjeliv efter påståenden att Parkinsons kamp betyder att han inte längre känner igen sina vänner

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Sir Billy Connollys kamp med Parkinsons sjukdom betyder tyvärr att han nu har problem med att känna igen sina äldsta vänner, enligt kompisen Michael Parkinson.



En uppdatering om hans hälsa gavs av den sedan länge vän Michael, som berättade om det 'sorgliga och besvärliga' ögonblicket som Billy kämpade med att komma ihåg honom under middagen.



Den skotska komikern, känd under det kärleksfulla smeknamnet Big Yin, diagnostiserades med degenerativa störningar efter att ha opererats för sin prostatacancer och gick ut med det 2013 på en mottagning i Downing Street för att öka medvetenheten om tillståndet.



Billy kämpar med Parkinsons sjukdom (Bild: Getty Images Europe)

Billy Connolly med sin före detta fru Iris och barn i september 1974 (Bild: Daily Record)

Läs mer



Billy Connolly
Inuti hans ridderskap & apos; Att uppträda är min enda flykt & apos; Varför fru aldrig turnerar med honom Parky är en 'dum gammal prutt'

Parkinsons påverkar hjärnan och orsakar ofrivillig skakning, långsam rörelse och stela muskler.

Det kan också påverka lukt, störa sömnmönster, orsaka balans- och minnesproblem och utlösa depression och ångest. Det finns inget känt botemedel mot tillståndet.



Billy kommer att få stöd av sin kärleksfulla fru, Pamela Stephenson, som han gifte sig med 1989, hans fem barn och barnbarn, som han har talat mycket om genom åren.

Billy delar dottern Cara, 45, och sonen Jamie, 49, med sin sena fru Iris Pressagh och döttrarna Daisy, 34, Amy, 32 och Scarlett, 30, med Pamela.

Tala till väktare 2012 öppnade Billy om sina 'viktorianska' familjevärden.

William Shakespeare £2

Och han talade om hur han fortfarande bryr sig om sina barn som om de är sex år gamla.

Billy och Iris leker med sina barn 1974 (Bild: Daily Record)

Billy och fru Pamela Stephenson (Bild: Getty Images Europe)

Han sa: 'Jag bryr mig fortfarande om alla mina barn, oroar mig för mina tjejer och ser alltid till att de är på rätt linje. När vi korsar vägen går jag, & apos; Righto, here we go! & Apos; som om de är sex år. '

Han tillade: 'Jag är en fantastisk familjekille, jag är allt för att hålla ihop dem alla och det blir sorgligt nu eftersom tjejerna har fått pojkvänner och att de inte vill komma hem till jul. Allt sådant är sorgligt, men man måste bara vänja sig och växa upp lite.

'Mina barn och jag är kompisar och allierade, de är underbara. Vi mår alla jättebra. Men jag bär aldrig fotografier av min fru och barn eftersom de gör mig ledsen. Jag är inte en av de killarna som kommer till hotellrummet och sätter upp de inramade bilderna. Jag kan verkligen inte göra det. Foton får dig att sakna dem mer. '

Billy talade också om hur han är 'helt öppen' med sina barn, och varför det är viktigt att aldrig ljuga för dem.

Lustmannen varnade andra föräldrar att om de ljuger om att ta droger och säger att marijuana är 'hemskt' och att de 'hatade det' och sedan försöker deras barn marijuana och gillar det, kommer de att undra om deras föräldrar ljög om heroin också.

Billy med fru Pamela och långvariga vännen Michael Parkinson (Bild: Getty Images Europe)

Billy tilldelades en riddarskap 2017 (Bild: PA)

Billy och Pamela utanför 10 Downing Street (Bild: PA)

Billy fortsatte att prata om sin kärlek till fru Pamela, en psykiater, och vad hennes yrke betyder för deras förhållande.

Han sa: 'Pamela räddade mig utan att vara hänsynslös mot mig när jag drack och rökte, genom att säga: & quot; Titta, om du inte ger upp hur du lever, kommer du att dö. Och jag vill inte vara där och titta på det när det händer. & Apos;

'Jag har inte druckit i 28 år. Med Pam upptäckte jag att du inte kunde komma undan med någonting. När jag gifte mig med henne var jag tvungen att äga allt, som ingen någonsin hade bett mig att göra tidigare. Jag lärde mig att vara ärlig mot mig själv, vilket var fantastiskt.

Billy är också en stolt farfar, och 2015 avslöjade han att han hade skrivit brev för dem att läsa efter att han har dött.

Då hade han två barnbarn, Caras barn Walter och Barbara, och ville skriva breven som ett sätt att dela sina erfarenheter med dem.

Sir Billy, med dottern Cara, efter att han fått sin hedersdoktorsexamen från University of Strathclyde i Glasgow (Bild: PA)

Billy gifte sig med Pamela 1989 (Bild: AFP)

Billy och Pamela med sina döttrar (Bild: )

Han sa till Sunday People: 'Världen förvånar mig bara.

'Jag skriver fortfarande med en reservoarpenna. Jag har skrivit till mina barnbarn sedan de föddes, långt innan de kunde läsa.

'De har inte läst bokstäverna än. De kommer nog inte läsa dem förrän jag är död.

'Men jag sa till min dotter att de kanske inte kommer att kunna läsa kursivt med hur saker och ting går.'

Billy och Pamela vann vårdnaden om Cara och hennes bror Jamie 1983, på grund av att hans första fru inte kunde 'ta hand om sig själv, än mindre barn.'

Men trots vårdnadskampen hade Billy fortfarande mycket kärlek till Iris och erkände 2012 att han bröt ut i tårar när han skingrade hennes aska i floden Don.

Billy deltar i Lonach Highland Games i Aberdeenshire med fru Pamela och dotter Cara och barnbarn (Bild: PA)

Billy och Pamela poserar med baby Scarlett 1988 (Bild: )

Billy med baby Cara 1974 (Bild: Daily Record)

Billy med en av hans döttrar (Bild: )

Iris dog 2010 vid 67 års ålder. Hon var en avstängd alkoholist. Hon och Billy hade varit gifta i 16 år innan de skilde sig 1985.

Pamela skrev om hur Iris & apos; döden hade påverkat Billy i en bästsäljande biografi som hon skrev om sin man.

Hon skrev: 'Billy hade känt stor medkänsla för hennes kamp med alkoholism, och även om han inte hade sett henne på många år blev han mycket chockad och ledsen över hennes bortgång.'

Hon minns att Billy sa: 'Det slog mig inte förrän i somras, när jag lade hennes aska i floden Don och Walter såg mig gråta.

'Iris' far hade gett henne en liten bok om Ryssland som heter & apos; And Quiet Flows the Don & apos; så jag tänkte att det kan vara trevligt att faktiskt flyta henne dit.

Se Även: