Husägarens chock efter grannens förlängning kommer inom centimeter från hans egendom

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En husägare lämnades förfärad efter att grannens tillbyggnad byggdes bara några centimeter från hans egendom.



NHS -arbetaren Stuart Smith, från Kings Norton, Birmingham, kan inte komma åt sidan av sitt hus tack vare den 'bisarra' och 'överlappande' konstruktionen.



Mr Smith hävdar att en 'felkatalog' över gränslinjen innebär att rännor som är fästa vid båda fastigheterna nu berör och han är orolig för potentiella dränering och fuktiga problem, rapporterar Birmingham Live .



42-åringen hävdar också att planerna inte följdes eftersom byggare inte kunde montera taket ordentligt på grannens hem.

Istället säger Smith att en mur byggdes precis under hans tak och klev in.

Planeringsansvariga för Birminghams kommunfullmäktige undersöker nu förlängningen, som såg arbeten som utfördes över ett garage för att öka fastighetens storlek från tre till fem sovrum.



Stuart Smiths hus

Den nya rännstenen berör nu Stuart Smiths hus (Bild: BPM Media)

Smith sa: ”Det finns ingen lucka för att kunna behålla vår egen egendom.



Kroatien diskvalificerade från VM 2018

'Vi kan aldrig ta bort rännorna nu, vi kan inte fixa filttaket eller fasaderna eller göra sidan av huset. Det är så
permanent nu och alla problem vi måste leva med.

'De (byggarna) insåg faktiskt inte förrän de började bygga under mina takfot. Det var först när de kom så långt upp de insåg att mitt tak var i vägen för dem att sätta sitt eget tak.

'Jag pratade med grannen vid den tidpunkten och de sa att de skulle' reda ut ', men (byggarna) fixade inte det, de bara fungerade
runt det, byggde lite platt tak och byggde taket åt sidan - bisarrt. '

Smith, som arbetar för Birmingham och Solihull Mental Health Foundation Trust, sa att han var medveten om att hans grannar hade lagt in planeringstillstånd 2018-för en tvåvånings förlängning på framsidan och en våning bak.

Stuart Smiths hus

Stuart stämplade verket som 'bisarrt' (Bild: BPM Media)

Stuart Smiths hus

Grannens förlängning ligger bara några centimeter från Stuarts egendom (Bild: BPM Media)

IT -arbetaren, gift med dagisläraren Sallyanne, 39, sa att arbetet påbörjades i slutet av januari 2021, när de väcktes av kraftiga smällar när byggare startade grunden.

Nyckelarbetarna, som har arbetat outtröttligt under hela pandemin, sa att det inte var förrän i mars som de kunde se toppen av byggnaden.

'Det såg väldigt nära ut, men du kunde inte se det ordentligt eftersom det skymdes lite (av ställningen)', sa Smith.

varför använder vallokaler pennor

'Jag känner mig helt hemsk över det här. Jag försöker skjuta det i bakhuvudet och försöker glömma det - men sedan gör jag inga framsteg.

'Så då måste jag koncentrera mig på det och det slingrar mig bara. Jag har svårt att sova. Det är bara väldigt stressigt. Det är mycket oro. Vi
köpte huset som huset vi ville bo i för alltid.

'Det har bara smittat av det här lite nu. Vi måste reda ut detta och bygga om längre tillbaka. Jag ser inte hur någon kan vara nöjd med det.

'Vissa gånger är det faktiskt rörande. Där jag har ett tak ovanför ett garage på framsidan, berör det hans tak ovanför garaget och precis högst upp på rännorna rör det.

'De överlappar faktiskt. De har byggt en del av väggen lägre än den borde ha varit. De kom runt det genom att trampa in det och bygga högre, men då är inte taket direkt över väggen.

'På baksidan där jag har ett platt tak rännan där vidrör deras vägg och det betyder att jag inte kan ta loss den och ta bort den.'

Smith tillade: ”Det finns fortfarande mycket att göra på det, så jag skulle förvänta mig att de skulle vilja göra något innan arbetet fortsätter.

'Det kommer bara att spara människor pengar i längden. Sidoväggen behöver byggas om och flyttas och taket måste lyftas och sättas på ordentligt.

'Han kommer att ha alla möjliga problem med fukt i framtiden och läckor.

hur dog robert kardashian

'Jag pratar med en advokat, men det går väldigt långsamt när vi går igenom byggnadsförsäkringsbolagen.'

Smith, som flyttade in i hemmet i februari 2017, sa att han fruktade att planerna hade undertecknats av en privat bygginspektör, så han var orolig för att kommunfullmäktige inte skulle ingripa.

'Det är ett problem eftersom jag inledningsvis klagade till Birminghams kommunfullmäktige, men vissa av dessa saker faller inte under planeringen de faller under byggnadskontroll', sa han.

Stuart Smiths hus

Stuart Smith talar till en advokat som ett resultat av arbetet (Bild: BPM Media)

Stuart Smiths hus

Stuart säger att förlängningen har fördubblat storleken på sin grannes egendom (Bild: BPM Media)

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för att få dagens största nyheter direkt till din inkorg

Spegelns nyhetsbrev ger dig de senaste nyheterna, spännande showbiz- och TV -berättelser, sportuppdateringar och viktig politisk information.

Nyhetsbrevet skickas ut först varje morgon, kl. 12 och varje kväll.

gratis costco-medlemskap uk

Missa aldrig ett ögonblick genom att registrera dig för vårt nyhetsbrev här.

Han sa att förlängningen har fördubblat storleken på grannhuset-från 81 000 kvm med ytterligare 76 000 kvm. Det har gått från tre sovrum till fem sovrum, med ett större kök, garage, grovkök och loftkonvertering.

Smiths granne, som lät arbetet utföras, sa att han hade samarbetat fullt ut med rådets tjänstemän och 'det är dem som avgör' resultatet.

När Birmingham Live kontaktade honom om arbetet sa den medelålders invånaren: ”Jag har redan talat med kommunfullmäktige. Lämna det till fullmäktige för att reda ut det. '

En talesman för Birminghams kommunfullmäktige tillade: ”Vi har fått ett klagomål om att arbeten strider mot planlagstiftningen.

'Frågan är för närvarande under utredning och tjänstemän diskuterar med både ägaren och klaganden.'

Se Även: