11 billiga julaftonsboxidéer när mammor avslöjar vad de verkligen tycker om dem

Julklappar

Ditt Horoskop För Imorgon

Pojke som bär tomtehatt med händerna över munnen

Vissa föräldrar säger att det får dem att känna sig underlägsna för att inte delta



'Jag kan inte förstå varför de finns.'



Det är svaret jag fick inom två minuter efter att jag ställde en fråga där jag frågade hur föräldrarna kände sig till julaftonslådor, som jag hittills inte hade insett var så kontroversiella.



'Varifrån kommer de från är vad jag skulle vilja veta och priserna kan vara fruktansvärda', sa en andra mamma till mig, medan en annan gjorde den rätta poängen att medan hon respekterar allas åsikt tycker hon att det äter i överklagandet av julen.

När jag värmde upp debatten började föräldrarna berätta för mig att det bara är ytterligare en kommersiell spin -off, men det som fångade min uppmärksamhet var antalet föräldrar som märkte att de var ”tighta” eller som ”Scrooge” för att de inte deltog.

Psykologin i det hela verkar spela en stor roll vid tillfället - vilket kan påverka människors ekonomi enormt. Nästan 8 miljoner människor hamnade efter i januaribetalningarna i år, skyllde, till stor del på julskulden.



Julbesparing

Är du för eller emot det och hur mycket är & apos; för mycket & apos ;? (Bild: Getty)

'Vi gör inte tomtar på hyllan, ingen julaftonlåda, idéer som spinner pengar som har marknadsförts som' traditioner ', sa Elizabeth.



”Julfadern lämnar bara en huvudgåva till vår dotter. Han lämnar också en strumpa full av små saker som målarböcker, nya kritor, en apelsin, klistermärken, ett litet pussel, en tidning, strumpor etc. Strumpan är precis det också, och inte någon enorm påse i kuddfodral.

Andra är dock på staketet om idén.

En mamma sa till mig att julen handlar om att skapa minnen, så istället för att spränga budgeten för tidiga gåvor kommer hon att spendera den på filmer och en härlig måltid med sina barn.

vem är fred sirieix partner

Men Ashley, som har en ung son, sa att det handlar om att se sina barn & apos; ansikten lyser upp.

Magiskt: 'Jag tycker att de är en härlig idé. Det är något som jag bara har gått några år men mina barn älskar dem, sa en mamma till oss

'Yay, tanken på att små ska bli upphetsade inför julmorgonen är lysande', sa hon.

”Det handlar inte om priset - vi lägger inte mer än £ 15 på lådan men det gör oss också glada inför julen. Att se vårt barn bli upphetsad inför den stora dagen gör all planering, förberedelse och hårt arbete under hela året så värdefullt, trots allt är julen för barnen.

Kellie håller med: 'Jag älskar det! Det är bara en extra uppbyggnad till jul och något vi gör som en familj - även hennes fästman är med.

'Jag får bokstavligen bara matchande julpyjamas, en jul -DVD, godis med varm choklad, renmat och sedan hennes tomtefat redo att lämna.

”Vi sätter på oss PJ, strö renmaten ute och tittar på en film med varm choklad och godis. Inget alltför högt, utan en familjetradition för oss som jag tänker fortsätta. '

Mamma till tre Stacey sa att hon köper alla sina saker från kortbutiker och Poundland - där det är möjligt anpassar hon dem också

Och när det gäller kostnadsfaktorn säger de att det inte borde kosta dig jorden.

'Jag köpte en julkula från Range för 6 £ och sedan bokstäverna med min sons namn på eBay för 3 £. Jag satte sedan fast dem ovanpå och la bara chokladpyjamas och en tomtnyckel inuti, berättade en mamma för mig.

Mamma till två Kerry sa under tiden: ”Jag gillar idén men vi spenderar inte mycket pengar. Min faster gjorde vår julaftonlåda i trä så att den ska hålla i många år.

'Julen är en mycket dyr tid på året så jag går inte överbord. Jag köper små strumpepresenter från jultomten och de viktigaste presenterna på juldagen är från oss eftersom jag inte tycker att det verkar rättvist om julfadern köper ett barn en Xbox och deras vän får en färg i boken. '

Debatten startades först av en mamma på ett onlineforum som smällde lådorna som en kommersiell gimmick.

I en kommentar till Mumsnet sa hon: ”Sedan när blev de en grej? Jag hade aldrig hört talas om dem förr i år men de verkar nämnas som om det är en normal del av jultraditionerna.

Kvinnan frågade om andra hade praktiserat den nya traditionen och hur länge.

'Bara ytterligare en extra kostnad och sak att oroa dig för att hänga med i din FB -bild, skrev en användare.

”De är inte en tradition i det här huset och kommer aldrig att göra det, sa en annan.

Samma mamma sa att det inte är mer än 'tankelös konsumtion' som förälder inte bör falla offer för.

Julaftonslådor - är traditionen verklig?

Tomten

Återförsäljare har utan tvekan spelat en roll i det (Bild: Getty)

En morot till Rudolph och en köttfärspaj till julafton är gamla julaftons traditioner men var kommer dessa så kallade glädjelådor ifrån, och är det egentligen bara en kommersiell snurrning på julens baksida?

george michael testamente

Julaftonslådor ges vanligtvis till barn som ett sätt att bryta upp förväntan på nästa dags upptåg.

De kan vara så enkla som en kartong eller så genomarbetade som en graverad träkista, fylld med godis i massor.

Men många föräldrar är omedvetna om tanken - medan andra förståeligt nog känner att en låda ökar stressen och kostnaden för julen.

Men om de räknas som 'tradition' förblir ett mysterium.

'Det finns ingen anspråk på att detta är en gammal tradition', förklarade konsumentexperten professor Vince Mitchell.

'Det är inte en dag vi förbereder oss bra på. Lådor löser det problemet med ett klick på en knapp. '

När man tittar på vad föräldrar söker efter verkar det nästan inte finnas något intresse för julaftonlådor före november 2013.

Men sedan dess har intresset för dem ökat - med tio gånger så många som sökte förra året som för fem år sedan, och ännu fler tittade i år.

Mitchell föreslår att föräldrar också påverkas av presentutdelning någon annanstans i Europa, där barn från många länder får sina presenter den 24 december.

röker sunetra sarker

Men i Storbritannien blir julaftonslådor snabbt en 'smart detaljhandelsuppfinning'.

'De ökar förväntan på nästa dag, vilket är nyckeln till barns julupplevelse', sa han.

Hur man gör en billig julaftonslåda som barnen kommer att älska

Vi bad dig om några tips om hur du gör det för mindre, och här är vad du sa

Julaftonsboxar är helt klart en avdelare mellan föräldrar, men om du gillar tanken på att testa trenden själv, här är några förslag från mammor själva på hur du kan göra dina billigare.

  1. Köp en återanvändbar trälåda och använd den år efter år. En mamma berättade att hon köpte hennes för 12 pund på Hobbycraft 2014 som hon dekorerade och designade själv. Vi har hittat några ännu billigare på £ 8 . Alternativt säljer Poundland 1 julklappslådor på 1 pund, som också kan användas till gåvorna dagen efter.

  2. Betala en resa till din lokala stormarknad för billiga pyjamas - du kan få dem för så lite som £ 6 på George medan Primark och butiker som Pep & Co kan vara lika billig - om inte billigare. Ha en scout på eBay medan du är på det, det finns gott om människor som säljer nya, oanvända artiklar på billiga - och det är perfekt för ett fynd!

  3. Ät en familjemåltid istället med spel och filmer. En mamma berättade att hon tillbringar dagen med att dekorera huset med dukar, matchande papperstallrikar, koppar och mer ( Wilko & apos; s är bra för dessa). Hon köper sedan festliga godsaker som julgranssmulor att fira. Det handlar om ögonblicket, inte gåvorna. Som en mamma förklarade: 'Vi gör saker som en familj inför julen, till exempel familjespel, bakning av pajer, sittande med varm choklad och titta på Snögubben.' Om du har Netflix, ännu bättre!

  4. Gör din egen låda med en skokartong eller en gammal presentask som du har fått och fortsätt använda den år efter år.

  5. Glöm kläder och leksaker (spara dem till julen själv) och gå efter billiga saker för att hålla dem upptagna medan du förbereder middag, till exempel målarböcker, klistermärken, stationära, choklad Santa mynt och mer.

  6. Håll det enkelt. Gå för en festlig krus på 1 £ från Poundland , Välj en udda varm chokladsmak (30p) och investera i ett par mysiga Poundland -strumpor - det räcker för att stimulera spänningen! 'Jag kommer att köpa en handgjord trälåda på julafton, men jag kommer till Poundland för choklad, pyjamas osv.', Sa en mamma till oss.

  7. Köp böcker från Verken - du kan få 10 för £ 10 och det täcker också några extra julklappar. Du kan också välja billiga barn & apos; böcker för mindre än £ 1 i butiker med 99 p. En mamma berättade att hon hittade dem för 50p in Hemfynd .

  8. Köp dina saker i rea: 'Köp bitar som inte kommer att säljas nästa år, till exempel strumpor, hårspännen, klistermärken etc', förklarade en mamma. En annan sa att hon återanvänder jul -DVD från sina presenter förra året.

    'Jag förköper min sons pyjamas efter julförsäljningen och köper ett år upp så att han passar in i dem nästa år. Det sparar mig halva priset. Jag använder också kupongappar för min shopping så pengarna går in i min PayPal och jag kan använda det till min julshopping. '

  9. Byt rutan för en & apos; gör din egen & apos; pepparkakshus för cirka £ 3 kl Hemfynd . Du kan sedan fylla på det roliga med 10p till £ 1 godis.

  10. Gå till välgörenhetsbutiken. 'Jag fyller mina lådor med godis och bubbelbad - du kan få massor av fina saker från pundbutiker, och jag får alla mina julfilmer från välgörenhetsbutiker', sa en mamma till oss.

  11. Använd cashback -webbplatser - 'Jag använder webbplatser som TopCashback för köp online och behåll dem tills jag behöver dem, sa en mamma. 'Glöm inte att också använda webbplatser som listar de bästa priserna för saker som Senaste erbjudanden . Jag har precis fått gåvor till ett värde av £ 78 Disney butik idag för £ 27 med deras 24 -timmarsförsäljning plus cashbackbesparingar på toppen. '

Se Även: