Isle of Man TT dödsfall: Hur många människor har dött och varför är det så farligt?

Andra Sporter

Ditt Horoskop För Imorgon

Tillsammans med North West 200 och Ulster Grand Prix - båda i Nordirland - är Isle of Man TT en av de mest kända motorcykellopparna i världen.



Isle of Man TT, som har sitt ursprung 1907, är ett tidtävlingslopp som hålls under två veckor - en veckas träning och en vecka med racing - som hålls på allmänna vägar över Isle of Man.



Även om hastigheten och den snäva kurvan har gjort den till en av de mest populära tävlingarna för ryttare över hela världen, är den också en av de farligaste tävlingshändelserna i världen.



Anna representerar kärleksön

Fakturerad som 38 Miles of Terror av Franz Lidz i Sports Illustrated 2003, innebär bristen på förlåtelse från Manx-vägarna att varje liten slip kan sluta dödligt.

Sedan starten 1907 har det registrerats 258 dödade av tävlande på Isle of Man -bergsbanan (Isle of Man TT, Manx Grand Prix och Classic TT tillsammans), varav 150 är från Isle of Man TT.

apa damm drog ansikte äta

Isle of Man TT är en av de farligaste racinghändelserna i kalendern



Scenen där Jonathan Howarth kraschade på öppningsvarvet för Pokerstars senior TT.

Platsen för en stor krasch under en tidigare Isle of Man TT (Bild: Matt Mackey/presseye.com)

Men inklusive åskådare och orapporterade dödsfall tror man att det totala antalet dödsfall överstiger 270.



Bara under förra årets tävling dödades tre ryttare, inklusive 30-årige Dan Kneen.

sockerfri haribo recension

Det dödligaste året för tävlingsperioden på Isle of Man TT var 1970 då sex personer dog under evenemanget.

Så varför är loppet så farligt?

Den 37,7 mil långa bergsbanan sträcker sig från havsnivå till 1300 fot och innehåller 264 hörn - alla på allmänna vägar - med ryttare som regelbundet överskrider 200mph -märket.

Kawasaki -ryttaren James Hillier registrerade sig till och med över 206 km / h på den berömda Sulby -sträckan i ett paradvarv 2015.

Dan Kneen dödades i en Isle of Man TT -krasch 2018 (Bild: Action Plus)

waitrose anka ägg kläckts

Även om kursen inte har förändrats sedan loppet började, har tekniken och hastigheterna som nåtts dramatiskt ökat, vilket innebär att felmarginalen nu är ännu mindre.

Det finns inga fångstängsel, inga avrinningszoner, inga mjuka landningar och faror vid vägarna - träd, byggnader, gamla stenmurar, till och med åskådare - är bara några meter bort.

Tidigare Isle of Man TT -vinnare, Richard Quayle, sa en gång till New York Times: 'Om Roger Federer missar ett skott förlorar han en poäng. Om jag missar en topp, förlorar jag mitt liv.

  • Denna artikel har ändrats för att klargöra mängden dödsfall som har inträffat på Isle of Man TT och hur många som har inträffat på Isle of Man bergskursen över Isle of Man TT, Manx Grand Prix och Classic TT tillsammans.

Läs mer

Sportens bästa berättelser
F1 bekräftar de två första covid-19-positiva Glorious Goodwood ska testas för fans Stewart förnekar att F1 har en stor rasismfråga McGregor ropar Pacquiao

Se Även: