Strictly Come Dancing: Erin Boag tappar TRE STEN efter förlossningen

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Steve Bainbridge / Roy Fisher)



När höggravid Strictly Come Dancing -stjärnan Erin Boag stod på vågen och såg de alarmerande siffrorna, snyftade hon.



Dansaren hade staplat på en enorm FYR STEN. Och hon var livrädd för att för alltid förlora den fantastiska figur som hade förundrat seriens publik i ett decennium.



Men idag kan vi avslöja hur den 39-åriga professionella dansmästaren hittade svaret på hennes rädsla i slutet av en & apos; Rainbow & apos ;.

Och det har hjälpt henne att fälla en anmärkningsvärd TRE STEN sedan hon födde 7lb 6oz baby Ewan av oplanerad kejsarsnitt för 12 veckor sedan.

Erin säger: Jag tittade på en tv -dokumentär om överviktiga och hela deras matintag i en vecka låg på ett bord. Det var alla samma färg: beige.



Rostade potatisar

Erin har förvisat kolhydrater och & apos; beige & apos; mat från hennes diet efter graviditeten

jiah khan död kropp

Sedan lade de upp en hälsosam kost på ett annat bord, full av livfulla färger. Tanken är att om du lägger in ljusa, färska färgglada livsmedel i din kropp och undviker bearbetat skräp, är du i allmänhet på rätt väg. Det är enkelt men det fungerar.



Vad Erin hade upptäckt var Color Diet - även känd som Rainbow Diet - och i kombination med en träningsplan gjorde det tricket för henne.

Att se hennes vikt valsa bort var en sådan lättnad.

Hon säger: Jag skäms inte för att säga att jag stod på vågen halvvägs genom min graviditet och jag brast ut i gråt när jag såg hur mycket jag hade lagt på mig.

Erin Boag

Strictly Come Dancing-stjärnan Erin Boag var skräckslagen över sin viktökning med fyra stenar (Bild: Roy Fisher)

Det kanske låter ytligt, men att vara i bra form är en del av mitt jobb. En av anledningarna till att jag bestämde mig för att skaffa barn i senare liv var att fokusera på min karriär. Jag hade varit en smal storlek åtta i flera år. Plötsligt var jag fet - inte bara på min bump utan överallt och det kändes hemskt.

Jag var inte beredd på hur mycket min kropp skulle förändras.

Jag grät till min man och sa att jag kände mig så fet och ful. Han var fantastisk men inget någon annan sa till mig fick mig att må bättre.

Jag hade fruktansvärd sjukdom de första månaderna och det enda som gjorde att jag fick mage var massor av tunga kolhydrater, potatis, bröd och pasta.

'Jag åt som om jag tränade varje dag på Strictly, men jag tog inte bort det så jag höll på kilona. När du har en bebis blir du fet på platser du aldrig ens trodde att du skulle kunna göra och det påverkar verkligen ditt självförtroende.

Vissa människor kan vara nöjda med att skaffa barn och inte gå ner i vikt direkt, men det var jag inte. Jag ville bli en smaskig mamma och jag var fast besluten att göra det.

Erin Boag

Erin Boag ser fantastisk ut efter att ha tappat tre stenar efter att ha fött sitt första barn (Bild: Steve Bainbridge)

Så två veckor efter förlossningen började Erin 5 fot 6 tum lång följa den färgdiet hon hade sett på TV.

Den låg fetthaltiga, låga kolhydratregimen som bygger på att äta så många färgglada livsmedel som möjligt har hjälpt henne smal från 13: a till knappt 10: e. Och leendet på hennes ansikte matchar hennes sexiga nya figur. Hon säger: Färgdieten är inte något specifikt för barnets viktminskning - det är för alla som vill ha en hälsosam livsstil.

Erin bytte potatis och pasta för levande färsk frukt och grönt och magert kött och fisk. Hon avslöjar också ett praktiskt trick för att köpa godis till sin affärsman Peter O’Dowd - men bara de hon inte gillar själv!

Erin är lyckligt nöjd med bebisen Ewan och maken Peter, men handlade inte om utbuktningen

Kombinerat med fyra gymbesök i veckan har hennes strikta kost tillåtit henne att gå ner tillräckligt mycket för att börja dansa med 47-åriga partnern Anton du Beke bara två månader efter förlossningen.

Hon säger: Min kropp hade förändrats så mycket under graviditeten att Anton såg helt chockad ut. Vi har dansat tillsammans i flera år och jag kände inte igen mig. Han pekade på mina bröst och sa: 'Hur ska du passa dem i en dansklänning?'

Han hade rätt - jag hade gått från en bekväm 32C till att spilla ur en 34E och jag såg hemsk ut. Jag älskade allt med att vara mamma förutom vad det gjorde med min figur.

Erin, som har varit gift med Peter i fem år, hade hållit på med sitt energiska jobb under stora delar av graviditeten. Hon dansade inför tusentals i Royal Albert Hall när hon var 23 veckor borta.

Men så slog hennes graviditet fast. Och en oplanerad kejsarsnitt som orsakades av sällsynt graviditetstillstånd polyhydramnios innebar att hon direkt efter förlossningen var förbjuden att träna i sex veckor. Jag var på gymmet två dagar före förlossningen och gick på löpbandet med handvikter i uppförsbacke eftersom jag kände att jag kunde, säger hon.

Erin Boag

Som dansare var Erin van vid att vara spänd och tonad (Bild: Getty)

Sedan när jag kom ut från teatern kom en sjuksköterska in i mitt sjukhusrum och sa: ”Jag vet vem du är och du ska inte göra någon träning innan vi säger att du är redo.” Jag kände att jag hade blivit ropad av en skola lärare men det fick mig att inse att detta var allvarligt.

Endast ungefär en procent av gravida kvinnor utvecklar polyhydramnios men det kan vara farligt. Det betyder att det är för mycket vätska som omger barnet i livmodern.

Jag gick på min 39 veckors skanning som planerat i april och läkaren sa till mig att de behövde få ut barnet så snart som möjligt eftersom han inte skulle släppa in i födelsekanalen på grund av vätskan.

Jag hade kejsarsnittet utan att tänka eftersom hans säkerhet var viktigast. Men det var först efteråt som jag insåg att det innebar att jag inte skulle kunna träna.

Bara sex veckor efter hennes operation startade Erin en rigorös träningsregim på Nuffield Health. Hon tränar en timme fyra gånger i veckan, gör intervallträning på roddmaskinen, boxar och lyfter vikter.

Jag jobbar hårt för jag vet att det finns ett mål i slutet av det, säger hon.

Ewan går upp klockan 06.00 och sedan går jag till gymmet och kommer tillbaka innan hans pappa går till jobbet - han märker knappt att jag är borta. Det är psykiskt lika mycket som fysisk hälsa jag vill - och att börja dagen med träning är bra för det.

Jag vet att jag gör något positivt för att få tillbaka min figur och min energi.

Paul Quick, fitnesschef, på Nuffield Health i Surbiton, South West London, utarbetade Erins träningsregim. Han sa: Som elitartist lyckades hon utföra alla övningarna korrekt.

Att komma tillbaka för snabbt för att träna efter en nyfödd slutar ofta med obehag, smärta eller skada. Jag gör mitt bästa för att minimera risken. Det ska vara en rolig, engagerande upplevelse.

Nu en smal storlek 10, Erin är en sten och en klänningsstorlek bort från sin målvikt före baby. Hon planerar att smala tillbaka till sin gamla storlek i tid för sin turné med Anton, som börjar i januari.

Erin Boag

Richard Arnold och Erin Boag (Bild: PA)

Ändå är hon fast vid att hon inte kommer att återvända till Strictly - där hon senast dök upp med Richard Arnold 2012.

Jag ser fram emot att komma tillbaka på turné men jag njuter ännu mer av att vara mamma. Det är det bästa jag någonsin gjort, säger hon

Jag älskade min tid på Strictly men det var riktigt fullt på - massor av resor och träning sju dagar i veckan. Jag skulle hata att göra det igen och sedan spendera all min tid med att önska att jag var hemma med min son.

Black Friday tabletter 2018 Storbritannien

Han är helt perfekt och jag vill vara med honom så mycket som möjligt eftersom han växer så snabbt redan.

Sedan tillägger Erin leende: Plus, så som jag ser det är han en liten påminnelse för mig att hålla mig rak och smal och flytta de sista kilona.

Helt enkelt för att när han blir större blir jag mindre. Vi är ett team!

ERINS DAGLIGA KOST

DAG ETT: Frukost: Två Weetabix, skummjölk en halv banan. Lunch: Halvkartong färsk grönsaksoppa med rågbrödskiva. Middag: Stekt torskfilé med rödbetor, tomat, gurka, bladsallad.

ANDRA DAGEN: Frukost: Müsli med skummjölk och bär. Lunch: Plockningsplatta med tomater, gurka, ostbitar och tesked Branston -pickle med rågbröd. Middag: stek grönsaker med sötsaker, röd paprika, pak choi, vitlök och broccoli

DAG TRE: Frukost - Skål med apelsiner, jordgubbar och en halv banan. Lunch - En halv kartong färsk tomatsoppa med rågbröd. Middag - Laxfilé med ratatouille.

DAG FYR: Frukost - Gröt med skummjölk och honung. Lunch - Kycklingbröst och sallad. Middag - stek nötkött och grönsaker.

DAG fem: Frukost - Färska blandade bär. Lunch - Plocka tallrik med tomater, gurka, kycklingbröst Branston pickle. Middag - Vit fisk med överbliven ratatouille och gröna grönsaker.

Räksallad

Erin bjuder nu på massor av friska sallader med fisk (Bild: Getty)

TRÄNINGSTIPS

Erin går till sitt lokala Nuffield Health -gym fyra gånger i veckan samt går dagligen. Varje timme lång träning består av flera övningar inklusive:

UPPVÄRMNING: Gå på löpbandet i fem minuter. Sträcker sig i 10 minuter, använder ofta en gymboll för att arbeta med kärnstyrkan. Plus cross stretching för att öka flexibiliteten och muskeltonen. W

INTERVALLTRÄNING: Antingen rodd i 10 minuter (stadigt tempo i en minut och sedan snabbt tempo i 30 sekunder) och upprepa tre gånger. Eller cykla (15 minuter cykla i lätt tempo och sedan snabbt tempo en minut i taget). Upprepa tre gånger.

Därefter 20 knäböj, 20 knäupptryckningar och 20 tricepdips.

VIKTTRÄNING: 15 minuter roterande mellan handvikter och stridsrep.

VARMA NER: På löpbandet i fem minuter.

Se Erin träna i detta exklusiva bildgalleri:

Kom i form med Erin Boag Visa galleri

Se Även: