Line of Duty's Craig Parkinson säger att 'frustrerande' final kommer att 'krossa fansens hjärtan'

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Line of Duty -stjärnan Craig Parkinson, som spelade DI Matthew & apos; Dot & apos; Cottan, har avslöjat söndagskvällens sexfinal i serierna kommer att bryta tittarna & apos; hjärtan'.



Skådespelaren, som är värd för BBC: s Obsessed with ... Line of Duty-podcast, har redan sett den efterlängtade seriefinalen som kan bli det sista avsnittet av det populära polisdramat någonsin.



Men han vägrade avslöja identiteten på den mystiska brottschefen H, som antas avslöjas äntligen i programmet.



emma chambers dödsorsak

På hans BBC Radio 2 -program frågade Dermot O’Leary Craig, 45, om tittarna var ”ute efter ett belter”.

Craig Parkinson, som spelade Matthew & apos; Dot & apos; Cottan, har sett seriefinalen fyra gånger

Craig Parkinson, som spelade Matthew & apos; Dot & apos; Cottan, har sett seriefinalen fyra gånger (Bild: BBC/World Productions/Steffan Hill)

'Jag tror att det kommer att chockera människor', svarade Craig.



'Jag tror att folk kommer att bli frustrerade, det är spännande, det är spännande ... det här är inte ljudbett, jag har sett det fyra gånger, ärligt talat, och det står verkligen upp för att se det igen.'

Craig tillade att avsnittet skulle 'krossa hjärtan' med fans som redan är i sammanbrott med sina många förutsägelser och teorier om vem H är och vad som kommer att bli av AC-12.



Craig Parkinson på One Show

Craig Parkinson avslöjade att fans kommer att bli 'chockade' när de ser det (Bild: BBC)

På tal om Sky News & apos; Backstage Podcast, avslöjade han: 'Jag är så stolt över killarna för att de gick tillbaka efter pausen, fick det gjort utan någon sjukdom och levererade en av de ikoniska stora brittiska dramerna som vi har producerat under de senaste åren.

'Prata om timing, vi behöver alla AC-12 i vårt liv just nu, även om jag är säker på att de kommer att krossa några hjärtan någon gång.'

Samtidigt har Martin Compston, som spelar DS Steve Arnott, tappat en stor ledtråd om identiteten på H i en helt ny video som publicerades på hans Twitter -konto.

harry styles caroline flack
Martin fick sällskap av Mark Bonnar, som spelar DCC Mike Dryden

Martin fick sällskap av Mark Bonnar, som spelar DCC Mike Dryden (Bild: @martin_compston/Twitter)

Martin bröt ut i skratt i videon som skickade Line of Duty -fans till ett snurr

Martin bröt ut i skratt i videon som skickade Line of Duty -fans till ett snurr (Bild: @martin_compston/Twitter)

Martin, 36, kan ses i videon som sjunger alfabetet, men när han kommer till bokstaven H dyker Mark Bonnar, som spelar DCC Mike Dryden, bredvid honom och stirrar in i kameran.

'Åh, hej Mark', säger Martin, innan paret båda brister ut i skratt.

Den 13 sekunder långa videon verkar avslöja Drydens återkomst i seriefinalen på söndagen, efter att han skämdes och fick en villkorlig dom för att ha förvrängt rättvisan.

brendan o carroll son
Vicky McClure, Martin Compston och Adrian Dunbar från Line of Duty's AC-12

Vicky McClure, Martin Compston och Adrian Dunbar från Line of Duty's AC-12 (Bild: World Productions/BBC One/PA)

När han talade om podden Shrine of Duty erkände Martin att även om det kan vara ett 'perfekt slut' på söndag, betyder det inte att dramat kommer att försvinna från våra skärmar för alltid.

När han frågade om H: s identitet sa han till lyssnarna att han inte skulle gå samma väg med ingen kommentar som Vicky McClure gjorde, men tillade: ”Det jag kommer att berätta är att jag tror att det kommer många löner som kommer denna söndag. '

Han sa: 'Det finns många stora svar och det är välförtjänt, folk har hållit fast vid oss ​​länge, så det kommer en punkt där historiens båge tar slut.'

Och han erkänner att han är lika mycket i mörkret som tittarna om huruvida en serie sju kommer att dyka upp.

'Vi vet inte [om det kommer någon annan] - det är inget nytt,' sa han. 'Jed tar alltid tid efter en serie, som ett par månader.

jon venables nu bild

'Det finns många saker över mitt lönegrad som analyser och publiksiffror. Han tar känslan ur den och ser på allt det där.

* Line of Duty sänds söndag kväll på BBC One klockan 21.00

Se Även: