Royal Mail 'missade leverans' -kort som faktiskt är falskt - hur man upptäcker ett och vad du kan göra åt det

Bedrägerier

Ditt Horoskop För Imorgon

En brevbärare levererar brev

Om du svarar på de brådskande meddelandena i kortet - kan du hamna allvarligt ur fickan(Bild: Getty)



Varningar har väckts kring en ny bluff som använder övertygande - men falska - & apos; missad leverans & apos; kort.



Korten liknar väldigt mycket 'något för dig' -kort som du vanligtvis får från Royal Mail när du har missat en leverans.



De använder samma färgschema, rubriker och layout med fyra rutor. Den enda tydliga skillnaden är faktiskt att bedragarens kort inte har Royal Mail -logotypen på sig.

Mottagare uppmanas att ringa ett nummer som börjar 0208 för att ordna en leverans.

De skickas sedan vidare till ett automatiserat meddelande där de ombeds lämna sina uppgifter och ett 'sändningsnummer'. Offer har hävdat att ringa numret - som inte är registrerat hos Royal Mail - har kostat dem 45 £.



En talesman för kunglig post sa att det undersökte bluffen snarast och tillade att personer som får missade följesedlar bör vara vaksamma och se till att de innehåller Royal Mail -logotypen.

En gammal bluff som gör en retur

Mottagare uppmanas att ringa ett nummer som börjar 0208 för att ordna en leverans (Bild: Royal Mail)



Medan den här versionen är ny, har bedragare sett värdet av att använda falska missade leveranssedlar sedan en tid tillbaka.

Till exempel, 2015 bedrägerisexperter Action Fraud belyste en bluff där vykort levererades hem och hävdade att ett paket med smycken väntade på att hämtas.

På vykorten stod det: Kontoret försöker nå dig. För att göra anspråk på detta paket och acceptera detta erbjudande måste du genast ringa numret nedan och ordna leverans.

'Varan är förbetald, men en bearbetning och leverans på £ 10 måste betalas in. Denna avgift kan endast betalas via telefon och endast med ett kreditkort (VISA eller MasterCard). Detta är din enda avisering

Naturligtvis, även efter att pengarna betalats, skedde ingen sådan leverans.

Förväntar du dig leverans?

Royal Mail -arbetare

Du bör vara försiktig om du får en missad följesedel men inte har beställt något (Bild: Getty)

bästa modersmjölksersättning i Storbritannien

Det finns onekligen något spännande med att skaffa ett paket, snarare än ett brev. För det första kommer det åtminstone inte att vara en räkning!

Det kan tyckas självklart, men varje gång du får en anteckning via brevlådan om en missad leverans bör den första frågan vara om du faktiskt har beställt något.

Om du inte har beställt smycken och inte heller har någon annan i ditt hushåll, ska alarmklockorna ringa om du får en lapp som säger att du har missat en leverans.

omröstning

Har du någonsin fått en falsk & apos; missad leverans & apos; kort?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JaLåt bli

Även om du förväntar dig en leverans, kontrollera kortet noggrant. Ser det ut som att allt är över bord? Finns leveransföretagets logotyp och kontaktuppgifter tydligt?

Du bör aldrig lämna ut dina kortuppgifter, och du bör också vara mycket försiktig med dina personuppgifter. Om du är i tvivel om lagens legitimitet är det en bra idé att komma i kontakt med Actionbedrägeri , som är bättre lämpade att ge råd om anteckningen stämmer överens med andra samtal de har fått.

Se Även: