'Evil' Ben Butler protesterar mot oskuld i en sjuklig morgonintervju innan han dödade sin dotter i våldsam ilska

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Det här är det sjuka ögonblicket som Ben Butler dök upp på This Morning och talade om att & rensa sitt namn & apos; innan han senare dödade dottern Ellie i ett våldsamt raseri.



när kommer iphone 6 ut i Storbritannien

Barnmördaren dök upp på programmet 2012 och beklagade hans behandling av rättsväsendet innan han dödade sin lilla flicka i ett anfall av explosiv ilska ett år senare.



Han dök upp på dagtidsshowen tillsammans med sin partner Jennie Gray efter att han fängslats i fyra månader - anklagad för att ha skadat Ellie när hon var sex veckor gammal.



Övertygelsen upphävdes senare efter att Butler inledde en brutal kampanj för att vinna tillbaka sin dotter - och en familjerättsdomare berömde till och med parets 'uthållighet och mod.'

Men mindre än ett år senare hade Butler slagit ihjäl sin dotter och har nu fängslats i 23 år för den sjukliga attacken.

Under sin hårda treåriga kampanj berättade han för tidningar att Ellie hade uppskattats av sin familj av socialtjänsten och att åklagare hade 'slösat bort' offentliga pengar på att jaga honom.



Han visade sig bredvid Jennie Gray och sa till värdarna Eamonn Holmes och Ruth Langsford: 'Det tog ungefär förra månaden att rensa mitt namn helt.'

Jennie Gray och Ben Butler on This Morning med värdarna Eamonn Holmes och Ruth Langsford

Jennie Gray och Ben Butler on This Morning med värdarna Eamonn Holmes och Ruth Langsford (Bild: Rex)



På frågan om hon någonsin tvivlade på Ben svarade Jennie: 'Inget alls'. Hon tillade senare: 'Om något, försökte han vara den perfekta pappan.'

Butler, 36, riskerar livstids fängelse efter att han dömdes för att ha dödat lilla Ellie i en explosiv ilska i deras hem i Sutton, södra London i oktober 2013.

Hans partner Gray hjälpte honom att försöka dölja mordet och dömdes för barnplågeri tillsammans med Butler på Old Bailey.

Jennie Gray och Ben Butler

Ben Butler och Jennie Gray på soffan This Morning 2012 (Bild: Rex -funktioner)

Idag återupplevde The Morning -presentatörerna Phillip Schofield och Holly Willoughby intervjun idag när de talade med före detta Met -detektiven Sue Hill.

Phillip läste sedan upp en del av vad Butler hade sagt under sin intervju: '' Mardrömmen slutar inte de misstag som vi gör för resten av våra liv, det är det gamla ordspråket om ingen rök utan eld från vissa människor. & apos; '

Sue slog sedan ut mot Butlers tidigare påståenden att han inte hade tillgång till Ellie och sa att socialtjänsten skulle ha tillåtit detta, och tillade i efterhand.

”Egentligen hade socialtjänsten rätt, de borde ha behållit Ellie. Åh, det går bara sönder mitt hjärta, det finns inga vinnare här.

Den sena Denise Robertson satt bredvid Butler och Gray

”Den där lilla flickan, sex år gammal, har dött av hans händer. Jag är alltid cynisk men socialtjänsten håller inte barn i vården de kämpar för att rädda och skydda barn.

”Mycket ofta kritiserar vi dem, men om de hade fått göra vad de ville, skulle Ellie leva idag.

Holly Willoughby och Philip Schofield tittade tillbaka på intervjun This Morning idag (Bild: ITV)

Tidigare Met -detektiven Sue Hill diskuterade fallet på This Morning idag (Bild: ITV)

'Och den där hemska, vidriga, sadistiska ... jag kommer inte att säga vad jag verkligen känner. Jag är verkligen ganska känslosam. '

Butler dömdes för att ha vållat GBH till Ellie och fängslats i 18 månader efter att ärendet inledningsvis fördes till socialarbetare & apos; uppmärksamhet 2007.

Han släpptes sedan från fängelse mot borgen 2009 efter att han överklagat - vilket orsakar att hans övertygelse upphävs i juni 2010

I november 2012 återvänder Ellie till sina föräldrars vård, bara elva månader senare - i oktober 2013 hittas hon död i familjens hem.

Under parets rättegång hörde juryn omfattande textmeddelanden mellan paret som visade det kränkande förhållandet mellan dem - även om paret hävdade att det inte fanns något våld förutom att 'knuffa och knuffa'.

Jennie Gray

Jennie Gray på bilden på hans polismugg

Polisfoto av Ben Butler

Polisens bild av Ben Butler (Bild: Met POlice)

Butler sms: a att han skulle 'vända' och kallade Gray en 'hund w ****' och 'b ****' vid flera tillfällen 2013.

Och i hemliga dagboksanteckningar beskrev Gray att hon knäböjde i hennes könsorgan och var 'hårt sårad' av sin partner.

Polisen har nu släppt en video av mamman gråtande och förklarar: 'Jag tror inte att han har gjort det.'

Senior utredningsombud, DCI Dave Reid, sa: 'Jag tror att hennes hängivenhet för honom, särskilt när du tar hänsyn till textmeddelanden och så vidare, trotsar tron. Det är otroligt.

'Vad hon än har sagt, och jag vet att hon har sagt att hon inte är utsatt för övergrepp, oavsett om hon är utsatt för fysiska övergrepp - jag misstänker starkt att hon är det - men hon säger inte, jag kan inte kommentera vidare, jag kan bara gå på vad bevisen är.

111 111 nummer

Men när det gäller själva textmeddelandena och den andra kommunikationen mellan dem två är det utan tvekan en mycket allvarlig form av övergrepp från honom mot henne. Och jag köper helt enkelt inte så här pratar han.

'Det här är inte normalt. Detta är helt onormalt. Och för henne att tolerera det på det sätt som hon gör är inte heller normalt. '

Han tillade: ”Det är bisarrt att en person tror att han har rätt att använda den typen av kränkande språk mot någon, än mindre sin partner. Det tycker jag är ganska häpnadsväckande.

Ben Butler

Ben Butler intervjuas av polisen

'Jag har hört hans förklaringar till det. De är inte förklaringar och de är verkligen inte motiverade. Det är bara enkla övergrepp i hemmet. Du kan klä upp den hur du vill. '

När han diskuterade fallet sa han: ”Brottet är så allvarligt som det kan bli. Det är precis på den övre nivån, övre delen om du vill, av kriminalitet.

'Men det är mer än så, för det här är någon som i minuter och timmar - två och en halv timme - efter hans sexåriga dotters död, uteslutande fokuserade på att komma med ett omslagsberättelsekonto för att försöka och förklara bort hennes skador.

'Många människor som gör saker i temperament, eller gör misstag du vet och ångrar det senare, det är ganska normalt.

'Men det som inte är normalt är att veta att din sexåriga dotter ligger död i sitt sovrum medan du ringer din kompis eller går till en papperskorg och slänger brev och andra inkriminerande bevis eller bevis som du kanske tror är anklagande. Det är inte normalt. '

Butler hävdade att han ringde Gray efter att han hittade Ellies kropp och sa till henne att komma hem direkt.

Men Gray berättade för domstolen att hon inte var medveten om vad som hade hänt hennes dotter hela resan hem från jobbet - vilket DCI Reid sa var 'löjligt'.

Ben Butler har befunnits skyldig i Old Bailey för att ha mördat sin sexåriga dotter Ellie 2013, 11 månader efter att ha vunnit en uppmärksammad vårdnadskamp.

Sexåriga dottern Ellie dödades 2013 (Bild: PA)

Jennie Greys vittnesintervju

Jennie Greys vittnesintervju

Han sa: 'Utan tvekan visste hon från det ögonblick hon pratade med Ben Butler, när hon fortfarande var på jobbet, att Ellie antingen var död eller åtminstone mycket allvarligt skadad.

”Tanken att hon inte visste hela resan tillbaka - vilket är den tjocka slutet på en timme, strax under - är helt enkelt löjligt.

'Om du skyndar dig hem från jobbet till ditt hus är frågan du vill ställa, ja, varför vad hände, hur gick det till, vad är skadans omfattning? & Apos; Det är de frågor som alla skulle ställa och utan tvekan ställde hon också. '

Han rubbade deras påståenden att de inte ringde en ambulans förrän två timmar efter Ellies död på grund av vad de hade varit med om 2007.

Det året fördes Ellie till sjukhus i sju veckors ålder för svåra huvudskador och Butler dömdes senare för att skaka henne - vilket han senare störtade i hovrätten.

DCI Reid sa: ”När du kommer hem är det enda du tänker på, oavsett vad du kan ha gått igenom sedan 2007, att få läkarvård för din dotter.

'Det är helt irrelevant vad som kan ha hänt tidigare och kan omöjligt vara en - inte ens motivering - men inte ens en anledning till att inte ha ringt en ambulans.'

DCI Reid vägrade att jämföra fallet med andra - hans team har undersökt 32 mord sedan det här började - men han erkände att det var 'ovanligt'.

Han sa: 'Uppenbarligen är det ovanligt, eftersom det är ett sexårigt barns död och de är barmhärtigt sällsynta.

- Det är väldigt få mord som involverar små barn. Det sticker ut på ett sätt eftersom det här är ett barn, det sticker ut för att det har tagit så lång tid att ställas inför rätta, eftersom han har sin tredje uppsättning försvarsadvokater. Och det sticker ut för att det kom med en stor historia.

'Så det är lika komplicerat som alla fall som jag har undersökt, och i vilken utsträckning de åtalade har gått är säkert lika lång som alla andra fall jag har undersökt.'

När det gäller skadan Ellie pådrog sig 2007 sa han: ”Det var viktigt att vi visste medicinskt vad som hade hänt 2007 eftersom det var viktigt för oss att veta om det kunde ha påverkat hennes död.

Brev från Jennie Gray till Ben Butler

Brev från Jennie Gray till Ben Butler (Bild: Met Police)

”Vi vet att hon dog 2013 men kan skadan 2007 ha gjort henne mer mottaglig eller haft ett direkt eller indirekt engagemang i hennes död? Det korta svaret är nej. Vilket faktiskt är hans försvar, men det tog oss lite tid att fastställa det. '

Han tillade: 'Men vi tittade inte på en dubbelundersökning, eftersom han dömdes för 20 brott mot en handling av personer. Det är inte ett brott som tillåter en andra bit av körsbären. '

aaron och robert spoilers

På frågan om styrkan hade förändrat något i kölvattnet sade DCI Reid: ”Vi har gjort allt vi kan när det gäller utredning.

'Det kommer alltid att finnas saker som du kunde ha gjort annorlunda, men jag tror inte att det i väsentliga förändringar av utredningen skulle kunna ha gjort det mycket annorlunda alls.'

En allvarlig ärendeprövning kommer att äga rum senare, tillade han.

Ben Butler har befunnits skyldig i Old Bailey för att ha mördat sin sexåriga dotter Ellie Butler

Ben Butler har befunnits skyldig i Old Bailey för att ha mördat sin sexåriga dotter Ellie Butler (Bild: PA)

På frågan om Butler hade använt fördröjningstaktik genom att byta försvarsteam sa han: 'Jag vet inte eftersom jag inte känner till samtal han hade med sin advokat.

”Vid minst ett tillfälle var det hans rådgivare som drog sig ur honom. Orsakerna till det avslöjade hon inte. Det är inget av min sak. Vi är faktiskt inne på den tredje uppsättningen juridiska advokater, advokater.

Paret skulle stå inför rättegången förra året, men det kollapsade i sista minuten efter att Butler avskedade sitt juridiska team och paret ändrade sina försvarsuttalanden.

Deras andra uttalande sa att det var Butler som hittade Ellies kropp istället för Gray.

Det hävdade också att Ellie hade fått en 'mycket allvarlig' huvudskada när hon föll ner för trappan två veckor före hennes död, vilket var en 'stor förändring' från det första kontot, sade DCI Reid.

Han tillade: 'De har fastnat för vissa saker, men andra saker har de förändrat och frestelsen skulle vara att säga att de har kommit på, säkert i relation till henne, en serie lögner. När de har bevisats vara lögner ändras kontot. '

Ben Butler Jennie Gray Visa galleri

Se Även: