Mamma visar hur mycket socker som finns i ett Cadbury Creme Egg som en varning till föräldrarna

Konstiga Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Cadbury Creme Egg

Det är den tiden på året igen(Bild: @GordonChef / Twitter)



Nedräkningen till påsk är på gång och det är inte lång tid tills vi kan ta in chansen som snart kommer att erbjudas i veckor efteråt.



emmerdale spoilers nästa vecka

Det är ungefär den tid på året som Cadbury Creme Egg placeras inbjudande vid varje kassa när vi gärna faller offer för frestelser varje gång vi gör en matbutik.



Och det är också den tid på året som någon på sociala medier avslöjar exakt hur mycket socker de små chokladäggen innehåller, vilket gör att vissa människor blir chockade - och andra trotsar att de helt enkelt inte kunde bry sig mindre och kommer att njuta av sin choklad i fred.

Det hela började när en mamma delade ett foto av ett Creme Egg tillsammans med ett rejält berg av socker, som påstod att visa hur mycket den goda godbiten innehöll, till och med lägga till ett två pence -mynt i mixen för skala.

Mammas foto av sockerhalten

Folk trodde inte att ägget kunde innehålla så mycket socker (Bild: Facebook)



Men när bilden ryckte några chokladfläktar, med en som svarade: 'Kunde inte passa så mycket socker i ägget. Det här är en lögn, vi bestämde oss för att testa det själva.

Enligt Cadbury webbplats som ger oss all information vi vanligtvis inte vet, ett Creme Egg väger 40g, som innehåller 177 kalorier, 6,1g fett och 26,5g socker.

Om du, precis som vi, är mycket mer intresserad av hur saker smakar än näringsinformationen tryckt på baksidan av förpackningen, betyder ett mått på 26,5 g socker väldigt lite.

26 g socker bredvid ett Creme Egg

Vi vägde upp det så att du inte behöver

valkandidater nära mig

Så vi vägde upp det - och även om det verkar vara något mindre än mammas ursprungliga foto tack vare en mer förlåtande kameravinkel, är det fortfarande ganska chockerande.

De NHS enligt riktlinjerna ska vuxna inte ha mer än 30 g gratis socker om dagen, vilket ungefär motsvarar sju sockerbitar.

För barn i åldern sju till tio faller antalet till 24g, och för fyra till sexåringar rekommenderas det att inte överstiga 19g.

Det betyder att ett Creme Egg överskrider det dagliga rekommenderade intaget av socker för dem under 11 år - och även för vuxna ger det dig mindre än 4 g att leka med resten av dagen.

lägsta tjära cigaretter uk

Bilderna delar alltid åsikter när de återcirkuleras på sociala medier runt påsk, vilket gör att vissa skjuts upp när man skrev: 'Wowsers! Det är MYCKET socker. Jag älskar ett creme -ägg men det här är chockerande '.

En andra sa: 'F *** det finns 26 g socker i ett creme ägg ...'

Men andra hade ingen tid för det, som en hävdade: 'Jag bryr mig inte ens, jag kommer fortfarande att äta en multipack i ett sammanträde vid mer än ett tillfälle. Creme ägg är för bra för att ge en ***. '

Skulle detta avskräcka dig från ett Cadbury Creme Egg eller smakar de helt enkelt för gott? Låt oss veta i kommentarerna.

Se Även: