Mammas kalla 999-samtal ringde nästan två timmar efter att en rökande pojkvän slog sin son till döds

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Detta är det dramatiska samtalet från en ung mamma från 999 efter att hennes pojkvän tog en pojkvän till döds under en drink och narkotika.



Ronnie Tayler-Morrison, 22, ringde det kyliga samtalet nästan två timmar efter att 13 månader gamla Noah Serra-Morrison tros ha slutat röra sig.



Den lilla pojken hittades död den 21 november 2015 efter att ha drabbats av 15 frakturer i kroppen, inklusive ett sex tum långt sår över hans skalle.



I ett nytt ljudklipp hörs Tayler Morrison gråta när hon säger till en 999 -avsändare: 'Snälla, skynda dig, min son andas inte.'

Som svar försöker operatören lugna ner henne och säger: 'OK, lyssna på mig, jag ska berätta hur man ger mun-till-mun, OK?'

Noah Serra-Morrison hittades död den 21 november 2015 efter att ha lidit 15 frakturer i kroppen

Noah Serra-Morrison hittades död den 21 november 2015 efter att ha lidit 15 frakturer i kroppen (Bild: PA)



Mamma Ronnie Tayler-Morrison, 22, dömdes idag för att ha orsakat eller tillåtit ett barns död

Mamma Ronnie Tayler-Morrison, 22, dömdes idag för att ha orsakat eller tillåtit ett barns död (Bild: PA)

Mannen informerar sedan Tayler-Morrison om hur man utför mun-till-mun-återupplivning och kompressioner på sin lilla son.



Men hon ropar tillbaka: 'Han andas inte, han rör sig inte.'

Strax efter hör mamma att sjukvårdare anlände till hennes hem. Avsändaren säger till henne: 'OK, du måste släppa in dem.'

Tayler-Morrison kan sedan höras berätta för läkarna att Noah föll ur sin barnsäng för ett tag sedan & apos; grät: 'Snälla hjälp mig.'

Samtalet gjordes klockan 3.27 på dagen för barnets död.

En timme och 42 minuter tidigare hade Tayler-Morrison sökt online efter fraserna, & my baby är sårad, & apos; och & apos; Min bebis andas men rör sig inte, hörde en domstol.

Hardeep Hunjan, 27, dömdes för 13 månader gamla Noahs mord

Hardeep Hunjan, 27, dömdes för 13 månader gamla Noahs mord (Bild: PA)

Tayler-Morrison berättade för en 999-operatör att hennes bebis inte rörde sig & apos; och & apos; andas inte & apos;

Tayler-Morrison berättade för en 999-operatör att hennes bebis inte rörde sig & apos; och & apos; andas inte & apos; (Bild: PA)

Hon ringde sedan till sin syster i tårar och sa att hennes son hade ramlat ur sin spjälsäng.

montague george hector horner

Men det var bara en timme och 14 minuter efter det andra samtalet, till hennes syskon, som mamma så småningom kontaktade räddningstjänsten, hörde domstolen.

Ljudklippet kommer när Tayler -Morrisons pojkvän - Hardeep Hunjan - har dömts för att ha slagit Noah ihjäl i sitt hem i Luton, Bedfordshire.

Det dramatiska 999 -samtalet

Avsändare: 'Olycka och nödsituationer, berätta exakt vad som har hänt.'

Ronnie Tayler-Morrison (gråter): 'Snälla, kan du skynda dig. Min son andas inte, han andas inte, han andas inte, han andas inte. '

Avsändare: OK, lyssna på mig. Jag ska berätta hur man ger mun-till-mun, OK? [Han ger sedan instruktioner].

Tayler-Morrison: 'Han andas inte, han rör sig inte.'

Avsändaren instruerar sedan mamman att göra kompressioner på Noah innan han frågar: 'Vad gör han?'

Tayler-Morrison: 'De står vid dörren.'

Avsändare: 'OK, du måste släppa in dem.'

Tayler-Morrison öppnar dörren till läkarna och berättar för dem att Noah föll ur sin spjälsäng för ett tag sedan & apos ;. Hon gråter: 'Snälla hjälp mig.'

Hunjan, 27, misshandlade barnet så allvarligt att hans kropp såg ut som ett offer för en krockolycka, hörde domstolen.

Juryn frikände Tayler-Morrison för mordet men fann henne skyldig till att ha orsakat eller tillåtit ett barns död och grymhet mot en person under 16 år.

Hardeep Hunjan, 27, som har fällts skyldig vid Luton Crown Court för mordet på sin flickväns 13 månader gamla son Noah Serra-Morrison, som dog av huvudskador

Hunjan orsakade massiva huvudskador på toten under en drink och droger (Bild: PA)

Mamman berättade för juryn den natten hennes son dog att hon svimmade och kom runt med sin pojkvän som berättade att Noah hade ramlat ur sin spjälsäng.

Hunjan dömdes också för grymhet mot en person under 16 år.

Paret kommer att dömas i morgon eftermiddag efter en sex veckors rättegång vid Luton Crown Court.

Båda hade sagt att den andra var ansvarig för Noahs mord på lägenheten som de alla delade.

Noahs död på grund av sin mammas arbetslösa, drogmissbrukande pojkvän kom efter att han hade utstått veckors våld, där han fick 15 benbrott i armar, ben och vänster fot.

Efter hans död av en massiv huvudskada hävdade Hunjan att småbarnet hade ramlat ur sin lilla barnsäng i sitt sovrum, vilket resulterade i det enorma såret över hans skalle.

Det var en historia som berättades för ambulanspersonal, grannar och upprepades på Luton and Dunstable Hospital och sedan till detektiver.

Hardeep Hunjan, 27, och hans partner Ronnie Tayler-Morrison, 22. Hunjan har dömts skyldig vid Luton Crown Court för mordet på 13 månader gamla Noah Serra-Morrison

Hunjan och Ronnie Tayler-Morrison levde en kaotisk livsstil (Bild: PA)

Men läkarexperter som undersökte barnets kropp, som var täckt av blåmärken, drog slutsatsen att hans skador var så allvarliga att de liknade dem som sannolikt kommer att hittas i en bilolycka eller falla från en byggnad.

Noahs far, Stefano Coiana, sa i ett uttalande efter domen: 'När Noah levde gjorde han mitt liv lyckligt. Det var inte hans jobb att göra mig lycklig men det gjorde han. Han gjorde det genom att bara vara här.

'Han fullbordade mitt liv - han gjorde livet värt att vara här, värt att vakna på morgonen och värt att försöka om och om igen även när jag misslyckades.'

Han beskrev Noah som 'det viktigaste för mig' och tillade: 'Jag hade någon som älskade mig och jag älskade honom.

”Det var bra att älska Noah. Han älskade mig villkorslöst - vad kan du säga för att beskriva hur det känns? Det var bara så, väldigt bra. Jag ser inte mycket i min framtid utan honom. '

Huset där Noah Serra-Morrison bodde, som Hardeep Hunjan, 27, har befunnits skyldig vid Luton Crown Court för mordet på sin flickväns 13 månader gamla son som dog av huvudskador

Huset i Luton där Noah bodde (Bild: PA)

Detektiven fick veta att Noas skador sannolikt skulle ha orsakats av att barnet avsiktligt och våldsamt svängde mot en vägg eller ett golv eller genom att hans lemmar vrids med 'kraftig kraft'.

Skadorna kunde inte ha orsakats av misstag, fick de veta

Hade han överlevt hade den lilla pojken blivit allvarligt hjärnskadad.

Under rättegången såg juryn chockerande bilder av parets 'kaotiska' livsstil som drevs av alkohol och droger.

Efter den lilla Noahs död i november förra året vid lägenheten i Crawley Road, Luton, där han bodde tillsammans med sin mamma och Hunjan, tog gripare beslag på mobiltelefoner från paret.

Juryn fick höra att iPhone som tillhör Tayler-Morrison granskades noggrant.

Detektivkonstabel Solomon Beere fick i uppgift att gå genom textmeddelanden, foton och videoklipp i telefonen.

Noah Serra-Morrisons sovrum, då Hardeep Hunjan, 27, har befunnits skyldig vid Luton Crown Court för mordet på sin flickväns 13 månader gamla son som dog av huvudskador

Noas sovrum och barnsäng, där han hittades livlös (Bild: PA)

Han berättade för domstolen hur han hittade ett fotografi i telefonen, daterat den 8 juli förra året, som visade att Tayler-Morrison poserade med en handfull växtbaserad cannabis.

Polisen berättade sedan för juryn hur han upptäckte ett foto, daterat den 20 september, som visade en 11 månader gammal Noah med en cannabisfog bakom sitt högra öra.

Han hittade videoklipp som visar paret som röker cannabis.

På natten den 19 november, med bebis Noah bara timmar från döden, filmades Hunjan och rökte tre leder samtidigt genom ett hemgjord rör.

Reggaemusik kunde höras spela i bakgrunden och Tayler-Morrison gick sedan med för att röka lederna genom röret.

Båda visades leende brett och vid ett tillfälle kunde Hunjan höras skratta hysteriskt åt Tayler-Morrison när hon tycktes försvinna i sömn.

Noah föddes i oktober 2014 och bodde ursprungligen i en lägenhet med sin biologiska pappa och Taylor-Morrison i Northolt, Middlesex.

Men i början av 2015 slutade hennes förhållande till Mr Coiana och hon började ett nytt med sin medtalsman, Hunjan, som var känd som 'H'.

zombieland 2 släppdatum i Storbritannien

Tayler-Morrison berättade för juryn: ”Han var utmärkt med Noah. Han var en riktig barnmänniska - han var bra med bebisar. Han var inte en typisk asiat. Vi rökte och drack och vi gillade att gå ut. Vi var utåtriktade människor. '

Hunjan, som hade vuxit upp i en sikh -familj, var känd för att ha ett humör och hade suttit i fängelse för våld. Han dömdes för grov kroppsskada och misshandel.

Han drack och rökte regelbundet cannabis, som han köpte i bulk, sålde mängder till vänner och använde de pengar han tjänade för att köpa mer.

Domstolen hörde senast i somras att det ofta förekommit argument i hushållet.

Åklagare Jane Bickerstaff QC sa att parets relation drevs av alkohol och cannabis och baserades på 'kärlek, svartsjuka och kontroll'.

En postpolis som hittades i hennes dagbok läste: 'Jag ser inte livet utan honom och så mycket som det här låter egoistiskt vet jag att jag älskar Noah, men jag älskar Hardeep mer.'

På frågan i vittnesbåsen om bilden av hennes son med cannabis bakom örat som hade hittats på hennes telefon, sa Tayler-Morrison som sa att hennes föräldrar hade indiskt arv, berättade för domstolen: 'Det är en spliff. Det är ett foto. Det betydde ingenting. Det fanns inget syfte bakom det. '

Hon sa att fotot inte var ett tecken på respektlöshet mot Noah och hon trodde att hennes partner, som hon kallade H, tog bilden.

Domstolen hörde att de tre kortvarigt bodde i Hull innan Tayler-Morrison fick en lägenhet med två sovrum i Luton.

Hunjan flyttade snabbt in hos henne och Noah och snart hade de skaffat sig en hund, ett Bulldog-Mastiff-kors. Grannar hörde ofta paret bråka, väggar bankade och ett barn grät.

Han hade gripits för att ha orsakat grov kroppsskada på en kvinnlig granne och var tvungen att logga in regelbundet på Lutons polisstation.

I Luton ville mamman ha lite att göra med hälsobesökare för sin son. En var tvungen att kalla henne på lägenheten, efter att ha blivit medveten om Noahs ankomst till Luton.

Mamman och hennes älskare fick veta att spjälsängen de hade för honom var för liten.

Två veckor före hans död märkte Noahs mormor - som var mor till sin riktiga pappa - ett kraftigt blåmärke i barnets ansikte.

Maria Serra sa att det sprang från hans tempel, ner i ansiktet och under hakan.

Hon berättade för domstolen att när hon förhörde Tayler-Morrison fick hon veta att hunden hade hoppat på pojken och repat honom medan han lekte.

Tidigt på fredagen den 20 november tog Hunjan barnet med sig till en närliggande Sainsbury-butik där han köpte vodka till honom och Tayler-Morrison.

ny teknik prylar 2013

Senare samma kväll gick han ut på egen hand för att köpa en liter flaska vodka och ett paket is.

Tillbaka i lägenheten drack de och rökte cannabis.

Tayler-Morrison berättade för juryn att hon hade tre glas vodka och rökt ett antal fogar.

Hon sa att hon inte kunde komma ihåg någonting förrän Hunjan väckte henne och berättade att han hade hittat Noah ur sin spjälsäng och låg i golvet.

Han berättade för domstolen att Tayler-Morrison hade `` mosat '' den natten när de låg på golvet i sin lounge och drack, rökte cannabis och lyssnade på musik.

Hunjan sa att han lämnade henne på golvet sent den kvällen medan han gick ut till en lokal kycklingaffär för att köpa en takeaway -måltid.

När han kom tillbaka sa han att hon fortfarande låg på golvet men när han gick för att kontrollera Noah fann han barnet ur sin spjälsäng och låg på golvet med sitt högra öga 'halvt stängt' och svarta prickar synliga på hans panna och en rött märke under näsan.

Trots Noahs skador dröjde paret med att ringa efter ambulans i nästan en och en kvart.

Under den tiden använde Tayler-Morrison sin telefon för att söka på Internet och googlade söktermerna 'My baby is hurt' och '& my baby andas men rör sig inte'.

Hunjan tog barnen under en dusch i ett försök att tvätta bort eventuella rättsmedicinska bevis, sa åklagaren.

När Tayler-Morrison så småningom ringde 999 till ambulanstjänsten och berättade för operatören i telefon att hennes son inte andades efter att ha fallit ur hans spjälsäng, fick hon instruktioner om hur man administrerar mun-till-mun-livräddning och HLR .

När den första ambulansbesättningen så småningom kallades till lägenheten cirka klockan 3.30 på morgonen lördagen den 21 november, hävdade Tayler-Morrison att Noah hade ramlat ur sin spjälsäng.

Hans hjärta hade slutat slå och han andades inte.

Pojken fördes till sjukhus men förklarades död klockan 04.10 den morgonen.

En läkare berättade för poliser som hade kommit till sjukhuset att förklaringen från mamman till skadorna på pojken var 'misstänksam' och inte förenlig med ett fall från en spjälsäng.

När poliser strax efteråt gick till lägenheten hittades Hunjan gömd under en täcke i köket och greps.

Familjeförklaringar i sin helhet:

Pappa Stefano Coiana sa:

'När Noah levde gjorde han mitt liv lyckligt. Det var inte hans jobb att göra mig lycklig men det gjorde han. Han gjorde det genom att bara vara här.

'Han fullbordade mitt liv - han gjorde livet värt att vara här, värt att vakna på morgonen och värt att försöka om och om igen även när jag misslyckades.

'Jag hade någon som älskade mig och jag älskade honom.

”Det var bra att älska Noah. Han älskade mig villkorslöst - vad kan du säga för att beskriva hur det känns? Det var bara så, väldigt bra. Jag ser inte mycket i min framtid utan honom. '

Noahs farmor, Maria Serra, sa:

'Han var väldigt fräck, tyckte om musik, tyckte om att bli sjungen för honom och allt som är bra i livet kan du hitta i uttrycken på Noas ansikte.

'Noah var tillgiven och hans kärlek till människorna i hans liv kände inga gränser.'

Noahs mormor, Varsha Patel, sa:

'Hans tidiga avresa har lämnat ett stort tomrum i våra liv, eftersom han var älskad av oss alla.

'Nolly kommer att bli mycket saknad men aldrig glömd. Han kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan för alltid. Vår förlust, himmelens vinst. '

Se Även: