Apples nya vattentäta iPhone 7 lanseras med ny hemknapp, uppdaterad kamera och ny 'jet black' färg

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Efter månader eller rykten har Apple officiellt tillkännagett det iPhone 7 , dess första smartphone som har både vatten- och dammbeständighet.



Avtäckt under företagets efterlängtade lanseringsevent i San Francisco nya iPhone ser inte så annorlunda ut från förra årets iPhone 6S och iPhone 6S Plus-enheter, med samma aluminiumdesign och rundade kanter - men den här gången utan de ikoniska antennlinjerna.



peter crouch spelar golf
Apple Senior Vice President för Worldwide Marketing Phil Schiller talar om den nya Apple iPhone 7

Apple Senior Vice President för Worldwide Marketing Phil Schiller talar om den nya Apple iPhone 7



Som väntat finns det inget ljuduttag på iPhone 7. Användare måste ansluta sina öronsnäckor antingen via Bluetooth eller via enhetens lightening-port.

Apple sa dock att det kommer att finnas en 3,5 mm-jackadapter i lådan med varje iPhone, för att inte irritera dem som har stänkt efter dyra traditionella hörlurar, såväl som ett par lightning-hörlurar.

iPhone 7-användare kan också köpa nya trådlösa 'AirPods' , som ansluter trådlöst till iPhone eller Apple Watch automatiskt med ett tryck.



Den mest spännande funktionen är dock iPhones nya hölje, som är både vatten- och dammbeständig tack vare 'IP67-skyddsstandarden', vilket innebär att din iPhone kommer att vara säker från vatten eller damm om 'det värsta händer'.

När det gäller skärmen har Apple gjort iPhone 7:s Retina HD-skärm 25 % ljusare än på iPhone 6S, samtidigt som 3D Touch-kapaciteten behålls.



iPhone 7 har också en ny hemknapp, som är enklare men mer kraftfull och anpassningsbar, sa Apple.

Den har omkonstruerats så att den nu är 'kraftkänslig', vilket innebär att den fungerar tillsammans med en ny Taptic-motor för att vara mer lyhörd och skapa en bättre känsla, vilket ger användarna unik haptisk feedback när du använder den på olika sätt.

Phil Schiller, Senior Vice President för Worldwide Marketing på Apple Inc., diskuterar iPhone7

Phil Schiller, Senior Vice President för Worldwide Marketing på Apple Inc., diskuterar iPhone7 (Bild: REUTERS)

Som väntat har även iPhone 7:s kamera uppgraderats. Kameran har nu en 12 MP-sensor, som är 60 % snabbare och 30 % mer energieffektiv än tidigare modeller.

Det finns nu också 4 lysdioder i blixten, för 50 % mer ljus som når 50 % längre, sa Apple.

När det gäller prestanda har iPhone 7 ett nytt A10 Fusion-chip, som Apple säger är en fyra kärnor som körs 40 % snabbare än iPhone 6.

Apple Event 2018

'A10 Fusions processor har nu fyra kärnor, som sömlöst integrerar två högpresterande kärnor som går upp till två gånger snabbare än iPhone 6, och två högeffektiva kärnor som kan köras med bara en femtedel av kraften hos hög- prestandakärnor, sa Apple. 'Grafikprestandan är också mer kraftfull och går upp till tre gånger snabbare än iPhone 6 med så lite som hälften av effekten, vilket möjliggör en ny nivå av spel och professionell app.'

Naturligtvis kör den nya iPhonen Apples iOS 10-programvara som snart kommer att släppas. Utöver det erbjuder iPhone 7 stereohögtalare för första gången samt stöd för en massa nya tillbehör, inklusive dockningsstationer och fodral.

När det gäller batteritiden sägs iPhone 7 ha den längsta batteritiden någonsin i en iPhone, varar en timme längre varje dag än på 6S Plus.

Phil Schiller, Senior Vice President för Worldwide Marketing på Apple Inc

Phil Schiller, Senior Vice President för Worldwide Marketing på Apple Inc (Bild: REUTERS)

andlig betydelse av 22

Det är bäst att du hämtar ut dina tält ur garaget, eftersom Apple har sagt att den nya iPhonen kommer att vara tillgänglig att förbeställa från den 9 september innan de börjar levereras den 16 september i Storbritannien.

iPhone 7 kommer att finnas tillgänglig i svart, silver, guld, roséguld och den nya kolsvarta finishen i 32GB, 128GB och 256GB modeller. I Storbritannien sa Apple att iPhone 7 kommer att vara tillgänglig från ett startpris på £599 för det billigaste 32GB-alternativet. 128GB-versionen kostar £699 och 256GB-versionen ger dig hela £799.

Den nya kolsvarta finishen kommer att erbjudas exklusivt på 128GB och 256GB modellerna från apple.com .

Apple iPhone 7
Mest lästa
Missa inte

Se Även: