Rachel de Thame avslöjar en förödande orsak till att hon saknats från Gardeners World: 'Jag har bröstcancer'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Trädgårdsmästarnas världsvärd Rachel de Thame avslöjar hemlig bröstcancerstrid(Bild: BBC)



Trädgårdsmästare & apos; Världsvärden Rachel de Thame har gått ut offentligt med sin hemliga bröstcancerstrid, och avslöjar att mördarsjukdomen är anledningen till att hon inte har varit på skärmen i år.



Den 56-åriga värden delade sin chockdiagnos under BBC: s livesändning av Chelsea Flower Show och bekräftade att hon tagit tid att genomgå behandling.



'Jag har inte gömt mig, men jag fick diagnosen bröstcancer i början av året och därför har jag genomgått behandling för det,' sa fyrabarnsmamman.

Men hon lugnade fansen att sjukdomen hade fångats tidigt och prognosen är bra.

Rachel avslöjade sin diagnos på Chelsea Flower Show (Bild: BBC)



På bilden med kamratvärden Monty Don (Bild: TMS)

'[Jag & m] gör det bra och kommer mot slutet av det. Det är fångat tidigt så att allt är mycket positivt, så på det stora hela är det bättre att inte jobba för mycket just nu, förklarade hon.



Rachel - som avslöjade 2015 att hon en gång var bannad från blomsterutställningen för amning - försvann plötsligt från skärmarna tidigare i år och erkände att hennes första reaktion på hennes diagnos var att & gömma sig & apos ;.

'Jag tror att din första instinkt är att liksom gömma sig och låtsas att ingenting händer och låtsas att det inte påverkar någonting, men faktiskt ju längre det har gått, desto mer kände jag att det du verkligen vill är att något positivt ska komma ut av det, sa hon och förklarade att hon fann tröst i sin egen trädgård.

Hon gick med i serien 2000 (Bild: BBC)

Rachel försvann plötsligt från skärmarna tidigare i år (Bild: Skift)

'Jag har bokstavligen hållit fast vid de saker jag älskar - mina vänner, min familj och min trädgård', fortsatte den tidigare modellen.

'Jag vet att det finns ett stort budskap i år i Chelsea om vikten av trädgårdsarbete för din allmänna hälsa och mentala hälsa ... om du går igenom någon kronisk sjukdom, oavsett vad det är ... det är viktigt att gå ut och vara i en trädgård. '

Den populära TV -personligheten översvämmades omedelbart av supportmeddelanden från fans och tog till Twitter för att tacka dem.

Mamman till fyra sa att hennes prognos är & apos; positiv & apos; (Bild: BBC)

'Jag är överväldigad av de härliga meddelandena efter kvällens RHSChelsea -täckning Tack så mycket, det betyder mycket för mig', skrev hon.

Rachel har döttrarna Emma och Olivia med maken Gerard de Thame, liksom sonen Joe och dottern Lauren från hennes första äktenskap med Stephen Colover, som slutade 1993.

Hon gick med i Gardener's World 2000 efter att ha avslutat en tvåårig kurs i praktisk trädgårdsodling och växter och växter på engelska trädgårdsskolan.

Se Även: