Louis van Gaal slår tillbaka på långbollsjibbar med PAMPHLET i den bisarra Manchester United-presskonferensen

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Louis van Gaal tog dramatiskt fram ett underlag som han påstår bevisar att han INTE har gjort Manchester United till långbollshandlare.



Holländaren slog ilsket tillbaka på West Ham motsatt nummer Sam Allardyces påståenden att han har använt sig av att rikta in sig på Marouane Fellaini och delade ut fyra sidor med statistik på Carrington för att visa Big Sams Hammers spelade fler rutt-en-bollar under söndagens 1 -1 oavgjort.



'Eftersom jag förväntade mig den här frågan har jag gjort en tolkning av data från det här spelet och det är inte en bra tolkning för Big Sam', sa Manchester United -chefen i en attack som påminner om Rafa Benitez 'ökända & fakta & apos; rant 2009.



fotbollschef 2019 billigaste pris

'När en av mina kollegor säger den här typen av saker, måste du se data och du måste sätta data i rätt sammanhang.

'Tror du att du kan göra det med långa bollar när du har nästan 60 procent bollinnehav?

West Ham 1-1 Manchester United: Bästa bilderna



West Ham mot Manchester United Visa galleri

'Naturligtvis spelar vi långa bollar, men fler långa bollar till utanför än till anfallarna. En boll till anfallaren kallas huvudsakligen & apos; långbollsspel. & Apos;

'Vi spelar bollinnehavsspel och efter 70 minuter eftersom vi inte lyckas ändrar jag min spelstil.



fa cupfinal vilken kanal

- Med kvaliteten på Fellaini spelade vi fler framåtbollar. Vi gjorde mål på grund av det också, så jag tycker att det var ett mycket bra beslut av tränaren.

Men när du ser de långa bollarna totalt sett och hur många procent det har, då har West Ham United spelat 71 procent långa bollar till forwards och vi 49.

omröstning

Tror du att Louis van Gaal måste ändra sin taktik?

3000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

'Jag ger dig detta. Du kan kopiera den och sedan kanske du kan gå till Big Sam och han får en bra tolkning.

Van Gaal kritiserade också West Hams James Tomkins för att ha anklagat den röda anfallaren Robin van Persie för att avsiktligt böja honom.

'Han vill inte säga det, jag läste det,' sa han. 'Han vill inte säga det, men han har sagt det. Jag tror inte att han måste säga det offentligt.

Vi testar en ny webbplats: Detta innehåll kommer snart

Se Även: