PENGFRÅGOR: 'Mitt O2 -konto har hackats - nu tvingas jag betala £ 920'

Pengar Problem

Ditt Horoskop För Imorgon

Har ett företag behandlat dig orättvist? Vår konsumentreporter, Emma Munbodh, är här för att hjälpa(Bild: Getty Images)



Har du några pengar som du vill prata om?



Oavsett om du har blivit lurad av en oseriös återförsäljare, ett tvivelaktigt företag eller blivit illa behandlad av din bank, vill vi gärna höra från dig.



Spegelpengarnas Emma Munbodh har lanserat en ny supportkolumn för att hantera dina konsument- och ekonomiska bekymmer.

dannii minogue x factor 2008

Vi kommer att visa upp dina berättelser och erbjuda lite hjälp och tips om hur du kan ta itu med dem - oavsett fråga.

Det här kan vara allt från att bli överbelastad på din mobiltelefonräkning till att ha sparat ditt hacka eller ditt bankkonto fryst.



I slutändan vill vi lägga tillbaka makten i dina händer och hjälpa till att vinna tillbaka dina pengar - så hör av dig.

Har du ett problem för Money Troubles att undersöka? Maila emma.munbodh@NEWSAM.co.uk med & apos; Money Troubles & apos; i ämnesraden.



'Bedrägerier öppnade två O2 -konton i mitt namn - och nu tvingas jag betala räkningen'

I december fick läsaren Rob Prowse en serie brev från O2 som informerade honom om sina 'nya o2 -konton' (Bild: NEWSAMPix)

Spegelläsaren Rob Prowse kontaktade den här veckan om en tvist han hade med O2 i mer än en månad.

Läsaren sa att allt började i december när han fick en serie brev från telegiganten som hälsade honom välkommen till sina två nya konton - ett drag Rob inte visste något om.

I december förra året fick jag två nya O2 -konton i mitt namn och på min hemadress - ingen av dem gjordes av mig.

Från vad jag sedan har upptäckt via O2 gjorde bedragaren detta i en Carphone Warehouse -butik och samlade helt nya iPads och iPhones vid den tiden. De använde falska bankuppgifter för en autogiro med ett Monzo -konto och gick sedan ut ur butiken med varorna.

Jag blev medveten om det när det började komma brev från O2 som informerade mig om mina nya konton. Jag ringde genast O2 och varnade dem för den bedrägliga aktiviteten. Jag bad om att kontrakten stängdes och att kreditansökningarna skulle tas bort från min kreditfil. Sex veckor senare har fortfarande ingenting gjorts. Kontona förblir öppna och Experian visar fortfarande kreditansökningarna, plus en skuld hittills på £ 920+ till O2.

Jag har ringt O2 vid ett antal tillfällen, men har studsats runt på olika avdelningar. De säger att de har varit 'upptagna' under jul- och nyårsperioden. Nu är det nästan februari.

Jag tittar för närvarande på att köpa en fastighet och jag är orolig för att detta kan påverka mina tillgängliga inteckningsprodukter/räntor och därför kosta mig pengar. Vad ska jag göra?

NEWSAM Money & apos; s svar:

Rob är förståeligt nog orolig för hur detta kommer att påverka hans inteckning ansökan (Bild: Getty Images)

Kära Rob,

ronnie tayler-morrison

Det är ingen överraskning att du är orolig för hur detta kommer att påverka dig. Det har inte bara orsakat dig enorm ekonomisk stress, men det kan också kosta dig en topplåneavtal eftersom markörer kan ligga kvar i din kreditfil i upp till sex år.

Efter att ha pratat med både Carphone Warehouse och O2 har jag lärt mig att detta var ett fall av identitetsbedrägeri.

Det är troligt att dina uppgifter skördades långt innan bedragaren gick in i affären - vilket skulle förklara varför de kunde klara alla säkerhetskontroller.

Detta förklarar dock inte hur de kunde teckna två nya kontrakt med ett helt tillverkat Monzo -konto.

vem är på jag är en kändis 2016

Ändå har återförsäljaren bett om ursäkt för blandningen som ägde rum i en av dess butiker.

En taleskvinna sa till mig: ”Våra kollegor utbildas regelbundet i hur man upptäcker tecken på identitetsbedrägeri vid försäljningsstället och vi har system för att fånga och rapportera fall där vi ser dem.

'I detta fall inträffade identitetsstölden innan någon interaktion med vår butik och personen kunde därför dela med sig av alla detaljer som återförsäljare i allmänhet letar efter innan de slutför en transaktion.

'Vi beklagar ändå den upplevelse som Prowse fick av dessa kriminella och vi kommer att kontakta honom för att ge råd om hur han skyddar hans personliga information i framtiden.'

O2 har nu också kommit överens om att stänga båda kontona och torka 920 pund på din kreditfil.

Eftersom kontrakten inte öppnades via O2 sa det att det inte hade någon anledning till oro och därför som standard skrev till dig när du inte klarade dina betalningar.

Telekomjätten sa att dess kundservice inte lyckades leverera enligt sin vanliga standard - och har nu gått med på att torka ut den utestående £ 920 -avgiften och stänga de två bedrägligt köpta kontona.

Betalningarna har nu stoppats och din kreditfil återförts - med alla röda flaggor borttagna.

Återförsäljaren har också erbjudit att betala dig £ 75 som en gest av goodwill för att täcka eventuella kreditkontrollavgifter och olägenheter - om du väljer att acceptera detta är efter eget gottfinnande.

var är dans på is filmad 2019

En taleskvinna sa till mig: 'O2 tar bedrägeri och kundernas säkerhet på största allvar. Vi är ledsna att tjänsten som Mr Prowse fick föll under våra förväntade standarder i det här fallet och har pratat med honom och erbjudit £ 75 att krediteras hans konto, vilket avvisades.

'Det bedrägliga skuldbeloppet på 900 pund har tagits bort, hans kreditfil har ändrats och all korrespondens till hans adress har stoppats.'

varning

Money Troubles syftar till att vara informativ och engagerande. Även om det kan innehålla tips och information, utgör det inte råd och ska inte användas som grund för några ekonomiska beslut.

All information i detta inlägg var korrekt vid publiceringsdatumet.

Se Även: