Piers Morgan spränger prins Andrew för att ha använt pappas död för att 'avleda sig från sin egen skam'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Piers Morgan har tagit sikte på prins Andrew i sin senaste krönika.



Den tidigare tidningsredaktören reflekterade över förlusten av prins Philip - som dog den 11 april vid 99 års ålder - i den långa artikeln för MailOnline och berömde drottningen för att vara 'förvånansvärt stoisk och osjälvisk' under sorg.



Den kontroversiella journalisten Piers slog sedan till prins Andrew när han diskuterade familjen när han gick på en pensioneringsceremoni för en betrodd assistent, den tidigare Lord Chamberlain Earl Peel.



Vid evenemanget talade prins Andrew till journalister om förlusten av sin pappa Philip, i vad Piers säger var ett 'misstänkt förmediterat och beräknat' drag.

Andrew talade offentligt för första gången sedan hans katastrofala framträdande på BBC Newsnight i november 2019, där hans förhållande till den dömde sexförbrytaren Epstein var helt avslöjad.

Och efter att ha sett bilder av Andrew som talade, skrev Piers hur han 'inte vill kritisera en sons känslor för förlusten av sin far', men att Andrews ord stank av någon som försöker avleda allmänhetens uppmärksamhet från sin egen skamliga situation '.



Han uppmanade också hertigen av York att tala med FBI efter rapporter om att han ännu inte ska erbjuda dem ett uttalande om sin vänskap med Epstein.

Piers Morgan

Piers Morgan slog ut mot prins Andrew i sin senaste krönika (Bild: GC Images)



Piers skrev: 'Uppriktigt sagt, för att Andrew försökte få nationens sympati, med pandemin som ett verktyg för att göra det, stank av någon som försökte avleda allmänhetens uppmärksamhet från sin egen skamliga situation.'

Andrew, 61, talade till journalister och välmående vid The Royal Chapel of All Saints i Windsor och sa: 'Min far sa till mig i telefon för några månader sedan, vi är alla i samma båt och vi måste alltid komma ihåg att men ibland blir vi, i familjen, ombedda att stå upp och visa medkänsla och ledarskap.

'Och ​​tyvärr med min fars död har det inte bara förlorat vår förlust utan den saknad som alla andra har känt för så många människor som har dött och förlorat nära och kära under pandemin, och så är vi alla med samma båt, lite olika omständigheter eftersom han inte dog av covid, men vi känner alla en stor känsla av förlust.

Prins Andrew talade till journalister om förlusten av sin pappa Philip som Piers säger var en 'misstänkt förmediterad och beräknad'

'Men samtidigt har hyllningarna varit helt fantastiska, som jag har sett och meddelandena som jag får har varit helt enastående och jag vill bara säga hur tacksam jag är, vi är, för dessa hyllningar.

”Han var en anmärkningsvärd man, jag älskade honom som pappa. Han var så lugn.

'Om du hade ett problem skulle han tänka på det och det är det fantastiska jag alltid tänker på, han var alltid någon du kunde gå till och han skulle alltid lyssna, så det är en stor förlust.

Prins Andrew

Andrew talade offentligt för första gången sedan hans katastrofala framträdande på BBC Newsnight i november 2019, där hans förhållande till den dömde sexförbrytaren Epstein avslöjades

'Jag tror att jag skulle säga att vi nästan har tappat nationens farfar och jag tycker väldigt synd om och stöttar min mamma som känner det, förmodligen mer än alla andra.

Hertigen av York tillade: Jag vet att det finns ett stort stöd inte bara för henne (drottningen) utan för alla när vi går igenom denna enorma förändring.

Det följer påståenden att Andrew inte har pratat med FBI efter att organisationen bett honom att hjälpa dem med utredningen av Epsteins kriminella beteende med minderåriga flickor.

Få alla de senaste kändisnyheterna levererade direkt till din inkorg

Från hemliga fejder och sexiga skandaler till de största showbizrubrikerna - vi serverar en daglig skvallerdos.

Få insidan om alla dina favoritkändisar med vårt dagliga nyhetsbrev som levereras direkt till din inkorg gratis.

Du kan registrera dig här.

Förra året sa Audrey Strauss att hennes kontor skulle välkomna inlägg från prins Andrew.

Den tillförordnade USA: s advokat för södra distriktet i New York sa: 'Vi välkomnar prins Andrew som kommer in för att tala med oss ​​och ge oss en möjlighet att höra hans uttalande.'

Se Även: