Maplin återvänder ett år efter att ha stängt för gott - och Warren Evans följer efter

Maplin Electronics

Ditt Horoskop För Imorgon

Maplin har varit öppen för online -beställningar sedan slutet av januari(Bild: IF)



Två stora butiker som stängde för gott förra året kommer att starta om online, det har avslöjats.



Warren Evans, som kollapsade i administration i februari förra året, kommer att öppna igen för affärer denna vecka, medan Maplin har varit öppen för online -beställningar sedan slutet av januari, även om det är oklart vem som ligger bakom väckelsen.



Warren Evans, som drivs av ett litet team inklusive tidigare anställda, kommer att erbjuda ett utbud av madrasser för vuxna och barn - det kommer att fungera online och levereras endast i Storbritannien.

Webbplatsen går live tisdagen den 12 mars med förregistrerade kunder som kan lägga beställningar.

I ett samtal med Press Association sa ägaren till Warren Evans att det skulle vara det 'första ansedda online madrassföretaget'.



'Det finns bara sex madrasser inom intervallet', sa han. 'Fyra av dem vi gör med noll vinst för barn, eftersom de ofta säljs otillräckliga och för dyra produkter.'

Ägaren till Warren Evans sa att det skulle vara det 'första välrenommerade online madrassföretaget' (Bild: Getty Images)



Alla produkter är gjorda av naturmaterial och kunderna kan välja en gratis provperiod på 40 nätter för att testa madrassen. Priserna kommer att variera från £ 290 till £ 1,950.

Evans tillade att han inte har varit imponerad av kvaliteten på madrasser som sålts av en nyutvecklad återförsäljare de senaste åren.

'Jag tror inte att någon av dem kommer att göra sin garantitid, än mindre vara tillfredsställande för konsumenten,' sa han. 'Det mesta jag ser är massiva annonsbudgetar.'

när ska Billie faiers bebis beräknas

Den ursprungliga Warren Evans grundades 1978 och hade före administrationen över 280 anställda och hade 14 utställningslokaler.

'Att förlora den verksamhet som mitt team och jag kärleksfullt skapade och vårdat till 14-butiksframgångarna var en fullständigt hjärtskärande upplevelse', säger Evans.

'De utmanande marknadsförhållandena satte oss under enorm press och trots våra bästa ansträngningar för att övervinna dem visade de sig för mycket - och som med många av de stora gatunamnen var vi tvungna att stänga.'

Samtidigt har Maplin varit öppen för online -beställningar sedan slutet av januari, även om det är oklart vem som ligger bakom väckelsen.

Varumärket - inklusive webbplatsen och sociala medier - såldes till en mystisk köpare efter att administratörer från PwC gick in förra året.

Enligt ansökningar hos Companies House är det nya företaget registrerat i ett samarbetsrum i västra London. Dess enda direktör är skattekonsulten Stephen Hoy.

Meddelanden som läggs ut på Maplins Twitter indikerar att vissa tidigare anställda i den kollapsade kedjan är anställda av den nya inkarnationen.

Maplin svarade inte på upprepade begäranden om kommentar.

De två återförsäljarna följer i nittiotalskedjan Woolworths fotspår, som lanserades online 2009 efter att ha kollapsat på huvudgatan. Det har sedan bytts ut mot Shop Directs befintliga märke Very.co.uk.

I ett uttalande på webbplatsen lyder det: 'VARMT varmt välkomna till våra Woolworths -kunder! Om du inte visste det har Woolworths webbutik stängt sina virtuella dörrar för sista gången (sorgligt ansikte) men den goda nyheten är att du fortfarande kan använda ditt Woolworths -konto för att handla på Very! '

Vilka kedjor skulle du vilja se göra comeback? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Läs mer

Stängning av stora gator
Fler House of Fraser -butiker stänger Asda -arbetare uppmanades att teckna nya kontrakt William Hill stänger 700 spelbutiker M&S skulle kunna stänga ännu fler butiker

Se Även: