Nya körregler kan snart innehålla böter på £ 70 för dem som parkerar på trottoaren

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Parkering på trottoarer kan snart förbjudas i hela England med böter på £ 70 enligt nya lagar som förväntas införas i år.



Den nya lagstiftningen skulle förbjuda asocial parkering för att göra trottoarer säkrare för familjer och personer med funktionshinder och synskador.



Denna lagändring - som redan finns i London - svarar på klagomål om beläggningsparkering och de ökade riskerna för dem som litar på dem att resa.



Transportdepartementet (DfT) lanserade först ett förslag i de nya reglerna i september förra året.

Det kan hindra vägar för personer med funktionsnedsättning (Bild: Getty Images/Tetra images RF)

Den angav tre alternativ för att underlätta för råd att förbjuda beläggningsparkering - ge lokala myndigheter befogenhet att böta förare som parkerar på stigar och ett direkt förbud.



Den offentliga samrådstiden slutade den 22 november med ett resultat väntat omedelbart.

En taleskvinna för DfT berättade för The NEWSAM att regeringen nu samlar in svar efter att ha fått 'överväldigande' feedback.



Förslagen följer en granskning som visade att en tredjedel av synskadade och nästan hälften av rullstolsburna var mindre villiga att gå ut ensamma på grund av asocial beläggningsparkering.

Daryl Tavernor, en digital reklamkonsult som har använt en rullstol sedan han var 8, sa att beläggningsparkering ofta begränsar var han kan gå.

Tycker du att beläggningsparkering borde förbjudas? Låt oss veta i kommentarerna nedan

maplin stänger försäljning

Jag är en rullstolsanvändare med ett genetiskt tillstånd som kallas Spinal Muscular Atrophy, sa han.

Storbritanniens bostadsområden, särskilt nybyggda fastigheter, lider av dåliga parkeringsvanor. Folk verkar bara dumpa sina bilar på trottoaren, hjul pekar ut och lämnar lite utrymme för fotgängare att säkert passera.

Som rullstolsanvändare skapar detta stora problem. Vi kan inte bara glida förbi ett gap eller gå runt bilen på vägen. Jag måste ofta använda vägen istället för trottoaren på grund av hänsynslös parkering.

Regel 244 i motorvägskoden säger: Du får inte parkera helt eller delvis på trottoaren i London och ska inte göra det någon annanstans om inte skyltar tillåter det.

Om resten av Storbritannien följer London, skulle parkering på gräskanter och ramper som förbinder privat egendom med vägar också vara förbjuden.

De enda undantagen från parkeringsreglerna i London är när skyltar anger att det är säkert att göra det eller för lossning av leveranser. Utanför huvudstaden är det för närvarande bara lastbilar som förhindras från beläggningsparkering.

Riktlinjerna är för närvarande ganska förvirrande för bilister, säger Mark Tongue, chef för Select Car Leasing.

En rapport från bilföretaget visade att lokala myndigheter skulle ha befogenhet att utfärda en böter på £ 70 om ett fordon betraktades som ett hinder - inklusive om det stod parkerat utanför förarens hem.

Ett parkeringsförbud för trottoaren behövs 100% i hela landet - allt som sätter fotgängare i ökad risk kräver åtgärder, sade Tongue.

Den information som ges hittills är dock något förvirrande för förare. För närvarande finns det inga tydliga riktlinjer för dem som parkerar på trottoaren på grund av att de inte har plats på egen bil. De flesta hushåll har mer än en bil, så det blir intressant att se var bilister förväntas parkera om inte på trottoaren utanför sina hem.

Tydlig vägledning krävs för förare så att de vet rätt plats att parkera för att undvika böter.

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: