'Mile långa' köer utanför Sports Direct -butiker - trots vissa krav på bojkott

Sports Direct

Ditt Horoskop För Imorgon

Hundratals shoppare har avbildats utanför Sports Direct -butiker i hela England, efter att kedjan öppnade dörrarna igen med en sällsynt 50% rabatt på rabatter & apos; för NHS -arbetare.



Folkmassorna avbildades klockan 7 på måndagsmorgonen i hopp om att göra fynd bara en dag efter att en filial beordrats stänga av polisen .



Företaget, som stängde sina dörrar i mars, är en av tusentals återförsäljare som öppnar igen den här veckan när åtgärderna för avstängning lindras.



I Sunderland rapporterade kunderna milslånga köer när kunderna kämpade för rabatter - med liknande scener på flera andra filialer.

Christian Metson, som arbetar för NHS, gick med i kön utanför Sports Direct på Oxford Street i centrala London.

'Jag är bara här för rabatten, annars skulle jag inte vara här', sa 33-åringen.



I Hulls centrum sågs kunder köa runt kvarteret för att hämta sportkläder klockan 06.00.

brottningsevenemang Storbritannien 2018

Hundratals människor köar utanför Sports Direct i Liverpool (Bild: Andrew Teebay/Liverpool Echo)



Shoppare hoppades få hand om 50% rabatt (Bild: Liverpool Echo)

På twitter klagade kunderna över social distansering i Warrington, medan köer i Sunderland sprang en hel mil.

I Silverlink, Newcastle, stod kunderna i tre timmars väntan på att komma in som en del av kedjans en-i-ett-ut-policy.

Men eftersom mängder av kunder gör fynd har andra lovat att bojkotta företaget över dess behandling av personal under lockdown.

'Människor har fruktansvärt korta minnen, det var inte så länge sedan Sports Direct misshandlade personal under en global pandemi och nu står alla i kö i en och en halv timme för att få lite billiga Slazenger och Lonsdales', twittrade en kvinna online.

strikt kom dansande graeme swann

'När butikerna öppnar igen, här är din vänliga påminnelse om att INTE handla i Sports Direct efter att Mike Ashley utsatt sin personal för liv genom att vägra stänga och sedan få dem att arbeta i tomma butiker. Handla INTE i Sports Direct idag, säger en annan.

'Vad hände med beslutet att shoppa bojkotta Sports Direct på grund av orättvis behandling av anställda under lockdown?'

(Bild: Liverpool Echo)

Idrottsjätten blev först skjuten i mars efter att ha höjt priserna när Storbritannien var inlåst.

Vid den tiden sa Sports Direct att priserna höjdes - med upp till 50% - för att lindra trycket som orsakas av personalbrist.

Företaget sa att de drabbade produkterna tidigare hade blivit kraftigt rabatterade och fortfarande såldes för mindre än det rekommenderade detaljhandelspriset.

Det vägrade senare att stänga trots regeringens order.

Ekonomichef Chris Wootton skrev i ett brev till personalen: ”Vi har ett stort utbud av sportutrustning som är utformade för att träna hemma ... hemträning är verkligen det populäraste ämnet på sociala medier efter själva coronaviruset.

'Mot bakgrund av nedläggningen av gym har efterfrågan på dessa typer av produkter ökat exponentiellt när befolkningen vill upprätthålla en hälsosam livsstil.

'Följaktligen är vi unikt väl lämpade att hjälpa till att hålla Storbritannien så passformiga och friska som möjligt under denna kris och därför kommer våra Sports Direct- och Evans Cycles -butiker att förbli öppna där det är möjligt för att vi ska kunna göra detta (i enlighet med regeringens regler) nuvarande social distansering).

Dua Lipa Brit Awards 2019

(Bild: Andrew Teebay/Liverpool Echo)

'Det finns ingen annan som har sortimentet av produkter och butiker för att göra detta rimligt tillgängligt för hela befolkningen.

vilken kanal är liverpool vs barcelona

'Tack för dina otroliga insatser under den här tiden.'

Men efter kritik från både riksdagsledamöter och personal gjorde företaget en U-sväng och gick med på att stänga alla filialer omedelbart.

Två månader senare, då framkom att chefer fick höra att de arbetade under tiden, eventuellt bryta mot lagen.

De hävdade att de hade blivit ombedda att packa ihop butikslager så att de kunde returneras till gruppens lager och säljas online.

'Tills regeringen säger att vi måste gå tillbaka och skyddet finns där går jag inte', sa en arbetare.

'Alla är rädda', sa han. 'De betalar oss låga löner länge och vi har jobbat övertid i flera år ... Varför måste jag vara rädd och sannolikt sprida sjukdomar om de inte ger oss något.'

Se Även: